Fotó pályázatok

Mit jelent számodra a Hanuka?

Pályázat amatőr és profi fotósok számára

2018. november 18-ig pályázhatnak amatőr és profi fotográfusok az Én Hanukám című fotópályázatra.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által meghirdetett pályázat fővédnöke Benda Iván, fotóművész.

A pályázat célja, hogy fotográfia segítségével mutassák be a zsidó vallás csodálatos ünnepét, a Hanukát, amely a fény ünnepeként is ismert.

A beérkezett alkotásokból a legjobbakat a közönség szavazhatja meg, a különdíjas alkotást a pályázat fővédnöke választja ki.

A győztes alkotásokból a Nyugati téren nyílik kiállítás, melyet a Hanuka ünnepe alatt, 2018. december 2.-9. között tekinthet majd meg a közönség.

A Hanuka ünnepe annak a győzelemnek állít emléket, amelyet a Makkabeusok három évig tartó szabadságharc után arattak az Izraelt elfoglaló szír-görög csapatok fölött, és legyőzték a görögök hellenista zsidó támogatóit is, akik változtatásokat akartak bevezetni a zsidó vallásgyakorlatban.

A “chánuká” azt jelenti: “felavatás”, s arra utal, hogy újra Isten oltalmába ajánlották a Templomot, amelyet a pogány bálványok és praktikák beszennyeztek.

Miután a Makkabeusok megtisztították a szentélyt, csupán egy napra elegendő kóser olajat találtak, amellyel meggyújthatták a szent gyertyatartót, a menórát.

Új olaj előállítására nyolc napra volt szükség, de ekkor a hagyomány szerint csoda történt: az egy napra elegendő olaj nyolc napon át égett.

Ennek emlékre gyújtanak hanuka idején 8 napon át gyertyát, minden nap eggyel többet.

Az Én Hanukám című fotópályázatra amatőr és profi fotógráfusok fotóit várják a szervezők, amelyek dokumentatív vagy kreatív módon bemutatják a Hanuka ünnepének szépségét.

Minden pályázó maximum 3 képpel jelentkezhet, amelyek lehetnek önálló képek vagy egy 3 képből álló fotósorozat.

A beérkezett munkákat a szervezők feltöltik a zsido.com facebook-oldalon található galériába, majd az ott szereplő képekre szavazhatnak a felhasználók a like gomb megnyomásával.

Egy felhasználó több képre is szavazhat.

A szavazás 2018. november 25-én éjfélkor zárul, a 10 legtöbb like-t kapott alkotásokból készült kiállítás pedig 2018. december 2.–9. között tekinthető meg a Nyugati téren.

A közönségszavazás mellett a pályázat fővédnöke, Benda Iván, fotóművész is kiválaszt egy alkotást, amely szintén látható lesz a kiállított képek között, illetve az alkotó különdíjban is részesül.

A pályázat nyertesei értékes díjakban részesülnek az El Al Izraeli Légitársaság, a Mádi zsinagóga és a Carmel Kóser Étterem felajánlásai révén.

A pályázaton a részvétel ingyenes, az alkotásokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják a szervezők.

A teljes pályázati kiírás itt olvasható.

Nyomtatás

Nyerj egy Leicát a Mai Manó Ház és a Blog. hu fotópályázatán!

A Mai Manó Ház a Blog.hu oldallal együttműködve a Mai Manó Házban látható WEEGEE-A HÍRES, 1935-1960 kiállításunkhoz kapcsolódva, a Fotóhónap 2018 alkalmából pályázatot hirdet.

A pályázat tematikája az éjszaka.

Az idei kiírás az éjszaka témakörében zajlik és olyan pályamunkákat várunk, amelyek a szó legtágabb értelmében - minden műfaji megkötés nélkül - szellemi, technikai, teoretikus, szociális, riport, konceptuális vagy bármilyen más, az alkotó által felvetett megközelítésben és formában az éjszakát, mint jelenséget tárgyalja.

A beküldött képeken játszhattok a színekkel; az éjszaka fényei, a sötétség jelei, a holdfénytől a városi fényekig, a bevilágított terektől a vaku mesterséges fényéig, bármilyen megközelítésben érdekes lehet.

De megmutathatjátok nekünk az éjszaka sötét oldalait is, amikor előbújnak a démonok és a félelmek.

Olyan képekkel is pályázhattok, amelyek az éjszaka témakörét körbejárva - külön-külön vagy akár egyszerre - a szórakozás, a szerelem, a vágy, a sebezhetőség, a visszahúzódás, a nyugalom vagy a csend jeleit ábrázolják.

A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2012. december 31. után készített sorozatot (minimum 3 - maximum 5 db képet) küldhet be a pályázatra.

A részletes pályázati kiírást itt találod


Nyomtatás

NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nikon örömmel jelenti be, hogy a Nikon Photo Contest 2018-2019 pályázatokat 2018. október 18-án reggel 06:00 órától 2019. január 31-én reggel 05:00 óráig fogadja (a dátumok és időpontok a keleti parti standard idő (EST) szerint értendők).

