Programajánló

Klenyánszki Csilla: Víztanulmányok


Kurátor: Mucsi Emese
A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2018. június 23-tól augusztus 27-ig, mindennap 14 és 22 óra között.
Külső helyszín: Valyo Kikötő - Fotóutca Fesztivál - Capa Kikötő
(Budapest, Hajóállomás u. 1, 1095)


Klenyánszki Csilla munkái az egyik legerősebb németalföldi képalkotói gyakorlat, a csendélet ábrázolás tizenhatodik században indult történetét folytatják a kortárs fotóművészetben.

Klenyánszki fotóin nem látunk arcokat, embereket, csak ismerős, egyszerű objekteket és tárgyként kezelt, elszemélytelenített testeket, testrészeket.

Víztanulmányok című sorozatában ezekből a saját környezetéből kiemelt, mindennapi tárgyakból készít a kamera előtt tornyot, hidakat, szökőkutat, buborékot, kiemelve az egyes elemek szimbolikus tartalmait.

Capa Kikötő
A Capa Kikötő a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Város és Folyó Egyesület együttműködésében megvalósuló kulturális programhelyszín a Rákóczi híd dél-pesti lábánál.

A Duna-parti konténer komlpexumban áprilistól szeptember végéig történeti és kortárs fotókiállítások váltják egymást, árnyékot adó teteje alatt tematikus bulik, workshopok, kiülős lazulások zajlanak.

Nyomtatás

Májusi programok a Mai Manó Házban

Dana Lixenberg előadása

 

2018. május 25. 18.00

2018. május 25-én, pénteken Dana Lixenberg holland fotográfus tart előadást az Imperial Courts 1993-2015 cimű projektjéről a Napfényműteremben. Lixenberg 1992-ben egy holland folyóirat megbízásából utazott Los Angeles déli központjába, hogy dokumentálja a színesbőrű motoros, Rodney King brutális rendőri bántalmazását és az érintett fehér bőrű LAPD rendőrök sorozatos felmentése körül kiéleződött helyzetet. Felkereste azt a területet, ahol a zavargások zajlottak, így került kapcsolatba a Watts negyedében található Imperial Courts nevű szociális telep lakóival. A projekt során készült képek augusztus 16-ig láthatóak a Mai Manó Házban.

Az előadás angol és magyar nyelven zajlik, a belépés ingyenes.

 

Montvai Attila előadása2+3=5 D Art (az önmagát manipuláló fotó)

2018. május 30. 17.30

A számítógépes technológiákra alapozott, látványokat létrehozó lehetőségek alapvetően befolyásolták az intellektuális és a társadalmi folyamatokat. A személyes szféra, a vizuális információs csatornák és a közlési, kiadói csatornák fejlődési lehetőségei ma még beláthatatlanok. Itt a két és háromdimenziós rendszerek összekapcsolása, a létrejövő vizuális eredmények bemutatása a cél. Ezúton az élő, az élettelen, a természetes, az ember alkotta és az absztrakt struktúrák egyetlen globális vizuális szférába transzformálódnak. Többek között ezekről a kérdésekről beszél a Hollandiában élő fizikus-fotóművész, Montvai Attila.

Az előadás magyar nyelven zajlik, a belépés ingyenes.

 

Múzeumok Éjszakája a Mai Manó Házban

2018. június 23.

Ha szeretnéd elkerülni a sorban állást és szívesen támogatnád a Magyar Fotográfusok Házát, váltsd meg a Mai Manó Házban a karszalagodat, és kezdd nálunk a múzeumlátogatást! A karszalagok 2018. május 25-től elővételben is megvásárolhatók a Mai Manó Ház pénztárában, melyek már a vásárlás napján érvényesek a kiállítótereinkbe.

(Fotó: Dana Lixenberg © Lotte van Raalte)

Nyomtatás

Hasonló téma