Fotós hírek

PowerShot SX1 IS és PowerShot SX10 IS

Amstelveen, Hollandia, 2008. szeptember 17.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata két nagy teljesítményű modellel gazdagította PowerShot digitális kompakt fényképezőgépeinek családját. Az új 10 megapixeles PowerShot SX1 IS és PowerShot SX10 IS a korábbi PowerShot S5 IS modell helyére érkeztek.

A fényképezőgépek a 20-szoros nagylátószögű (28mm) optikai zoommal magasra helyezik a mércét a kompakt zoomok versenyében. A készülékek gyors és csendes működését az USM és VCM motorok biztosítják.A PowerShot SX1 IS olyan, – a kompakt fényképezőgépek esetében eddig nem használt – jellemzőkkel rendelkezik, mint a 10 megapixeles Canon CMOS érzékelő, a 4 kép/másodperc sorozatfelvétel, valamint a HD videó felvétel készítési lehetőség. A Canon DIGIC 4 képfeldolgozó gondoskodik a gyors működésről, valamint a különböző körülmények között elkészített képek részletgazdagságáról, tisztaságáról.

Verhetetlen átfogás

A Canon 20-szoros, nagylátószögű (28 mm) optikai zoom objektíve a PowerShot SX1 IS és PowerShot SX10 IS gépeken bármilyen felvétel készítésére alkalmas, a távoli fotóktól a tájképekig. A Canon USM és VCM (Ultrasonic Motor és Voice Coil Motor) motor csendes, mégis elegendően gyors működést biztosít sporteseményekhez és természetfotókhoz egyaránt. A Canon optikai képstabilizátora megakadályozza a kézmozgás okozta életlenséget a legnagyobb zoom állásban is: hatékonysága négy fényérték fokozatnak felel meg.

10 megapixel

A PowerShot SX1 IS és PowerShot SX10 IS 10 millió képpontos felbontása lehetővé teszi akár poszter méretű képek nyomtatását, illetve kreatív képkivágások alkalmazását egyaránt. A Canon CMOS képérzékelő teljes felbontású JPEG felvételeket készít sorozatfelvétel használatakor 4 kép/másodperc sebességgel. A PowerShot SX1 IS ideális fényképezőgép gyors mozgásokat megörökítő képsorozatok készítésére, és akár zsebünkben is elfér.

Nagy felbontású videofelvétel

A PowerShot SX1 IS nagy felbontású 1080p szabványú – 30 kép/másodperc – videót rögzít, amely a beépített HDMI[1] csatlakozáson keresztül HD televízión is megjeleníthető. A PowerShot SX10 IS VGA videót rögzít, így a spontán videofelvételek sok vidámságot szerezhetnek a felhasználóknak. Mindkét fényképezőgép CD minőségű sztereo hangot rögzít filmfelvétel közben, emellett használható az optikai zoom és arcfelismerés funkció. A PowerShot SX1 IS fókusztávolsága kétszeresére növelhető a Canon telekonverterével, anélkül, hogy romlana a videó képminősége.

DIGIC 4: Intelligens képfeldolgozás a jobb fotókért

A PowerShot SX1 IS és a PowerShot SX10 IS modellek új Canon DIGIC 4 képfeldolgozóval rendelkeznek, amellyel minden eddiginél  egyszerűbb a fényképezés, ezen felül gyors működést valamint alacsony zajszintet biztosít.

A továbbfejlesztett arcfelismerési technológia – amely profilból is, valamint akkor is működik, amennyiben a személy nem teljesen a fényképezőgép felé fordul – megkönnyíti a fényképezést. Az arc kiválasztása-, és követése funkció szintén segít a kiváló minőségű felvételek elkészítésében.  Az is beállítható, hogy a gép exponáljon néhány másodperccel az után, hogy a keresőben új arc jelenik meg.

A Canon tökéletesített mozgásérzékelő technológiája az észlelt elmozdulásnak megfelelően állítja be az érzékenységet. Az AF Szervo a téma közeledése vagy távolodása szerinti folyamatos távolság módosítással küszöböli ki az életlenséget.

A Canon DIGIC 4 új funkciója, az i-Contrast a világosabb részek kiégése nélkül természetes megjelenéssel emeli ki a sötét részeket.

Teljes fennhatóság

A kreatív pontosság érdekében lehetőség nyílik a PowerShot SX1 IS és PowerShot SX10 IS expozíciós idejének és rekeszének kézi beállítására. A Multi Control vezérlőtárcsa minden fontos beállítás elvégzését egyszerűvé teszi. A kreativitás határai tovább tágíthatók a modellekhez kapható kiegészítők széles választékával, például a Canon professzionális Speedlite EX vakuival.

A PowerShot SX1 IS készülékhez Canon WC-DC300 vezérlő tartozik, amely lehetővé teszi a fényképezés és a lejátszás távoli irányítását. Ez a vezérlő igen hasznos, amennyiben nagy távolságból vagy állványról fényképezünk.

„Mindkét fényképezőgép kivételes képességekkel rendelkezik. Különösen a PowerShot SX1 IS állít új mércét a kompakt digitális fényképezőgépek versenyében. Ez a teljesítmény és rugalmasság mind megmutatkozik a modellek használatakor” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

A funkciókról röviden:

- 20-szoros, nagylátószögű (28 mm, f/2,8) optikai zoom optikai képstabilizátorral

- 10 megapixel

- Canon CMOS képérzékelő nagy felbontással 4 kép/másodperces sorozatfelvétellel – PowerShot SX1 IS

- Teljes HD (1080p, 30 kép/másodperc) videók, HDMI kimenet – PowerShot SX1 IS

- DIGIC 4 processzor a kitűnő képekért és gyors működésért

- A felvételi módok között a kézi beállítás is megtalálható

- Az arcfelismerés AF/AE/FE/WB és arc kiválasztás/követés, valamint az „időzítő indítása arcra” funkciók segítségével a személyek fényképezésénél kiváló eredmény érhető el

- Az automatikus nagy ISO, az optikai képstabilizátor, a mozgásérzékelés, és az AF Szervo kizárják az életlen képek lehetőségét

- Automatikus vörösszem-korrekció felvételkor és lejátszáskor

- Az i-Contrast javítja a kép részletinek megjelenítését

- 2,5” változtatható szögű LCD II széles láthatósági tartománnyal és elektronikus keresővel – PowerShot SX10 IS

- 2,8” széles, változtatható szögű LCD II széles láthatósági tartománnyal – PowerShot SX1 IS

- Multi Control vezérlőtárcsa és testre szabható saját menü

- Simán futó, 30 kép/másodperces VGA videók (PowerShot SX10 IS)1Külön vásárolható HDMI kábel szükséges.

Nyomtatás