Fotós hírek

Új Nikon DX zoomobjektív


A NIKON EGY SOKOLDALÚ DX ZOOMOBJEKTÍVVEL BŐVÍTI A
NIKKOR Z-TERMÉKCSALÁDOT

2021. október 13: A Nikon a ma bejelenti a NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR objektívet, amely kiváló képminőséget és sokoldalúságot kínál a nagy, normál vagy telefotós gyújtótávolsággal dolgozó fotósok számára.

 

Ideális úti társként a fejlett DX-objektív elsőrendű optikával rendelkezik mind távoli, mind közelebbi felvételek készítésekor, ami azt jelenti, hogy bármilyen fényképezési helyzetben használható – az átfogó tájképektől kezdve a részletgazdag portrékig.  

A könnyen használható objektív ideális azoknak, akik okostelefonnal való fényképezés után szeretnének előrelépni, mert nem igényel nagyobb méretű felszerelést. A tömege mindössze 315 g, a 18–140 mm-es gyújtótávolság-tartomány pedig az optimális egyensúlyt biztosítja a kiváló hordozhatósághoz szükséges kis tömeg és a jellegzetes úti jelenetek megörökítésére való képesség között.  

Ugyanakkor az objektívbe épített rázkódáscsökkentés hatékonyan csökkenti a kéz és a fényképezőgép rázkódását, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó akár öt lépésközzel hosszabb záridővel is fényképezhessen. Így még rossz fényviszonyok között is éles és elmosódás nélküli képeket biztosít, akár hangulatos beltéri felvételről, akár éjszakai városképekről van szó.

A NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR támogatja az éles és zökkenőmentes videófelvételt is, amely tovább erősíti az objektív „mindenre képes” státuszát. Az automatikus élességállítás gyors és kiválóan működik a Z fényképezőgép szemérzékelő AF-je segítségével, hogy pontosan ott tartsa a fókuszt, ahol kell. Ennek eredményeként születnek gyönyörű felvételek az utazások és kalandok során.

Az elemektől való védelem érdekében a DX objektív védve van a portól és vízcseppektől, így használható a legtöbb környezetben.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – a tökéletes úti társ:
•    Sokoldalú DX-formátumú zoomobjektív kiváló optikával
•    Kis méretű és könnyű váz, tökéletes választás utazáshoz
•    Nagy teljesítményű, 7,8x zoomobjektív, amely közelebb hozza a témát, mint eddig valaha
•    Hihetetlen, 0,20 m-es minimális fókusztávolság nagygyújtótávolság mellett
•    A rázkódáscsökkentő móddal a felhasználó akár 5 lépésközzel hosszabb záridővel is fényképezhet anélkül, hogy a fényképezőgép rázkódna
•    Elektromágneses íriszmechanika, amely a fényképezőgép jeleit felhasználva még pontosabb rekeszvezérlést és folyamatosan stabil expozíció-vezérlést tesz lehetővé
•    Videókhoz és fényképekhez is kiváló, könnyen használható vezérlőkkel
•    Védve van a portól és a vízcseppektől


További információkért keresse fel a www.nikon.huwebhelyet.

A Nikonról
A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól a professzionális fényképezőgépekig, objektívektől a rendszertartozékokig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg.
Megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.
Nyomtatás

Canon RF 16mm F2.8 STM és RF 100-400mm F5.6-8 IS USM

Fotózz távolabbról és szélesebb látószöggel a Canon új RF-foglalatos objektívjeivel

A Canon új EOS R3 fényképezőgépével együtt kerül bemutatásra; ezek a sokoldalú objektívek számos területen használhatók, a vloggolástól a csillagfotózásig

Budapest, Magyarország, 2021. szeptember 14. – A Canon Europe a mai napon bejelentette két új, RF-foglalatos objektív forgalomba hozatalát, amelyeket azzal a céllal terveztek, hogy segítséget nyújtsanak a lelkes fotósok és tartalomkészítők számára egy alacsony költségű, ám annál nagyobb potenciált képviselő készletcsomaggal. Ez a két, könnyűsúlyú, kompakt objektív magában foglalja a Canon első, ultra széles, rögzített gyújtótávolságú, az EOS R sorozat részét képező lencséit, az RF 16mm F2.8 STM-et és az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM-et – ezen telefotó zoom objektívek közelebb hozzák a fotóst a fotó tárgyához. A sokoldalú RF 16mm F2.8 STM a vlogkészítéshez kapcsolódó, egyre növekvő igényeket igyekszik kielégíteni, ám egyúttal tökéletes objektívnek minősül tájképek készítéséhez, valamint építészeti és csillagfotózáshoz is. Mivel áthidalja a fotósok és a távolban lévő tárgyak közötti távolságot, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM ideális választás sport- és természetfotózáshoz.

