Programajánló

Darab Zsuzsa: Már megint

 

A megnyitó időpontja: 2018. november 28., 18 óra
A kiállítást megnyitja a távolból: Elina Brotherus

„Sajnálom? Vagy sajnálnom kellene? Nem tudom. Nem hiszem. Nem tudom, mit hiszek. Nem tudom, mit higgyek. Utállak. Mert bántottál. Nagyon. És fáj. A lelkem fáj. Megint. Minden hiába. Most mindent jól csináltam pedig. De mégsem. Bár azt hittem. Már mindegy. Ilyen ez. Még egy pofon. Tőled? Az élettől? Csalódtam. Akkorát csalódtam benned. Bennetek. Már unom. Nem akarom, hogy fájjon. Megint. A lélek olyan törékeny. Felelősséggel tartozol érte, ha megszelídítetted. Kár, hogy ezt elfelejtetted. Talán sose tudtad. Ez az én hibám. Félreismertelek. Megint.”


Ez a sorozat egy terápiás fotóprojekt.

A képeken keresztül, a szöveges vallomáshoz hasonló módon, egyfajta párbeszédet folytatok a volt partnereimmel, az életemben szerepet játszó összes férfival. Egy kicsit saját magammal is.

Ugyanakkor összegzés is ez: az a bizonyos levél, amit az ember soha nem küldött el, a szavak, amelyeket nem tudtunk kimondani, amikor kellett volna.

Egyfajta lezárás mindeközben nyitott könyvként jelennek meg benne a korábbi kapcsolataimra vonatkozó érzéseim és gondolataim. (Darab Zsuzsa)

A kiállítás ingyenesen megtekinthető: 2018. november 29. – 2019. január 12.

mindennap 8 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva.
Capa Központ
Kurátor: Csizek Gabriella

 

Nyomtatás