Fotós hírek

Nikon

 

 

A Nikon örömmel jelenti be, hogy a vállalat újabb három TIPA díjjal gazdagodott. A TIPA (Technical Image Press Association) a fényképezéssel foglalkozó sajtóorgánumok vezető európai szakszövetsége. Díjait az Európa 13 országában megjelenő 30 vezető fotográfiai szakfolyóirat bírái ítélik oda olyan termékeknek, amelyeket a zsűri kategóriájuk legjobbjainak tart az általános minőség, a teljesítmény és a végfelhasználónak kínált előnyök tekintetében. A díjak tovább erősítik a Nikon professzionális fényképezés terén betöltött vezető pozícióját, elismerve a vállalat következetes erőfeszítéseit, amelyeket a kiváló teljesítmény folyamatos fenntartása érdekében tesz.

A Nikon nyerte a legjobb professzionális tükörreflexes fényképezőgép (D3), a legjobb szakértői tükörreflexes fényképezőgép (D300), valamint a legjobb professzionális objektív (AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED) kategóriák díjait. Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere a következőket mondta: „Örömmel tölt el bennünket, hogy mérnöki erőfeszítéseinket ilyen átfogó és egyértelmű módon elismerik. Ez a három díj tovább erősíti elkötelezettségünket, amellyel a fotográfiai ipar legjobb képalkotási és optikai technológiáinak kifejlesztésére törekszünk.”

A legjobb professzionális tükörreflexes fényképezőgép: Nikon D3
„Ez a professzionális tükörreflexes fényképezőgép mérföldkő a Nikon életében. Ez a Nikon első olyan modellje, amely teljes képes, FX-méretű érzékelővel (23,9 x 36 mm) rendelkezik. Ennek köszönhetően a 12,1 megapixeles CMOS-érzékelő minden egyes képpontja nagyobb méretű, így a gép gyenge fényben nyújtott optikai teljesítménye fenomenális” – értékelt a TIPA zsűrije. A D3 további elismerő megjegyzéseket kapott strapabíró, alumíniumötvözet vázáért és gyors sorozatfelvételi képességéért.

A legjobb szakértői tükörreflexes fényképezőgép: Nikon D300
A TIPA zsűri szerint: „Erőt sugalló formáival, kiváló kezelhetőségével és robusztus, időjárásálló kialakításával a Nikon D300 professzionális minőséget kínál elfogadható áron. A 12,3 megapixeles CMOS-érzékelő lenyűgöző teljesítményre képes…” A D300 gyorsan reagáló automatikus élességállítási rendszere és csúcsminőségű funkciói is kivívták a zsűri elismerését.

A legjobb professzionális objektív: AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED
„Ez az egyedülálló, rendkívül nagy látószögű zoom objektív a kiemelkedő minőséget kereső profi és amatőr fotósok számára egyaránt új fényképezési lehetőségek tárházát nyitja meg…” – összegzett a TIPA zsűrije. Az ítészek kiemelték az objektív Nano-Crystal Coating bevonatát, amely csökkenti a szellemképeket, valamint a lencsetag és az érzékelő között fellépő tükröződéseket.

A Nikon kiváló termékeinek folyamatos fejlesztésével arra törekszik, hogy valamennyi fotós első számú partnerévé és szolgáltatójává váljék.
Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Nyomtatás