Fotós Expedíciók

LookDeeper: A Nikon és a fotós Tomas Sentpetery kedvelt európai úti célok helyszínein ás a dolgok mélyére

Új képek a kedvelt utazási helyszínekről: a föld felett és alatt NIKKOR FX és DX objektívekkel

A Nikon által megjelentetett exkluzív fényképsorozat a fotós Tomas Sentpetery segítségével különböző perspektívákból, a felszín felett és alatt egyaránt mélyebb betekintést nyújt Európa népszerű úti céljainak világába.

Tomas tisztában van azzal, hogy minden helyszín jóval gazdagabb annál, mint amilyennek első pillantásra látszik, ezért öt európai turisztikai célpontot keresett fel – Londont, Párizst, Krakkót, Nápolyt és Spanyolország déli partját hogy új lehetőségeket keressen a hagyományos úti fényképezésben.

NIKKOR FX és DX objektívekkel és fényképezőgépvázakkal felfegyverkezve fedezte fel és rögzítette a jól ismert helyek alatt megbújó rendkívüli helyeket.

A londoni földalatti hálózat elhagyatott folyosóitól a Krakkó közelében lévő lenyűgöző Wieliczkai sóbányákon át a spanyol Barrio de Cuevasig, Európa legnagyobb lakott barlangkomplexumáig a képek megmutatják, hogy vannak még csodálatos, felfedezésre váró világok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nápoly alatt húzódó ókori Bourbon alagúthálózat. A Londoni Big Ben és az elhagyatott Aldwych metróállomás.

 

 

Cikk folytatása

Nyomtatás

A hiúz (Lynx lynx)

A hiúz a macskafélék családjába tartozó, ragadozó emlős. Elterjedési területe egykor a Föld északi féltekéjének szárazföldjeit foglalta magába. Napjainkban, Ázsiában, Alaszkában, Kanadában, az USA nyugati területein, valamint Európában honos, de a legtöbb területen kicsi, ritka az állománya. Magyarország területén előforduló, vadon élő hiúzok a kárpáti (Lynx lynx carpathica) alfajba tartoznak.

Cikk folytatása

Nyomtatás

A Tisza-tó (Csónakból)

Sorozatunkban olyan fotóstúrákról tartunk élménybeszámolót, ahol igen fontos szerepe van a felszerelés megbízhatóságának és tartósságának. Akár csak ketten, akár sokan vagyunk, a professzionális Canon digitális technikák és objektívek mindenhová elkísérnek bennünket!

Cikk folytatása

Nyomtatás

A Vízimadarak (a lessátras technika előnyei)

Sajnos sok fiatal, tanfolyamot végzett természetkedvelő fotós idővel ráébred, hogy nincs hová mennie különleges témákat (pl.: vízimadarakat) fotózni. Illetve nem ismeri azokat a helyeket, ahol megfelelő előkészületek és az esetleges engedélyek beszerzésével ezt megteheti. Fotós barátaim és volt tanítványaim sokadszori kérésének tettem eleget azzal, hogy megszerveztem két fotóstúrát számukra.

Cikk folytatása

Nyomtatás

Hasonló téma