 

A Nikon Photo Contest egy nemzetközi verseny, amelynek célja, hogy a professzionális és amatőr fotósoknak egyaránt lehetőséget nyújtson a kommunikációra és a fényképezési kultúra gazdagítására.

Az 1969-ben megrendezett első verseny óta több mint 410 000 fotós több mint 1 620 000 pályázatot küldött be.

Tavaly a 36. verseny új rekordokat hozott: minden eddiginél több fotós (21 511) minden eddiginél több országból (170) minden eddiginél több pályázatot (76 356) nyújtott be.

A zsűri elnöke ismét Neville Brody lesz

A Nikon sorban a második alkalommal köszönti a Nikon Photo Contest 2018-2019 zsűrijében elnökként NevilleBrody művészeti igazgatót.

 

Neville Brody pályafutása több mint három évtizedre nyúlik vissza, lemezborítók tervezésétől a globális vállalkozások imázs építéséig sok területen alkotott, és nagy hatást gyakorolt a művészek és fotósok széles körére.

Zsűrielnöki újraválasztásában a fő szerepet az játszotta, hogy számos különböző nemzetközi zsűrivel képes együtt dolgozni, és népszerű volt a tavalyi pályázók között.

Neville Brody így nyilatkozott: „Csodálatos és inspiráló élmény volt számomra, hogy a Nikon Photo Contest 2016-2017 során zsűrielnökként szolgálhattam.

A pályázati munkák lenyűgöztek, és nagyon megkapó volt az a szenvedély, amellyel a zsűritagok a döntésekkel kapcsolatos vitákban részt vettek.

Igazán örömteli élmény volt számomra, és minden tavalyi pályázónak köszönöm, hogy munkájukkal gazdagították a versenyt.

Nagyon várom már, hogy idén egy még szenvedélyesebb, még inspirálóbb verseny részese lehessek.”

A további zsűritagokat a kinevezésüket követen jelentjük be.  

A Nikon Photo Contest 2018-2019 kategóriáinak áttekintése

A 37. Nikon Photo Contest három kategóriára oszlik: Open (nyitott), NextGeneration (következő generáció) és Short Film (rövidfilm).

Az Open (nyitott) kategória témája a „Change” (változás).

Jelentős változások idejét éljük az élet minden területén, a munkától kezdve az életstílusokon át az éghajlatig.

A Nikon olyan pályázatokat vár, amelyek kifejezik a fotósok által a világ elé tárni kívánt változásokat.

A – 25 évnél nem idősebb fotósok számára nyitott – NextGeneration (következő generáció) kategória témája az „Identity” (identitás).

A Nikon a fiatalok identitását felderítő, kizárólag a fiatalabb generációkra jellemző pályázatokat vár.

A Short Film (rövidfilm) kategória témája a „Hope” (remény), amelyben a Nikon a jövőt reményteljes fényben megjelenítő pályázatokat vár.

Részvételi feltételek és benyújtási szabályok

A verseny minden professzionális és amatőr fotós előtt nyitva áll, tekintet nélkül korra, nemre és állampolgárságra.

A kategóriákkal, a benyújtás szabályaival, a zsűrizés folyamatával, valamint a díjakkal és nyereményekkel kapcsolatos további információkért keresse fel a weboldalunkat:http://www.nikon-photocontest.com/en/

A Nikon Photo Contest 2018-2019 győzteseit a 2019 augusztusában megrendezendő díjkiosztó ünnepségen jelentjük be.


Nyomtatás

Szavazzon Ön is a Fókuszban a bíróság fotópályázat képeire!

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2018-ban, immár ötödik alkalommal hirdette meg a „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatát.

 

A felhívásra több mint 400 képet küldtek be a pályázók, melyekre most a közönség is szavazhat november 10-éig.
 
A mindenki számára nyitott pályázatra idén négy kategóriában nyújthatták be pályaműveiket a fotósok.

Bírósági mindennapokat, épületeket és azok környezetét, valamint tárgyalótermi életképeket is megörökíthettek.
 
A pályaművek megtekinthetőek a http://fotopalyazat.birosag.hu/ weboldalon, ahol közönségszavazásra is lehetőség nyílik.

A szavazáson legjobb eredményt elért pályázó közönségdíjban részesül.

A Bíráló Bizottság továbbá kategóriánként választ egy-egy nyertes pályaművet, emellett a mobiltelefonnal készített képeket külön kategóriaként értékeli.

Nyomtatás

Magyar fotós tehetségek jelentkezését várja a Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díjra

●    Elindult a jelentkezés a magyar Nemzeti díjra, amely kiválasztja és széles közönség előtt mutatja be a világ több mint 50 ország fotósának legjobb fényképét
●    Bejelentették a világszinten elismert szakértőkből álló zsűri idei névsorát
●    Új fényképek érhetők el a www.worldphoto.org/press weboldalon2018. október 2.: A World Photography Organisation örömmel jelenti be, hogy elindulta jelentkezés a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjára.