Ezen két új objektívvel kiegészülve, a Canon EOS R rendszere egy újabb előrelépést tett afelé, hogy minden igényt kielégítő képalkotási megoldásokat hozzon létre.

Új gyújtótávolság feltörekvő fotósok és tartalomkészítők számára

Az új objektívek számára előnyt jelentenek az EOS R rendszerre jellemző nagy átmérőjű csatlakozó elemek és a rövid peremtávolság – ezzel létrehozva az új gyújtótávolsággal és kompakt mérettel rendelkező kiváló minőségű objektívek választékát. Az RF 16mm F2.8 STM és az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM olyan áron nyújt lenyűgöző optikai teljesítményt, amely minden fotózást kedvelő számára elérhetővé teszi ezeket az objektíveket. Az RF 16mm F2.8 STM rögzített gyújtótávolságú objektív, amelyet a tartalomkészítők igényeihez igazítottak, hiszen a full frame-es ultra széles látószögű objektívekkel egy következő szintre emelhetik az általuk készített tartalom minőségét. Az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM a hihetetlen 400 mm-es zoom funkció segítségével lehetővé teszi az amatőr fotósok számára, hogy a profi fotósokéhoz hasonló képeket készítsenek. Mindkettőnél igénybe vették a Canon által továbbfejlesztett optikai technológiákat, beleértve a Super Spectra Coating nevű bevonatot, amellyel csökkenthető a szellemkép kialakulásának és a bevillanásnak az esélye, és amely éles, és kiváló részletezettségű képeket eredményez. Ezen modelleket aszférikus lencsetaggal látják el a kiváló képminőség elérése érdekében, valamint, hogy csökkentsék a kép torzulását okozó

aberrációk megjelenésének esélyét, nem alkalmaznak azonban tömegnövelő hatással rendelkező, többszörös lencsetagokat.

RF 16mm F2.8 STM: Kapj átfogó képet

Mivel széles látószöggel és rekesszel rendelkezik, az RF 16mm F2.8 STM sokoldalú objektívnek minősül, ami tökéletesen illeszkedik a vlogkészítés, valamint számos fotózási műfaj igényeihez, mint például csoportképek, szabadtéri portrék és építészeti felvételek. Az EOS R rendszer első ultra széles látószögű objektívjeként, az RF 16mm F2.8 STM 16mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, amely extraszéles látómezőt és túlméretezett mélységet biztosít. A széles f/2,8 rekesznek köszönhetően, ez az objektív nagyszerűen használható alacsony fényszint mellett történő fotózáshoz, például csillagfotózáshoz és nagy zársebességgel történő fotózáshoz. A vloggerek esetében, ez a funkció lehetővé teszi számukra, hogy gyenge fényviszonyok között is kiváló minőségű képeket készítsenek, továbbá még széles látószög esetén is sekély mélységű képek készíthetők, ennek hatására a fotó tárgya lágyított háttér előtt jelenik meg. Könnyűsúlyú, rögzített gyújtótávolságú objektívként, kiváló társként viselkedik a vloggerek számára akár menetközben is. Ha videófelvétel készítésekor szűkebb látószögre van szükség, a felhasználók az EOS R fényképezőgépekkel együtt használhatják az RF 16mm F2.8 STM objektívet APS-C vágási módban, hogy ezáltal 25,6mm-es objektívként használhassák. A Canon STM fókuszmotor használatával, az RF 16mm F2.8 STM videófelvétel készítésekor finom, szinte hangtalan fókuszálást tesz lehetővé. A rendelkezésre álló minimális 0,13 méteres fókusztávolság mellett, a fotósok és tartalomkészítők egyaránt éles képeket készíthetnek, még akkor is, ha közelről készül a felvétel.

