• Kezdőlap
  • Rovatok
  • Expedíciók
  • LookDeeper: A Nikon és a fotós Tomas Sentpetery kedvelt európai úti célok helyszínein ás a dolgok mélyére

            

Fotós Expedíciók

LookDeeper: A Nikon és a fotós Tomas Sentpetery kedvelt európai úti célok helyszínein ás a dolgok mélyére

Új képek a kedvelt utazási helyszínekről: a föld felett és alatt NIKKOR FX és DX objektívekkel

A Nikon által megjelentetett exkluzív fényképsorozat a fotós Tomas Sentpetery segítségével különböző perspektívákból, a felszín felett és alatt egyaránt mélyebb betekintést nyújt Európa népszerű úti céljainak világába.

Tomas tisztában van azzal, hogy minden helyszín jóval gazdagabb annál, mint amilyennek első pillantásra látszik, ezért öt európai turisztikai célpontot keresett fel – Londont, Párizst, Krakkót, Nápolyt és Spanyolország déli partját hogy új lehetőségeket keressen a hagyományos úti fényképezésben.

NIKKOR FX és DX objektívekkel és fényképezőgépvázakkal felfegyverkezve fedezte fel és rögzítette a jól ismert helyek alatt megbújó rendkívüli helyeket.

A londoni földalatti hálózat elhagyatott folyosóitól a Krakkó közelében lévő lenyűgöző Wieliczkai sóbányákon át a spanyol Barrio de Cuevasig, Európa legnagyobb lakott barlangkomplexumáig a képek megmutatják, hogy vannak még csodálatos, felfedezésre váró világok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nápoly alatt húzódó ókori Bourbon alagúthálózat. A Londoni Big Ben és az elhagyatott Aldwych metróállomás.

 

 

                                                          

 

 

Európa történelmi városai, a különböző kultúrák és a világhírű látványosságok az utazók és az úti fotósok paradicsoma.

De Tomas többet akart látni.

A NIKKOR DX objektíveket a Nikon D7500 fényképezőgéppel használta, hogy fényképet készítsen Európa úti céljainak „felszínéről”*, és a NIKKOR FX objektíveket a csúcsmodell Nikon D850 fényképezőgéppel, hogy a mélyebben fekvő világot megragadja.
                                                                                                                                                                                               
A Barrio de Cuevas a spanyol Guadix városában Európa legnagyobb barlangkomplexumának ad otthont
A föld felett Krakkóban és a város közelében található wieliczkai sóbányák

      
A projekt kapcsán TomasSentpetery a következőket mondta:„Rejtett világok vesznek körül minket, és meg akartam mutatni, hogy több van a népszerű turisztikai célpontok mögött, mint gondolnánk.

Nézz utána úti célodnak, kutass, mielőtt útra kelsz, és ne félj mélyebbre ásni. A megfelelő szettel és kalandvággyal felszerelkezve egyedülálló úti fotókat készíthetsz.”

Tomas a képsorozatot a következő eszközökkel fotózta:

NikonD850 – A legújabb FX fényképezőgép a felbontás, a sebesség és a fényérzékenység tökéletes kombinációját nyújtja.

A 45 megapixeles felbontásnak köszönhetően a legapróbb részleteket is megörökíti; olyan kristálytiszta, éles képeket készít, amelyek még a legfinomabb textúrákat is visszaadják. 64–25 600 ISO-tartománya jóvoltából különösen jól használható, hogy gyenge fényben megmutassa az élénk színeket; ideális a felszín alatt fekvő sötétebb világok felfedezéséhez.

Nikon D7500 – A könnyű Nikon D7500 igényes kalandorok számára készült: dinamikus 20,9 megapixeles, DX-formátumú érzékelő, dönthető monitor, amelynek köszönhetően beállítható az élesség, lehetővé téve a fotósok számára, hogy a legizgalmasabb látószögekből is fényképezhessenek.

A Nikon D7500 akár 1 640 000-ig kiterjeszthető ISO-tartományban is a legtöbbet hozza ki az utazás során rendelkezésre álló fényforrásokból.