A Sony World Photography Awards hatéves múltra visszatekintő elismerése egyedülálló lehetőséget biztosít a pályázóknak a világ több mint 50 országából, hogy munkájukat egy nemzetközileg híres fotópályázaton mutathassák be és ismerjék el.

Azok a magyar fotósok, akik jelentkeznek a Sony World Photography Awards Nyílt verseny tíz kategóriájának egyikére,automatikusan részt vesznek a magyar Nemzeti díjban is. A zsűri többek között olyan kategóriákban keresi a legjobb önálló képből álló munkákat, mint az Építészet, Utazás, Kultúra és Utcai fotózás (a teljes lista lejjebb található).

A magyar Nemzeti díj győztese a Sony legújabb képalkotó eszközeiből álló felszerelésével gazdagodik, valamint fényképét bemutatják Sony World Photography Awards éves kiállításán, 2019 áprilisában, Londonban.

A Nemzeti díj 2012 óta része a fotóverseny programjának, amelyben a zsűri elismerését fejezi ki azoknak a fotósoknak, akiknek önálló képből álló munkája minden szempontból kiemelkedik a honfitársaik által beadott jelentkezések közül.

A 2018-as Nemzeti díj győztese Radisics Milán “Peoples wirlingon an ice court” című munkája volt, amelyben egy újfajta szemszögből mutatta be a korcsolyázás szépségét, és a korcsolyázás közben szövődő emberi kapcsolatokat.„Minden apró megerősítésnek örülök, de különösen fontos számomra, hogy a szakma legnagyobbjai a sok kiváló nevezés közül végül az én munkámat ismerték el a világ egyik legnagyobb fotóversenyén.

Ez a győzelem megmutatta, hogy jó úton járok.

Külön öröm számomra, hogy emberek millióihoz juthat el a munkásságom” – mondta Radisics Milán, a magyar Nemzeti díj tavalyi nyertese.

A XII. Sony World Photography Awards az idei évben is többféle kategóriában díjazza az elmúlt 12 hónap legjobb kortárs fotóművészeti munkáit.

A jelentkezés ingyenes a www.worldphoto.org/swpa weboldalon.

A fotópályázat a győztes és shortlistes fotósok számára világszintű elismerést, pénznyereményeket, a Sony legújabb digitális képalkotói eszközeit, valamint kiállításokon való részvételt biztosít.

A fotópályázat zsűrijét a fotóipar szakértői mellett múzeumok, kiadók, médiaügynökségek és fesztiválok vezető beosztású szakértői alkotják.

A Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díjversenyek zsűrielnöke Rebecca McClelland (Egyesült Királyság), a SaatchiSaatchi&Prodigious fotográfiai igazgatója és művészeti produkció vezetője.

A zsűritagok részletes életrajzai elérhetők az alábbi weboldalon:
https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

„A témák sokszínűsége, és a tény, hogy a képek olyan kérdéseket vetnek fel, vagy olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek az egész világot érintik teszi igazán izgalmassá és egyedivé a fotópályázatot.

Azoknak, akik szeretnék bemutatni tehetségüket azt tanácsolom, hogy gondosan válasszák ki a nekik megfelelő kategóriát és higgyenek abban, amit közölni akarnak a világgal.

Mutassák be hogyan látják a világot, és messziről kerüljék a közhelyeket.

A különböző fényképezési technikák és stílusok egyre nagyobb hangsúlyt kap a kreativitás és a dinamika, ezért a technikai tudás is rendkívül fontos.

A kiváló szakemberekből álló bizottságot nehéz lenyűgözni, de ha a pályázók a legjobbat hozzák ki magukból, akkor egyáltalán nem lehetetlen.

Meg kell győzniük a zsűrit, hogy képesek egyszerre összefüggő, dinamikus és gyönyörű fényképeken bemutatniuk témáikat” – osztotta meg jó tanácsait Mike Trow, a 2019-es Professzionális verseny zsűrielnöke.

Fontos dátumok:
A 2019-es Sony World Photography Awards versenyeinek jelentkezési határideje a következő:
●    2018. november 30. 14:00 – Diák verseny
●    2019. január 4. 14:00 – Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díj versenyek
●    2019. január 11. 14:00 – Professzionális verseny

A Nyílt- és Ifjúsági shortlistesek névsorát 2019. február 5-én, a Nyílt verseny és a Nemzeti díj győzteseit 2019. február 26-án jelentik be.

A Professzionális és Diák versenyek döntőseit 2019. április 2-án, az Év fotósa, a Nyílt verseny kategória győzteseket, valamint a Diák, Ifjúsági és Professzionális versenyek győzteseit 2019. április 17-én jelentik be.Nyomtatás

  • 1
  • 2