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Kerülj közelebb a történésekhez

Mivel kezdő sport- és természetfotósok részére tervezték, ez a telefotó zoom objektív 100-400 mm közötti rugalmas fókusztartományt biztosít, azaz nagyszerűen lehet vele távoli tárgyakról is felvételt készíteni. Ha egy futballmeccsen az oldalvonalon állunk, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM például ugyanazt a hihetetlen közelítést biztosítja, mint a profi fotósok által használt teleobjektívek, így könnyedén megörökíthetők az események és a játékosok érzései is. A telefotó-teljesítmény mellett, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM 0,88m1 minimális fókusztávolsággal és 0,41x2 maximális nagyítással rendelkezik, vagyis a fotósok egy közelebb elhelyezkedő téma minden egyes részletét könnyedén megörökíthetik. Az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM 5,5 fokozatú védelmet nyújt az objektívbe beépített optikai képstabilizátornak köszönhetően, amely akár 6-fokozatúra is növelhető, ha koordinált vezérlést alkalmaznak, vázba épített képstabilizátorral (In-Body Image Stabilisation, IBIS) rendelkező fényképezőgép használata esetén. Mivel gyorsaságra és pontosságra tervezték, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM Nano USM fókuszmotorral rendelkezik a finom és gyors fókuszálás érdekében, továbbá objektívvezérlő gyűrűvel, amely fokozott vezérlési lehetőséget biztosít az AV, Tv, expozíciós és az ISO beállításokat illetően. Az EOS R fényképezőgép váza esetén megismert fényes kereső és a kiterjesztett ISO képességek, ha Dual Pixel CMOS AF funkcióval kombinálják azokat, lehetővé teszik a fotósok számára egy olyan objektív használatát, amely szakít a hagyományosan

megszokott méretekkel, súllyal és fókusztávolsággal annak érdekében, hogy kényelmes körülmények között készülhessenek el a kívánt képek.

Hozz létre egy kompakt, ám sokoldalú készletcsomagot

Ezen objektívek segítségével, a lelkes fotósok és videókészítők könnyűsúlyú készletcsomagot állíthatnak össze maguknak, amely számos lehetőséget nyit meg előttük. Az új RF 100-400mm F5.6-8 IS USM és RF 16mm F2.8 STM, változatos, számos fotózási műfaj területén alkalmazható gyújtótávolságot kínál. Az RF 16mm F2.8 STM, mindössze 165 grammos súlyával, pehelysúlyú objektívnek számít – kiváló választás vloggerek számára, akik menet közben kívánnak felvételt készíteni, illetve természetfotósok számára, akik hordozható, ám ugyanakkor teherbíró széles látószögű objektívet keresnek. Mivel mindössze 635 gramm súlyú, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM felesleges tömeg nélkül is képes kivételes telefotó jellegű gyújtótávolságot biztosítani. Kivételesen hasznos eszköz bármely természetrajongó számára, mivel hosszabb, természetfotózáshoz kapcsolódó gyaloglás esetén is kényelmesen vihető.

A mai napon ugyancsak bemutatjuk az EOS R3 fényképezőgépet, amelyet minden professzionális sport- és sajtófotósnak be kell szereznie. Ha további információkat szeretne megtudni, kérjük, látogasson el a www.canon.hu honlapra.

Nyomtatás

Canon EOS R3

A várakozásnak vége – Megérkezett a Canon új, igazán versenyképes, sportfotózáshoz tervezett fényképezőgépe

Budapest, Magyarország, 2021. szeptember 14. – A Canon Europe a mai napon bejelentette a várva várt EOS R3 érkezését – egy igazi nagyágyú a sportfotózás és riportkészítés területén. A hagyományok és a legmodernebb technológia ötvözeteként, az EOS R3 rendelkezik mindazon ismerős jellemzőkkel és sebességgel, amit megszokhattunk a Canon jól ismert EOS-1 sorozata esetében, de ehhez az úttörőnek számító, EOS R rendszerre jellemző innovatív megközelítés és sokoldalúság is társul.

A legigényesebb sajtó- és sportfotósok visszajelzései alapján tervezett EOS R3 több mint 100 fejlesztéssel rendelkezik a Canon tükör nélküli és DSLR modelljeihez képest. Az eredmény pedig egy olyan fényképezőgép, amely hihetetlen mértékben leegyszerűsíti a munkafolyamatokat, és egy újabb szintre helyezi a fényképezőgép és a fotós közötti kapcsolatot, verhetetlen sebességének és kezelhetőségének köszönhetően. Vadonatúj, továbbfejlesztett 24,1 megapixeles érzékelőjével, az EOS R3 optimális egyensúlyt állít fel a teljesítmény, a felbontás és a sebesség között, s ezáltal egy olyan fényképezőgépet kínál a sajtó- és sportfotósok számára, amely felülmúlja és maga mögött hagyja a versenytársakat.

