Fotós hírek

A NIKON BEJELENTI AZ NX FIELD ALKALMAZÁST


A NIKON BEJELENTI AZ NX FIELD ALKALMAZÁST –
A PROFESSZIONÁLIS FOTÓSOK SZÁMÁRA KÉSZÜLT ÚJ TÁVVEZÉRELT FOTÓZÁSI RENDSZERT2021. június 2. – A Nikon örömmel jelenti be az NX Field alkalmazást, amelyet az NPS (Nikon Professional Services) jelentet meg. Előreláthatóan az új, távvezérelt fotózási rendszer 2021. június 17-én jelenik meg. Az NX Field támogatja a hír- és sportfotózás élvonalában tevékenykedő fotósokat, lehetővé téve, hogy a felhasználók több Nikon digitális SLR fényképezőgépet is összekapcsolhassanak, működtethessenek, és módosíthassák azok beállításait, illetve a fényképezőgépekkel készített képeket automatikusan fel is tölthessék egy FTP¹-kiszolgálóra.

A rendszer kompatibilis a Nikon D6 és Nikon D5 digitális SLR fényképezőgépekkel, és a tervek szerint a jövőben már támogatja az olyan tükör nélküli fényképezőgépeket, mint a Nikon Z 9, a Z 7II és a Z 6II.

Több kompatibilis Nikon digitális SLR fényképezőgép csatlakoztatásával a rendszer lehetővé teszi a „fő” fényképezőgép számára, hogy egyidejűleg vezérelje a távvezérelt fényképezőgépek zárkioldását. A fényképezőgépek vezetékes LAN-kábelen vagy vezeték nélküli LAN²-kapcsolaton keresztül csatlakoztathatóak.

Az NX Field alkalmazás letöltését követően a távvezérelt fényképezőgépeken történő kioldás okostelefonról vagy táblagépről vezérelhető. Az alkalmazás számos feladat távvezérelt végrehajtásához használható, ilyen például az élő nézet figyelemmel követése az objektíven keresztül, a fényképezőgép beállításainak módosítása, valamint a fényképezőgéppel készített képek megtekintése és feltöltése.

Az NX Field támogatja az 5G³-s vagy az interneten keresztüli távvezérelt fényképezést, ami azt jelenti, hogy útközben is használható. Lehetővé teszi például a Tokióban elhelyezett fényképezőgépek működtetését Japánon kívülről.

Az NX Field emellett olyan helyeken is lehetővé teszi a távvezérelt fényképezőgépek elhelyezését, ahová nem könnyen juthat ember – például egy verseny célvonalánál vagy egy stadion plafonja közelében –, az NX Field támogatja a fontos és a másodperc törtrészéig tartó pillanatok rögzítését a korábban kihívást jelentő perspektívákból és szögekből.

Ráadásul a rendszer lehetővé teszi a fő és a távvezérelt fényképezőgépekkel készített képek azonnali és automatikus feltöltését egy FTP-kiszolgálóra.

A Nikon folyamatosan frissíti az NX Field alkalmazást, és támogatja a hír- és sportfotózás terén aktívan dolgozó profi fotósokat.  

Az NX Field alkalmazás használatához a megfelelő fényképezőgép-firmware telepítése (díjköteles) és az NX Field alkalmazás⁴ letöltése szükséges egy okoseszközre. A telepítéssel kapcsolatos részletekért keresse fel az NPS webhelyét:www.nikon.hu


*1 FTP: „filetransferprotocol” (fájlátviteli protokoll).
*2 A WT-5 vagy WT-6 vezeték nélküli jeladó használata esetén vezeték nélküli kapcsolat létesíthető.
*3 Bizonyos korlátozások érvényesek. Porttovábbítást támogató csatlakozó szükséges. A biztonságos kommunikáció érdekében virtuális magánhálózat (VPN) használata ajánlott az interneten keresztül távvezérelt fényképezőgép működtetéséhez.
*4 Az okoseszközökhöz használható NX Field alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore®-ból. A megfelelő fényképezőgép-firmware telepítése után a telepített alkalmazással rendelkező iPhone®, illetve iPad® készülék is használható. További információ az NPS webhelyén található.

Nyomtatás