FX-objektívek:

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED– Ez a kiemelkedően nagy fényerejű és látószögű objektíva képen mindenhol (sarokban és középen egyaránt) olyan kiváló élességet biztosít, amely meghaladja a vele megegyező fix gyújtótávolságú objektívekét.

Gyors rekeszű objektív nanokristály bevonattal, amely csökkenti a szellemképek és az erős fényforrások előfordulását, így zökkenőmentesen alkalmazkodik minden utazási környezethez.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – A NIKKOR család legszélesebb körben használt professzionális objektívje, amelynek nagy látószöge még kivételesen gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítményt garantál, és egységes expozíciót tesz lehetővé a teljes zoomtartományban.

A nagyobb kihívásokkal teli utazások során is megállja a helyét: az objektív elülső és hátsó elemeire felvitt fluorbevonat taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.

AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – A könnyű és sokoldalú fix objektív tökéletes választás a kreatív fotósok számára, akik hangsúlyos perspektívákat szeretnének, és valami különlegeset, a megszokottól eltérőt akarnak létrehozni.

Ez a rendkívül nagy látószögű, 20 mm-es gyújtótávolságú, nagy fényerejű, f/1,8 maximális rekesszel rendelkező objektív kompakt felépítésű, így szűk belső terekben vagy riportfotózáshoz is kiváló: az objektív képes felnőni a feladathoz.DX-objektívek:

AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED – A rendkívül nagy látószögű, 2,4x-es zoommal rendelkező objektív kiváló minőségű optikai rendszere révén kiemelkedően nagy felbontású, nagy kontrasztú és minimális torzítású képeket készít. Ideális az úti fotósok számára tájképek készítéséhez, perspektívák kihangsúlyozásához vagy szűk terekben történő fényképezéshez.

AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR – A legújabb hordozható objektív azok számára, akik a tökéletes látványt akarják megragadni. Könnyű váz, nagy fényerejű, f/2,8–4 tartományú rekesz, rázkódáscsökkentő rendszer: ideális a kézi fényképezéshez.

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR – A nagy teljesítményű, szupertelefotó 16,7x zoom objektív tökéletes társ az úti fényképezéshez.

Sokoldalú, kisméretű vázzal, a képminőség feláldozása nélkül biztosítja a kiváló teljesítményt, valamint praktikus zoomrögzítő kapcsolója biztonságban tartja az objektívet, amikor Ön úton van.

Párizsi városkép a Paris Musées’ Les Catacombes de Paris (párizsi katakombák) felett

 

Tomas így összegzi tapasztalatait: „Akár sötét, szűk térben fényképeztem, akár kontrasztos, tágas, széles tájképet készítettem, a használt objektívek lehetővé tették, hogy könnyedén alkalmazkodjak az egyes helyszínek kihívásaihoz.

Ez a projekt megmutatja, milyen fontos az, hogy a megfelelő objektív nálunk legyen, hogy a megfelelő kép elkészülhessen; valamint az, hogy ne féljünk saját és eszközeink határait feszegetni, és akkor megtalálhatjuk minden helyszín rejtett szépségét.”

A fotósok, akiket inspirál a „LookDeeper” sorozat, és szeretnének belekóstolni az úti fényképezésbe, illetve fejleszteni tudásukat, most élhetnek a Nikon D7500 fényképezőgépre és a Tomas által használt NIKKOR objektívekre meghirdetett pénzvisszatérítési lehetőséggel.

További információért látogasson el az alábbi webhelyre: http://www.penzvisszaterites.nikon.hu/


Megjegyzés:
*A londoni Big Benről a Nikon D800 és az AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED használatával készült a kép

Tomas Sentpetery
A szlovák származású londoni fotográfus, Tomas Sentpetery tapasztalt táj- és portréfotós.

Élénk fotós stílus jellemzi, fényképein London híres látványosságait drámai égbolttal keretezve láthatjuk.

Tomas Európát is bejárta, rajong a rejtett és felderítetlen helyekért.

Reméli, hogy legújabb képsorozatával inspirálja az úti fotósokat, hogy mélyebbre nézzenek, és végezzenek kutatásokat, mielőtt következő kalandjukba belevágnak.


Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.nikon.hu


Nyomtatás