A jövő a gyorsaságé

A forradalmian új, 24,1 megapixeles háttér-világítású, rétegelt CMOS érzékelő segítségével, az EOS R3 villámgyors képalkotást és fokozott kezelhetőséget kínál. A nagyteljesítményű érzékelő szinte teljes egészében megszünteti a zárszerkezet által okozott torzítást, a gyors zársebességnek köszönhetően pedig 30 másodperctől egészen a másodperc 1/64000 részéig terjedő képrögzítési időt kínál, ami lehetővé teszi a sportfotósok számára a leggyorsabban mozgó tárgyak rögzítését is. Az elektronikus zárkioldó használatával a fotósok még a RAW-fájlok esetében is képesek akár 30 kép/másodperces sebességgel is rögzíteni a képeket, AE/AF követéssel kiegészítve. Ez az első alkalom, hogy az elektronikus zárkioldó egyaránt használható a Canon és harmadik fél által gyártott vakukkal is. Az elektronikus zárkioldók jellemző gyenge pontjait kiiktatva, a Canon bevezette a villódzás-érzékelő és a nagyfrekvenciás villódzásmentes fényképezési módot, amelyekkel felismerhetők és korrigálhatók a villódzó fényforrások, valamint megelőzhető a sávosodás, illetve a színbeállítással kapcsolatos és az expozíciós problémák.

Az EOS R3 nagysebességű teljesítménye a fókuszálás területén is kiemelkedő. 0,03 másodperces fókuszálási idejével, az EOS R3 az eddigi leggyorsabb fényképezőgép az EOS R sorozaton belül2 – tökéletes eszköz a sport és a sajtó kiszámíthatatlan világában bekövetkező eseményeinek rögzítésére. A Dual Pixel CMOS AF II-nek köszönhetően, az EOS R3 továbbfejlesztett mély tanulási algoritmussal és AF követéssel rendelkezik, beleértve az emberi szem és az állatok szemének, testének érzékelését, valamint az emberi arc és fej felismerését mind állóképek, mind pedig videók esetében. A motorsport fotósokra is gondolva, a Canon ugyancsak elérhetővé tette a járműkövető funkciót. Mostantól minden AF üzemmódban elérhető a szem-, arc-, fej- és testfelismerő funkció, valamint egy új flexibilis zóna nevű funkció, amelynek segítségével a felhasználók kiválaszthatják az AF terület nagyságát és formáját. Az EOS R3 szintet lép azáltal, hogy rendkívül gyenge fényviszonyok, például -7,5 Fé3 mellett is képes megfelelően működni, ezért ez az egyik leghatékonyabb alacsony fényszinten is működő fényképezőgép a piacon.

A fent említett valamennyi AF opció beállítási lehetőségeinek maximalizálása érdekében, az EOS R3 három különböző lehetőséget biztosít az AF pontok beállításához: a gyors okosvezérlés, a precíziós multivezérlés és az ösztönös szemvezérléssel rendelkező AF opció. A szemvezérléses AF autófókusz funkció természetesebb kapcsolatot hoz létre a fényképezőgép és a fotós között. Az intuitív és úttörőnek számító AF fókuszpont kiválasztási üzemmód odahelyezi a fókuszpontot, ahová a fotós néz. Gyorsan változó helyzetekben ez a funkció lehetővé teszi a fotós számára, hogy a tekintetével ösztönösen magára az eseményre fókuszáljon.

A kézi fotózási lehetőség, valamint a mozgás közbeni folyamatos filmfelvételi képesség továbbfejlesztésével, az 5-tengelyes beépített képstabilizátor kombinálható az egyes RF-foglalatos objektívbe beépített optikai képstabilizátorral, amely az iparágon belül elsőrangú teljesítménynek minősülő nyolcfokozatú védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásával szemben.

Szárnyalja túl kollégáit!

A számos professzionális csatlakozási lehetőségnek köszönhetően – például 5.0-ás verziójú bluetooth és 5 GHz-es4 Wi-Fi – az EOS R3 egyszerűbbé és könnyebbé teszi a profi fotósok munkafolyamatait. . Ideális választásnak bizonyul sportarénákban való felhasználásra, a beépített gigabites Ethernet port nagysebességű vezetékes csatlakozást tesz lehetővé. És amikor valóban számít a sebesség, a fotósok FTP-én keresztül továbbíthatják a felvételeket ügyfeleiknek. Már meglévő EOS R55 és EOS-1D X Mark III készülékeknél, a hálózati beállítások mindhárom fényképezőgép esetében alkalmazhatóak.

