Fotós hírek

A Canon három új RF objektívet mutat be

A Canon három új RF objektívet mutat be
Köztük egy olyan különleges modellt,
amely minden eddiginél jobb

2021. április 14. –Ma, az EOS R3 - egy nagy sebességű, nagy érzékenységű, professzionális tükör nélküli fényképezőgép - kifejlesztésének bejelentése mellett, amelyet sport- és sajtófotósok számára a gyors képrögzítés céljával terveztek, a Canon Europe három új RF objektív piacra dobását is bejelentette.
Az RF 400mm F2.8L IS USM és az RF 600mm F4L IS USM modellek csatlakoznak a máris rendkívül népszerű RF objektívek széles választékához, amelyeket a Canon EOS R rendszeréhez gyártottak. Ezt a rendszert „jövőbiztos” tervezés és páratlan lehetőségek jellemzik a ma és a holnap fotósai számára. Ezek a kiváló teleobjektívek, amelyek ideális választást jelentenek profi természet- és sportfotósok számára, az RF-sorozatban elsőként tartalmaznak kettős meghajtási funkciót, amely minden eddiginél gyorsabb fókuszálást segít, akár 30 kép/mp sebességgel való fényképezésnél.
Ma a Canon ezen kívül bejelentette az RF 100mm F2.8L MACRO IS USM megjelenését is, amely a világ első AF-makróobjektívje 1,4-szeres nagyítással . Ez az objektív minden fotós számára elengedhetetlen kiegészítő, a lelkes amatőröktől az EOS R rendszert már használó profi szakemberekig.
RF 400mm F2.8L IS USM & RF 600mm F4L IS USM – kiváló teleobjektívek hihetetlen fókuszsebességgel
Az RF 400mm F2.8L IS USM és az RF 600mm F4L IS USM az innovatív EF 400mm f/2.8L IS III USM-en és az EF 600mm f/4L III USM-en alapulnak - a két nagyon kedvelt, kiváló teleobjektív profi sport- és természetfotósok számára készült. Az optika és mechanika nagyrészt megegyezik az EF modellekével, de az új teleobjektívek magasabb szintet képviselnek.  Hihetetlen fókusztávolságot kínálnak, melyek az 1,4x és 2x RF extenderekkel együtt használva még fokozhatók. A gyorsaság mellett csökkentett súly és jobb egyensúly a Canon EOS R rendszerű fényképezőgéppel együtt használva képes minden eddiginél kitűnőbb fényképezésre.
Az RF 400 mm F2.8L IS USM és az RF 600 mm F4L IS USM a Canon RF objektívjeinek kiemelkedő jellemzőivel büszkélkednek, mint például az 1/8 lépéses rekesznyílás-szabályozás videofelvételek számára, és a továbbfejlesztett optikai IS, amely funkciót az RF foglalat kommunikációs rendszer teszi lehetővé, 5.5 lépéses rekesznyílás-szabályozást biztosítva . Ezen felül az objektívek kettős meghajtási funkciót kínálnak a jövőbeli vázakhoz, a gyorsabb AF érdekében. Ennek eredményeként a szakemberek olyan távoli, gyorsan mozgó témákat fényképezhetnek, amelyekre csupán ezredmásodpercek adódnak. Mindkét objektív három manuális élességállítási sebességgel is rendelkezik, a pontos vezérlés és a teljes idejű kézi élességállítás érdekében – lehetővé téve ezzel a beállítások módváltás nélküli elvégzését. Két előre beprogramozott fókuszpozíció is tárolható –ezzel is időt spórolva, amikor gyorsan kell reagálniuk, és a megfelelő fókuszálást biztosítva videózáskor. A fényrekesz-beállító gyűrű vezérlő gyűrűként is használható, néhány EOS R sorozatú vázzal.
A Fluorite és a Super UD üveg, valamint az ASC és a Super Spectra bevonatok használatának köszönhetően az RF 400 mm F2.8L IS USM még a legnagyobb f/2.8 rekeszértéknél is kivételes élességet kínál a teljes képmezőhöz. Az RF 600 mm F4L IS USM hasonló előnye a minimális torzítás és becsillanás - az objektív f/4-es maximális rekeszértéke esetén is -, biztosítva azt, hogy a professzionális képek tökéletesen kiváló minőségűek legyenek. Az RF 600mm F4L IS USM, amely alacsony fényviszonyok között is megbízhatóan működik, nagy f/4-es rekeszének köszönhetően, illetve az RF 400mm F2.8L IS USM a f/2.8-as rekeszével, egyaránt 5.5 lépéses képstabilizációt támogat - csökkentve a fényképezőgép rázkódását még gyengén megvilágított körülmények között is, így tökéletes választásnak bizonyulnak a szakemberek számára a legszebb fényképek készítéséhez, minden körülmények között.
A magabiztosságot támogató két objektív könnyű súlyú és kellően robusztus. Függetlenül attól, hogy esős időben vagy épp szeles, poros körülmények között dolgoznak a fotósok, ezek az objektívek kiállják a próbát legendás L-sorozatú, minőségi felépítésükkel és hővisszaverő fehér felületükkel.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – tökéletes makró- és portréobjektív
Az RF 100mm F2.8L MACRO IS USM valóban sokoldalú objektív, és „kötelező” felszerelés a makró-, csendélet- és portréfotózáshoz. Az átlagosnál nagyobb 1,4:1-es nagyítási arány – amely az objektív lebegőpontos rendszere és a rövid újrafókuszálás révén valósul meg – lehetővé teszi a fotósok számára, hogy kivételes közeli képrészleteket rögzíthessenek. A kecsegtető 100 mm-es fókusztávolság f/2.8-as rekesszel tökéletes azok számára, akik kiemelkedő portrékat szeretnének készíteni.
Hihetetlen nagyítási képessége mellett egyik kiemelkedő funkciója, és az EF változathoz - az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM-hez - képest egy további fejlesztés az új változtatható és állítható apertúratorzítást vezérlő gyűrű. A fotósok változtathatják a háttér és az előtér elmosódásának mértékét, miközben lágy rajzú fókusz effektussal fényképezhetik az adott tárgyat. Az f/2.8-as maximális rekesz 9 lamellával kis mélységélességet és gyönyörű elmosódást biztosít. A Canon RF objektív választékát jellemző professzionális képminőséggel rendelkező RF 100mm F2.8L MACRO IS USM fejlett objektív-kialakítása teljes egészében éles, nagy kontrasztú képeket biztosít.
Az RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM akár 5-lépéses optikai képstabilizátorral és 8 lépéses kombinált képstabilizátorral is rendelkezik (CIPA szabványok szerint), ha az EOS R5 és EOS R6 készülékekkel együtt használják azokat, ami jelentősen csökkenti a fényképezőgép rázkódását a kézben tartva. A Dual Nano USM AF egyenletes, pontos és nagy sebességű, szinte teljesen zajtalan autofókusszal és a fókusz légzéselnyomásával ideális filmezéshez és utómunkálatokhoz fókuszsorozatok készítésénél.

