Fotós hírek

Új Nikon objektívek

 

 

Amszterdam, Hollandia, 2008. július 1. – A Nikon Europe örömmel jelenti be két új NIKKOR professzionális objektívjét: az PC-E MICRO NIKKOR 45MM F/2.8D ED és az PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2.8D modellt. Az új PC NIKKOR objektíveket professzionális alkalmazási területeken, épület- kereskedelmi és tájképfotózáshoz való használatra tervezték. A Perspektivikus torzítás szabályozása funkció dönthető/eltolható mechanizmust, elforgatási lehetőséget és automatikus rekeszvezérlést biztosít.

A Nikon két új, perspektivikus torzítás szabályozása funkcióval rendelkező objektívvel bővítette a NIKKOR objektívek választékát

Robert Cristina, a Nikon Europe B.V. professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere a következőket mondta: „A NIKKOR objektívcsalád legújabb tagjai ideális megoldást jelentenek az FX-formátumú fényképezőgépeket, például a D3 és a Q610 modellt használó épület- és tájképfotósok számára.” Hozzáfűzte: „Az év elején bevezetett PC-E 24 mm f/3.5D ED típushoz hasonlóan ez a két új objektív is tovább bővíti a professzionális fotósok számára tervezett NIKKOR optikák kínálatát.”

Mindkét objektív a kategóriájában legmagasabb szintű, a kép közepén és szélein egyaránt tökéletes élességet és fényerőt biztosít a teljes élességtartományban. A Nikon csúcstechnológiájú Nano Crystal tükröződésgátló bevonata csökkenti a belső fényvisszaverődésből eredő szellemképeket és tükröződéseket, ami rendkívül rugalmas döntést és eltolást tesz lehetővé.

A szabad téren és stúdióban való professzionális használathoz kellőképpen robusztus PC NIKKOR objektívek kilenclamellás, kerekített írisszel rendelkeznek, amelynek köszönhetően a híres NIKKOR bokeh (háttérelmosódás) puhán és természetesen mossa el az élességen kívüli képterületeket.

A vadonatúj PC-E MICRO NIKKOR 45MM F/2.8D ED objektív 45 mm-es gyújtótávolsága a fotós által kreatív módon vezérelhető, természetes perspektívát tesz lehetővé. Az aberráció csökkentése érdekében ED üveggel felszerelt PC-E MICRO NIKKOR 45MM F/2.8D ED modell legkisebb élességállítási távolsága mindössze 25 cm, minimális rekesznyílása pedig f/32.

Az PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2.8D objektív felváltja a meglévő PC Micro NIKKOR 85 mm f/2.8D típust, és ideálisan használható kereskedelmi fotózáshoz, illetve kreatív portrék készítéséhez. Az új PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2.8D modell optikai kialakítását tekintve lényegében megegyezik az elődjével, azonban könnyebb és kisebb méretű, legkisebb élességállítási távolsága mindössze 39 cm, minimális rekesznyílása pedig f/32.

Fő jellemzők

o A Nano Crystal Coat bevonat csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket, így kiváló színegyensúlyt és színvisszaadást tesz lehetővé

o Kiemelkedő optikai teljesítmény minimálisra csökkentett torzítással és kromatikus aberrációval

o Az elektromágneses írisz automatikus rekeszbeállítást tesz lehetővé (kompatibilis fényképezőgépek használata esetén)

o A rekeszérték előre beállítható a rekeszállító gyűrű és a rekeszbeállító gomb segítségével

o Makrofotózásra is alkalmasak, az PC-E MICRO NIKKOR 45MM F/2.8D ED típus esetében 25 cm, az PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2.8D típus esetében pedig 39 cm legkisebb élességállítási távolsággal és 1/2x leképezési értékkel

o Kilenclamellás, kerekített írisz

o Magas szintű védelem a por és a nedvesség ellen

Műszaki adatok

PC-E MICRO NIKKOR 45MM F/2.8D ED

PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2.8D

Gyújtótávolság
45 mm
85 mm
Legnagyobb/legkisebb rekesz
f/2,8, f/32
f/2,8, f/32
Az objektív felépítése

9 lencsetag 8 csoportban (1 ED üvegtaggal, Nano Crystal Coat bevonattal)

9 lencsetag 8 csoportban (1 ED üvegtaggal, Nano Crystal Coat bevonattal)

Képszög
51°, 34,5° (DX-formátum)
28,4° , 18,9° (DX-formátum)

Minimális élességállítási távolság

0,253 m
0,39 m
Maximális leképezési arány
1/2
½
Íriszlamellák száma
9
9
Élességállítás
Manuális
Manuális
Szűrőméret
77 mm
77 mm
Átmérő x hosszúság
φ83,5×112 mm
φ82,7×107 mm
Tömeg
Kb. 780 g
Kb. 650 g

Az PC-E MICRO NIKKOR 45MM F/2.8D ED modellhez HB-43 napellenző és CL-1020 objektívtok, az PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2.8D típushoz pedig HB-22 napellenző és CL-1120 objektívtok van mellékelve.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Nyomtatás