A Canon Camera Connect alkalmazás vagy a Browser Remote funkció segítségével, ethernet kapcsolaton keresztül, a felhasználók egy mobileszközről távolról is irányíthatják a fényképezőgépet. Az EOS-1D X Mark III készülékből átvett Browser Remote funkció ugyancsak

lehetővé teszi a felhasználók és vállalati központok számára a metaadatok távolról történő módosítását, valamint a böngészést és a képek letöltését. Szintén a felhasználók rendelkezésére áll a Canon Mobile File Transfer (MFT) alkalmazás6 - profi fotósok részére kifejlesztett mobilalkalmazás, amely mobileszközökön keresztül továbbítja a képeket egy FTP/FTPS/SFTP szerverre. Az alkalmazás jövőbeni fejlesztései által már lehetséges lesz a szóban elmondott emlékeztető jegyzetek szöveggé való átalakítása, még inkább megkönnyítve ezáltal a profik számára a technika használatát. Az EOS R3 fényképezőgéppel együtt elérhető új, okostelefon-tartó kiegészítő, a Smartphone Link AD-P1 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felrögzítsék iOS vagy Android eszközüket a multifunkciós vakupapucs adapter tetejére, és egyszerűen továbbíthassák a képeket az új MFT alkalmazás7 segítségével. A Canon Camera Connect alkalmazás mostantól lehetővé teszi az EOS R3 készülékszoftverjének telefonon keresztül történő frissítését is – ez is egy újabb újdonság az EOS fényképezőgépek családján belül.

Hihetetlen videós képességek

Az EOS R5 fényképezőgéphez hasonlóan, az EOS R3 ugyancsak új szintet jelent a Canon hibrid megoldásainak kínálatában – kielégíti a fotósok kiváló minőségű állókép készítéssel kapcsolatos igényeit, valamint lenyűgöző nagy képfelbontású videófelvételi képességgel is rendelkezik. 6K 60p RAW felbontású felvételeket rögzít, amely az eddigi 4k-nál 50%-kal nagyobb részletezettséget biztosít. A 6K CRM RAW-fájlok esetében a felvétel elkészítését követően is korrigálható az expozíció és a fehéregyensúly, a káprázatos képminőség biztosítása érdekében. A 60 p-ig 6K-ról túlmintavételezett 4K felvételek esetében garantálja a lehető legmagasabb szintű, 4K mozifilm minőséget. Kiválóan használható nagy sebességű és dinamikus mozgással járó sportok esetében, az EOS R3 ugyanis a 4K 120p-s felvételeket csodálatos 4K felbontású lassított felvételként is képes rögzíteni. Mostantól nincs akadálya az akár 6 órán át tartó felvételkészítésnek, illetve a 1,5 órás 119,88/100p magas képkockaszámú8 rögzítésnek sem.

Az EOS R3-at alapjában véve arra tervezték, hogy túlszárnyalja versenytársait – és ugyanez vonatkozik a videókészítésre is. A fájlméret csökkentése, valamint a videós munkafolyamatok felgyorsítása érdekében, CRM light vagy MP4 felvételek is készíthetők All-I, IPB vagy kisebb IPB light opciók segítségével, lehetővé téve a felhasználók számára az igényeinek és a tárhelyi korlátoknak megfelelő átviteli sebesség megválasztását is. Kettős kártyahellyel rendelkezik, ideértve egy UHS-II SD és egy ultra nagy sebességű CFexpress kártyahelyet, mely lehetővé teszi 6K RAW-videófájlok rögzítését is, és támogatja azok egyidejű mindkét kártyára MP49 formátumban történő biztonsági mentését. A Canon jól ismert Canon LOG 3 beállítása 10-bit belső rögzítést tesz lehetővé a nagyobb dinamikatartomány, illetve a 10bit-es HDR PQ lehetőség elérése érdekében, amellyel csökkenthető az utómunka során végzett szerkesztés vagy színelés szükségessége. Kiváló választás száguldó riporterek számára, mivel az EOS R3-at

a Canon új multifunkciós vakupapucsával szerelték fel, és kompatibilis az újonnan piacra dobott DM-E1D sztereó iránymikrofonnal.

