Fotós hírek

új EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM

 

 

London, 2010. január 5. – A Canon ma új termékkel bővíti nagy sikerű L-sorozatát az új EF 70-200mm f/2.8L IS II USM telefotó zoom objektív piaci indításával. Az objektív a különösen népszerű EF 70-200mm f/2.8L IS USM utóda, és minden területen jobb teljesítménnyel.

Amint azt az L-sorozat tagjainál már megszokhattuk az EF 70-200mm f/2.8L IS II USM a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben is kiváló optikai eredményeket hoz. A belső optikai rendszer újragondolása mellett az objektív szerkezet is átalakult a felhasználók visszajelzéseinek figyelembevételével, így egy egyszerre robusztus és megbízható, valamint optikailag fejlett objektív készült.
-A Reuters fotósai évekig az EF 70-200mm f/2.8L IS USM objektívet használták, hiszen magas szintű rugalmasságot biztosít a fotós számára - mondta el a Reuters produkciós szerkesztője, Kevin Coombs. -A fókusztávolság, a gyors rekesz és a képstabilizátor mind hozzájárulnak, hogy nagyon sok professzionális fotós táskájában megtalálható. Nagyon várom már az EF 70-200mm f/2.8L IS II USM újdonságait.
Kiváló minőség, kiváló teljesítmény
A 19 csoportban 23 elemből álló EF 70-200mm f/2.8L IS II USM optikai rendszerét áttervezték a valóban mély benyomást keltő eredmények eléréséhez. Fluorit elemet építettek az objektívbe, nem kevesebb, mint öt ultra-alacsony színszórású (UD) elemet, ami drasztikusan csökkenti a színhibát az egész zoom tartományban a nagy kontrasztú és kiváló rajzú képeken.
A nagy sebességű autofókusz (AF) rendszer tökéletesen megfelel a nemrégiben indított EOS-1D Mark IV és EOS 7D Digital SLR (DSLR) kamerák képességeihez. Az új modellben gyűrű típusú USM AF motor van, ami egy nagy sebességű processzorral és optimalizált AF algoritmussal működve teszi gyorsabbá és csendesebbé az automatikus élességállítást.
A kisebb, 1,2 m-es minimális fókusztávolság, és a továbbfejlesztett 0,21x nagyítás segítségével a fotós közelebb kerülhet a tárgyhoz anélkül, hogy objektívet kellene cserélni, ezzel nagyban segíti a mindig időszűkében lévő hír- és esemény fotósokat, akik rugalmasságot igényelnek. Az új képstabilizátor mechanizmusnak köszönhetően az expozíciós idő 4 fokozattal lehet hosszabb, és mégsem növeli a mozgalmas képkészítési helyzetekben a kamera rázkódásából eredő bemozdulás lehetőségét.
Javított külső megjelenés, kiemelkedően egyszerű kezelés
A belső felépítés megújulása mellett az EF 70-200mm f/2.8L IS II USM külső megjelenése is megváltozott, hogy az objektív kezelése még egyszerűbb legyen. A kiálló külső részek és kapcsolók vastagsága jelentősen csökkent, ami a véletlen átkapcsolásokat segít megelőzni és az általános külső megjelenés is jobb. A gumi fókuszgyűrű formája is megváltozott, szélesebb lett, a kézi fókuszálást a finom mintázatú barázdáltság segíti.
Minthogy az L sorozat része, ennek megfelelően az EF 70-200mm f/2.8L IS II USM teljesen vízálló, tehát mindenfajta időjárási körülmény esetén használható. Az illesztőszerelvény, a fókusz üzemmód kapcsoló és a fókuszgyűrű telesen por és cseppvédett felépítésű, így por és víz nem kerülhet a kamera és az objektív belsejébe, ha a megfelelő vízálló EOS vázakkal használják. Az objektívet napi használatra, a professzionális munka igénybevételének megfelelően alakították ki, ezért tartós, megbízható, mindennapi társa a professzionális fotósnak. 
Minőségi L-sorozatú tartozékok
Az EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektívet több tartozékkal szállítjuk, többek között az új ET-87 napellenzővel és az objektívre felszerelhető állványmenetes gyűrűvel. Alapfelszerelés a vadonatúj LZ1326 objektív tok is, ami lehetővé teszi a gyors objektívcserét a zavaros helyzetekben is.
Egy sor kiegészítő Canon tartozékkal kompatibilis az EF 70-200mm f/2.8L IS II USM: pl. az EF 1.4x II objektív extenderrel, az EF 2x II objektív extenderrel, az EF 12 II közgyűrűvel, az EF 25 II közgyűrűvel és a 77mm-es szűrőkkel.

Nyomtatás