Fotóklubok

A Derecskei Fotóklub

 

A Derecskei Fotóklub 2001.április 14 alakult azzal a céllal, hogy az alapító tagok szándéka szerint a fotókultúrát képviselje, népszerűsítse Derecskén és a régióban. A rendszeres összejövetelek keretében lehetőséget biztosítson a klubéletre, szervezze, koordinálja, és szakmailag segítse az alkotó tevékenységet folytató tagok munkáját, kiállítási lehetőséget biztosítson műveiknek. A foglalkozásaik nyitottak azokon bárki részt vehet, aki érdeklődik a fotókultúra iránt. A rendszeres találkozás alkalmat ad a tagoknak, hogy az aktuális fotós közéleti problémákat megbeszéljék, bemutassák egymásnak új felvételeiket, és közös fotózásokon vegyenek részt. A közösségnek az alkotómunka segítését szolgáló elméleti előadások, gyakorlati bemutatók, diavetítések, képelemzések szolgálják a szakmai, művészeti elmélyülését.

A klubnak jelenleg majd húsz tagja van, négy településről: Derecske, Hajdúszoboszló, Debrecen, Furta.. Alkotóik megyei, országos és nemzetközi fotópályázatokon, kiállításokon szerepelnek.


A közönséggel való kapcsolatkeresés szellemében rendeznek kiállításokat és tesznek eleget meghívásoknak. Alkotóközösségnek eddig több klubtárlata volt Debrecenben a Fény, majd a Fókusz galériában, a Nádudvari Művelődési Központban, a Mezőtúri Közösségi Házban, Hajdúszoboszlón a Művelődési Központban és a Pávay Vajna Ferenc Általános Iskolában, Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban, Derecskén az Oázis Ifjúsági Galériában.


A tagok közül Dauda Lajosnak, Gulyás Lászlónak, Rékasi Attilának, Tiba Csabának, Szőllősi Jánosnak egyéni kiállításai is láthatóak voltak Debrecentől Budapestig.


Sikerült baráti kapcsolatot kialakítani többek között a Szentesi Fotókör, az Impro Fotóklub (Mezőtúr) és a Győri Fotóklub tagjaival, akikkel közös látogatásokat, klubprogramokat szerveznek évente többször.


2005-ben elkészült klub honlapja: www.derecskeifotóklub.satrax.hu kiadták a klub CD Fotókatalógusát amelynek segítségével egy virtuális kiállítóteret varázsolhat saját otthonában a néző.


A Derecskei Fotóklub várja a régióból a csatlakozni szándékozó fotósokat.


Rékasi Attila művészeti vezető címe: 4130 Derecske Váczi M. u. 21.,


Tel: 54/423-309


E.mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. web: www.derecskeifotoklub.satrax.hu

Cimkék: : fotóklub

Nyomtatás