Ösztönös képrögzítési élmény

Az EOS-1 sorozat sebességét és ismerős funkcióit magába foglalva, a Canon legújabb tükör nélküli fényképezőgépe egy új, a Canon által kifejlesztett blackout-mentes, kiváló minőségű, alacsony késleltetésű és frissítési igényű 5,76 millió képpontos elektronikus keresővel rendelkezik és másodpercenként 120 képkockát képes rögzíteni teljes felbontás mellett, miközben az általa biztosított moziélmény vetekszik az optikai kereső által biztosított élménnyel. Az újonnan bemutatott OVF szimulációs View Assist funkcióval kiegészítve, a kereső nagyobb dinamikatartományt és színárnyalási lehetőségeket biztosít. A zárkioldó késleltetése egészen elképesztő módon 20ms-ra csökkenthető – ez kevesebb mint a fele annak, amire egy hagyományos fényképezőgép képes, a zárkioldógomb megnyomását követő szinte azonnali képrögzítés érdekében. Az új, nagy képfelbontású Vari-Angle 4,1-millió képpontos érintőképernyő számos irányba billenthető és elforgatható. A már ismert EOS ergonómiai megoldásokat új vezérlőkkel és a felhasználók által személyre szabható újabb opciókkal kiegészítve, ideértve a hangerő szabályozással rendelkező zárkioldó funkciót, az EOS R3 jól ismert, ám továbbfejlesztett vezérléssel rendelkezik. A fényképezőgépek közötti váltások esetén, az időtakarékosság érdekében, a fotósok egyszerűen másolhatják és elmenthetik a memóriakártyákra saját személyes beállításaikat. Mivel ugyanolyan LP-E19-es akkumulátorokkal működik, mint az EOS-1D X Mark II és az EOS-1D X Mark III, az EOS R3 hosszabb felvételkészítési időt tesz lehetővé, és nagyobb kompatibilitással rendelkezik a meglévő DSLR-ekkel szemben.

Az EOS R3 új, könnyűsúlyú, por- és vízálló magnéziumból készült házat kapott, amely nagy igénybevételt jelentő környezetben is védelmet biztosít. Az EOS R3 a multifunkciós vakupapucson keresztül ugyancsak biztosítja az új, kompakt ST-E10-es Speedlite jeladó energia ellátását is, ezzel lehetőséget biztosítva a fotósok számára, hogy többféle rádiós Speedlite vakut is működtethessenek távolról.

Az EOS R3 egy ultra gyors, rendkívül jól kezelhető fényképezőgép, amely megfelelő versenyelőnyt biztosít a sport- és sajtófotósok számára a nyerő kép elkészítéséhez.

A mai napon ugyancsak bejelentjük az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM és az RF 16mm F2.8 STM piaci bevezetését. Két új, sokoldalú és dinamikus RF-foglalatú objektívről van szó, amelyek új fókusztávolsággal gazdagítják a termékcsaládot. Ha további információkat szeretne megtudni az objektívekről, kérjük, látogasson el a www.canon.hu oldalára.

https://youtu.be/gfNd3KTBKmc

 

Az EOS R3 legfontosabb jellemzői:

· Új, a Canon által kifejlesztett 24,1 megapixeles, háttér-világítású, rétegelt CMOS érzékelő

· 30fps képrögzítési sebesség AF/AE követéssel

· A gyors zársebesség 30 másodperctől egészen a másodperc 1/64000 részéig terjedő10 képrögzítési időt kínál, az elektronikus zárkioldó használata esetén

· Szemvezérléses AF-pont kiválasztás

· Emberek és állatok AF-követése; állatok (ideértve a madarakat is) és motorsportok (versenymotorok és versenyautók)

· Teljes képernyő-szélességű 6K 60p RAW videófelvétel-készítés egy belső CFexpress kártyára

· Fókuszálási képesség gyenge fényviszonyok között is, akár –7,5 Fé vényszintnél is

Nyomtatás

NIKKOR Z 40mm f/2 mm objektív

Megérkezett a könnyű és kompakt NIKKOR Z 40mm f/2 mm objektív!

2021. szeptember 14: A mai napon a Nikon bemutatja a Nikon Z családhoz csatlakozó, kisméretű és legkönnyebb teljes képes fix objektívet! A gyönyörűen lírai NIKKOR Z 40mm f/2 mindennapi szuperhős: éles, nagy fényerejű és elég kicsi ahhoz, hogy diszkréten használhassa, nagyszerű mindenre a vlogoktól az élénk pillanatképekig.

