Programajánló

105 éves Robert Capa

 

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szabadtéri installációval ünnepli névadóját, a 105 évvel ezelőtt született magyar származású fotóriportert, Robert Capát, valamint a vizuális intézmény megalakulásának ötödik évfordulóját.

A kültéri installáció a világhírű Capa fotográfusi tevékenységébe, valamint privát életébe is betekintést enged a Budapest központi helyszínén elhelyezett konténertér játékra és elmerülésre is ösztönző világában a CAFe Budapest ideje alatt, október 5. és 21. között, a nap 24 órájában.

Időpont: 2018. október 5. – 2018. október 21.
Helyszín: Erzsébet tér, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
A program ingyenes.

Az Erzsébet téri konténertér egyedi, 105 képből álló fotóinstalláció formájában mutatja be a Friedmann Endreként született Robert Capa életművét; valamint egy, a Capa egyik kedvenc időtöltését – a kádban olvasást – idéző fotófalával további elmerülésre invitálja a látogatókat a fotós világába.

A konténer-installációban emellett hallhatóvá tesszük Capa hangját, felbukkan kézírása és ismert vagy épp kevésbé köztudott részleteket is megismerhetnek az érdeklődők a „pesti vagányról.”

A térbe látogatók egy, a Capa Központ kiállításaira érvényesíthető kedvezményes kártyát és Capa egy-egy elhíresült mondatát szuvenírként magukkal vihetik.

Nyomtatás