Fotós hírek

Új PowerShot modellek

 

 

London, 2010. január 5. – A Canon ma indítja útjára a PowerShot A3100 IS és PowerShot A3000 IS modelleket, két új, kompakt digitális fényképezőgépet, amelyek szépek és különlegesen egyszerű a kezelésük. Egy sor okos és felhasználóbarát funkcióval rendelkeznek, a fényképezést az eddiginél is élvezetesebbé teszik, a felhasználó minimális ráfordítással készíthet nagyszerű képeket.

Eredeti Canon objektív technológiával és DIGIC III képfeldolgozással a PowerShot A3100 IS és PowerShot A3000 IS kiemelkedő teljesítményt nyújt és hatalmas értéket képvisel. Mindkét modell új, vékony és könnyű, formára vonzó, a kiemelkedő külsőben egy sor intelligens technológiai megoldással. A PowerShot A3100 IS többféle élénk, vonzó színben kapható, kék, vörös és ezüst változattal, a PowerShot A3000 IS pedig ezüst színű, a szélén finoman fekete. Az új modellek a jelenlegi PowerShot A1100 IS modellt követik, és valódi előrelépést jelentenek majd a PowerShot A sorozat termékein belül. 
Canon minőség kívül-belül
A PowerShot A3100 IS képérzékelője 12,1 megapixel felbontású, a kedvezőbb árú PowerShot A3000 IS pedig 10 megapixeles. Mindkét modell DIGIC III képfeldolgozást alkalmaz, 4x optikai zoom objektívvel és képstabilizátorral készül, tehát részletgazdag és elmosódástól mentes kép készíthető velük. Fényes, 2,7”-es képátlójú, nagy felbontású LCD képernyő jeleníti meg a visszajátszáskor a képeket, a képkocka kiválasztás és a képek visszajátszása tűéles tisztaságú megjelenítéssel történhet.
Mindkét új modell megkönnyíti a tökéletes felvétel elkészítését az Intelligens automata üzemmódnak köszönhetően. Az intelligens automata mód és a Témafelsimerés mód 18 féle különböző témát ismer fel és automatikusan a legmegfelelőbb beállításokat alkalmazza a legjobb kép elkészítéséhez.  
Az Intelligens automata mód közé tartozik az i-Kontraszt technológia is, mely elemzi a képet a tökéletes expozíció érdekében, fényerőt és részletességet ad a sötétebb részekhez anélkül, hogy elrontatná a helyesen exponált képrészeket. A Canon Egyszerű (Easy) mód szuper egyszerű beállításokat biztosít kezdők számára, inaktívvá teszi a legtöbb gombot és eltűnteti az ikonokat a képernyőről, hogy csak a tárgyra kelljen irányítani a gépet és megnyomni a kioldógombot.
Az Intelligens vaku expozíció (Smart Flash Exposure) a természetes és belső téri megvilágításon is javít minden felvételnél, hiszen intelligensen beállítja a vaku expozíciót a tárgynak és a felvételi körülményeknek megfelelően. Nappali fénynél például az Intelligens vaku expozíció felismeri és a vakut automatikusan működésbe hozza, ezzel a rosszul megvilágított részek jobb megvilágításával, eltávolítja a durva árnyékot az arcról, ami akkor jön létre, amikor szögben éri az arcot a napfény. A vaku teljesítményét is vezérli a készülék makrófelvétel készítésekor, így megakadályozza a túlexponálást és a nagyon kis távolságról fényképezett tárgy képének részletességét is megtartja.
Az arcfelismerési eljárással egyszerűen készíthető fénykép a barátokról, mert követi az arcokat, és a helyes expozíciót és élességet állítja be a legjobb eredmény érdekében. Az Arckiválasztás és követés eljárás során egy arc elsőbbséget élvezhet a csoportban, ha erre igény van, a vörösszem-korrekció pedig felismeri és kijavítja a szem elszíneződését, így biztos, hogy mindenki a lehető legjobban néz ki. Az intelligens Arcra induló önkioldó (FaceSelf-Timer) funkció segítségével a felvételt készítő személy is a csoportfényképen szerepelhet, mert a kioldás akkor történik meg, amikor új arc jelenik meg a képkockában.
Kreatív felvételkészítés minimális erőfeszítéssel
Egy sor kreatív felvételkészítési funkciót tartalmaznak a gépek, többek között a Kevés fény módot, ami javított teljesítményt kínál a kihívást jelentő megvilágítási körülmények között, 2 megapixeles felbontás mellett. Az új Szuperélénk üzemmód felélénkíti a színeket a tárgyon, így a hatás drámai és gazdagabb lesz. A fényképezőgépeken megtalálható az új Poszter effektus is, amely csökkenti a színek számát, ezzel poszterszerű, régies hatást ér el.
A PowerShot A3100 IS menüjében egyszerűen lehet navigálni, a képernyőn ötletek és tanácsok adnak egyszerű magyarázatot a fényképezőgép funkcióihoz, így biztosítva a könnyű használhatóságot.
A kiváló minőségű képek mellett a PowerShot A3100 IS és a PowerShot A3000 IS is képes VGA felbontással és hanggal videókat rögzíteni, így az állóképek mellett mozgóképeket is fel lehet venni. Mindkét modellhez átfogó szoftvercsomag jár, többek között beépített YouTube™ feltöltési funkcióval, hogy egyszerűen és gyorsan, online lehessen megosztani a képeket és videókat. 
A PowerShot A sorozat modelljei között elsőként a két új modell tartalmaz Lítium-ion akkumulátort. A Lítium-ion akkumulátor vékony, könnyű és igény szerint bármikor feltölthető. Mindkét fényképezőgép kompatibilis az SDHC és SDXC memóriakártyával. Az SDXC legfeljebb 2TB kényelmes, megbízható és bárhová elvihető memóriát jelent.

Nyomtatás