A nagy fényerejű, általános fix objektív természetes látószöget biztosít, amely ideális a spontán portrékhoz, valamint interjúkhoz és oktatóvideókhoz. Ha nincs nagy objektív az arcukban, a témák nem érzik kellemetlenül magukat; ez az objektív pedig olyan kicsi és könnyű, hogy ideális arra is, hogy hogy egyéni valós szemszögből készült videofelvételeket is készítsen.

A széles Z-bajonett az objektív széles f/2 maximális rekeszével kombinálva nagyszerű teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között is, ideális a gyenge megvilágítású helyzetek megörökítéséhez. A lekerekített, kilenclamellás rekesz lágy, természetes hatású elmosódást tesz lehetővé: a fotósok és a videósok lágyan elmosódott, szuper krémes háttérrel készíthetnek felvételeket, amely előtt a téma élesen kiemelkedik.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Örömmel üdvözöljük ezeket a sokoldalú fix objektíveket a folyamatosan fejlődő Nikon Z rendszerben. Ez az objektív kiváló ár-érték arányú belépő a

Nikon Z világába. Olyan kompakt és könnyű, hogy ideális elsődleges általános objektívként vagy könnyű másodlagos objektívként való használatra.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 40mm f/2

Nagy fényerejű f/2 általános fix objektív: 40 mm-es látószög Z sorozatú teljes képméretű fényképezőgépeken. 60 mm-es látószög egy Z sorozatú DX-formátumú fényképezőgépen.

Élethű: az objektív gyönyörű részletességgel, mélységélességgel és színekkel készít állóképeket és videókat.

Művészi elmosódás: még soha nem volt ilyen egyszerű borotvaéles téma létrehozása a gyönyörűen, lágyan elmosódott háttér előtt.

Remek képek közelről is: 0,29 méteres minimális fókusztávolság. Az élesség kiváló, még a közelről is.

Gyors és néma automatikus élességlátás: a rendkívül halk léptető motoros működtetésnek és a Z-bajonett által gyűjtött plusz fénynek köszönhetően az élességállítás gyors, pontos – és hangtalan.

Videókhoz tervezve: nem fogják tönkretenni a videókat az élességállítási zajok. A fókuszlégzés drámai mértékű csökkenésének köszönhetően a felvétel látószögének befolyásolása nélkül módosíthatja a fókuszt.

Zsebre rakható: elég kicsi ahhoz, hogy a fényképezőgépen tarthassa, de egy kabátzsebben is elfér.

Alkalmazkodó: a néma vezérlőgyűrűvel hangtalanul állítható be az élesség, a rekesz, expozíciókompenzáció vagy az ISO-érzékenység.

Jól védett: védve van a portól és a vízcseppektől.¹

Megjegyzések

¹ Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Nyomtatás

A Canon elképesztő 14 mm fókusztartománnyal mutatja be új RF objektívét

A Canon elképesztő 14 mm fókusztartománnyal mutatja be új RF objektívét

Budapest –2021. június 29. – A Canon Europe az eddigit legszélesebb fókusztartományú RF objektívet jelenti be: RF 14-35mm F4L IS USM.

Az új zoomobjektív kiteljesíti a fotóstáska barát, kompakt f/4-es objektívek RF-hármasát, amelyek együtt a lelkes és profi fotósoknak sokoldalú fókusztartományt kínálnak,amely 14-200 mm-ig terjed.Csendes autofókusszal, 5,5 lépéses optikai képstabilizátorral, valamint aszférikus és UD elemeket tartalmazó 14-35 mm-es gyújtótávolsággal a kristálytiszta eredmények érdekében az RF 14-35 mm-es F4L IS USM tökéletes objektív tájképi és építészeti fényképezéshez, valamint vlogoláshoz, ahol a tartalomkészítőknek stabil és széles látómezőre van szükségük.
Az RF 14-35 mm-es F4L IS USM a Canon RF objektívek bővülő kínálatának legújabb darabja, amely az EOS R rendszer alapjaira épül. Az innovatív vázakkal párosítva az RF objektívek teljes választéka páratlan optikai teljesítményt nyújt, és új lehetőségeket nyit meg a fotósók és videosok számára. Az RF bajonett kommunikációs rendszer által engedélyezett objektív kihasználja a kompatibilis EOS R-sorozatú kamerák kombinált objektívének és a vázba épített képstabilizálás előnyeit. A Canon EOS R5 vagy EOS R6 fényképezőgéppel együtt használva az autofókusszal és a 7 lépéses vezérléssel nagyon jól kihasználható kreatív erőmű állóképek és filmfelvételek készítéséhez egyaránt.