A ma bemutatott RF 400mm F2.8L IS USM, RF 600mm F4L IS USM és RF 100mm F2.8L MACRO IS USM, illetve az EOS R3modellel kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra:

•    https://www.canon.hu/lenses/rf-400mm-f2-8l-is-usm/    
•    https://www.canon.hu/lenses/rf-400mm-f2-8l-is-usm/specifications/    
•    https://www.canon.hu/lenses/eos-r-lenses/    
•    https://www.canon.hu/lenses/rf-lenses/    
•    https://www.canon.hu/lenses/l-series-ef-rf/    
•    https://www.canon.hu/latest-products/


Honlap:
www.canon.hu
www.canon-europe.com

Közösségi média:
https://www.facebook.com/hivatalosCanonMagyarorszag
https://www.instagram.com/canonmagyarorszag/
https://hu.pinterest.com/CanonEMEA/_created/
https://www.linkedin.com/company/canon-emea/
https://www.youtube.com/user/CanonEurope

Inspiráció:
https://www.canon-europe.com/view/

    A Canon Európában
A képalkotó technológiák és szolgáltatások globális szolgáltatója, a Canon Inc. az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) stratégiai központja a Canon Europe. 120 országban van leányvállalata, 13 500 alkalmazottat foglalkoztatva a térségben. Működése a Canon globális bevételének közel negyedét termeli évente.  
Az 1937-ben alapított Canon Inc folyamatos innováció iránti vágyának köszönhető, hogy a márka immár több, mint 80 éve a képalkotó technológiák élvonalában van. A vállalat elkötelezett amellett, hogy különböző üzletágaiban fejlessze a képalkotást a fényképezőgépektől a kereskedelmi nyomtatókig, az üzleti tanácsadástól az orvosdiagnosztikai technológiákig.
A Canon mindennapi működését a Kyosei filozófia határozza meg: „Együtt élni és dolgozni a közös jóért”. Az EMEA-régióban a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedés jegyében működik, odafigyelve saját környezeti hatásainak csökkentésére és támogatva ügyfeleit, hogy a Canon termékeinek, megoldásainak és szolgáltatásainak igénybevételével ők is hasonlóképpen járjanak el.
Mi a Canonnál úttörő munkát végzünk, és folyamatosan újradefiniáljuk a képalkotás világát egy átfogóbb cél érdekében. Technológiánk és innovációs szellemünk révén a lehetőségek határait feszegetjük - ez segít bennünket, hogy világunkat olyan perspektívából lássuk, amelyre addig nem nyílt lehetőségünk. Segítünk életre kelteni a kreativitást - képről képre, lépéseként haladva előre. Mert akkor tudjuk jobbá tenni a világunkat, ha jól láthatjuk azt.Nyomtatás