Széles látószög kompakt objektívben
Az EOS R rendszer egyik előnye a széles bajonett: az RF 14-35mm F4L IS USM egy kompakt optikai rendszerben a széles lefedettség és kiváló képminőség kombinációját nyújtja.
A mindössze 540 g súlyú RF 14-35 mm-es F4L IS USM a kompakt, könnyű RF 24-105 mm-es F4L IS USM és az RF 70-200 mm-es F4L IS USM objektívekkel együtt szinte bármilyen képalkotó igényt kiszolgáló felszerelést alkotnak. Csakúgy, mint a többi trinity objektív esetében, ugyanazt a 77 mm-es szűrőméretet használja és a kompakt forma teszi kényelmes útitárssá - a felhasználók magabiztosan számos perspektívát rögzíthetnek, és a felszerelésük mérete és súlya könnyen kezelhető.
A széles fókusztartományt kínáló RF 14-35mm F4L IS USM objektív az osztály legkiválóbb, 0,2 m-es fókusztávolságával és 0,38-szoros nagyítással rendelkezik a hátsó fókuszálási rendszerének köszönhetően, és különösen hatékony zárt térben, szűk helyeken.


Optikai kiválóság
Az RF 14-35mm F4L IS USM fejlett optikája három ultramagas diszperziós és három üvegből öntött aszférikus lencsetagból áll - amelyek egyike UD és aszférikus is. A Canon 50 éve fejleszti az aszférikus lencséket, melyek egyetlen ponton gyűjtik össze a fényt, csökkentve az aberrációt, tűéles képeket eredményezve. Ezek biztosítják a legnagyobb felbontást a teljes képmezőben, ami nagy kihívás a nagylátószögű objektívekkel, mert a szférikus rendellenességek jelenléte nagymértékben megnőhet. A Canon továbbfejlesztett saját Subwavelength szerkezeti bevonatával (SWC) és Air Sphere bevonatával (ASC) kombinálva megakadályozzák a szellemképeket és a becsillanásokat, így az RF 14-35mm F4L IS USM kivételes élességet és kontrasztot biztosít.

Professzionális, megbízható teljesítmény állóképek és videók esetén egyaránt
Az L-sorozat legjobb tulajdonságait nyújtó RF 14-35mm F4L IS USM megbízhatóan nyújt pontos teljesítményt. A hátsó fókusz kialakítása, amely lehetővé teszi ennek az objektívnek a fókuszálási képességét, szintén csökkenti a focus breathing-et az EF 16-35mm f / 4L IS USM kevesebb, mint harmadáig. Nano USM fókuszmotorja gyors, sima és csendes autofókuszt biztosít; míg a széles látószögű, rögzített f / 4 rekesz állandó marad a teljes gyújtótávolság-tartományban, biztosítva, hogy a nagyításnál ne változzon a záridő vagy az ISO. Az 5,5 lépéses képstabilizátorral (IS) kombinálva, 7 lépésre nő, ha a Canon EOS R5 és EOS R6 készülékeivel együtt használja.
Az RF 14-35mm F4L IS USM vezérlőgyűrűt alkalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a TV, az AV és az ISO beállítások gyors, közvetlen vezérlését anélkül, hogy be kellene merülniük a menü rendszerbe, elvéve a szemüket a keresőtől. A teljes idejű kézi fókuszgyűrűvel együtt, amely az L-sorozat időjárásállóságát is tartalmazza a robusztus kialakítás érdekében, ezért a fotósok és a filmkészítők minden körülmények között magabiztosan fényképezhetnek.

A Canon aszférikus lencse technológiáról központi angol nyelvű oldalunkon olvashat többet:https://global.canon/en/news/2021/20210527.htmlHonlap:
www.canon.hu
www.canon-europe.com

Közösségi média:
https://www.facebook.com/hivatalosCanonMagyarorszag
https://www.instagram.com/canonmagyarorszag/
https://hu.pinterest.com/CanonEMEA/_created/
https://www.linkedin.com/company/canon-emea/
https://www.youtube.com/user/CanonEurope


Nyomtatás