Fotós hírek

Új PIXMA nyomtatók a Canon-tól

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2008. augusztus 26.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta PIXMA nyomtató-termékvonalának legújabb modelljeit. A hét új multifunkciós készülék és három új fotónyomtató tükrözi a Canon elkötelezettségét a kiemelkedő minőséget eredményező fotó- és dokumentumnyomtatási technológiák fejlesztése iránt.

A PIXMA termékvonal tagjainak szolgáltatásai között megtalálható az új Auto Photo Fix automatikus képjavító szoftver, a szkennelést leegyszerűsítő Auto Scan Mode, valamint a ChromaLife100+ rendszer, amely a Canon FINE nyomtatófej-technológiájával, az új folyadékalapú tintákkal és az új nyomathordozókkal együtt ellenállóbb és hosszabb élettartamú nyomatokat eredményez. A 2008-as termékvonal két új WiFi modellt is bevezet a PIXMA portfolióba.

„A Canon olyan új technológiákat alkalmazó termékekkel bővíti ki népszerű PIXMA nyomtatóinak kollekcióját, amelyek a felhasználó számára lehetővé teszik hatásos és izgalmas képek, bemutatók és dokumentumok létrehozását” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging európai vezetője.

Környezetünk védelmének érdekében a Canon csökkentette a termékek méretét és a csomagoláshoz felhasznált anyagok mennyiségét, így a kevesebb csomagolási hulladék mellett kevesebb jármű is elegendő a szállításhoz. A Canon PIXMA nyomtatói megfelelnek az Energy Star előírásainak, valamint a takarékosabb papírfelhasználás érdekében lehetővé teszik az automatikus kétoldalas nyomtatást és másolást is.

Multifunkciós PIXMA fotónyomtatók

A Canon PIXMA MP190, a PIXMA MP240 és a PIXMA MP260 belépő szintű modellek fő jellemzője a kiemelkedő minőségű nyomtatás valamint a hatékony nyomtatási sebesség. A PIXMA MP190 4800x1200 dpi nagyságú felbontás mellett 2 pikoliteres cseppméretet használ.

A Canon PIXMA MP240 és a PIXMA MP260 az új FINE nyomtatókazettákkal és tintával ugyanezt a felbontást biztosítják, így a speciális Canon fotópapírokkal együtt hosszabb élettartamú ChromaLife100+ nyomatokat eredményeznek. A készülékek 45 másodpercen belül nyomtatnak ki egy szegély nélküli 10x15 cm-es fotót, valamint a könnyű használat érdekében automatikusan lenyíló papírtálcát, az üzemkész állapot gyors elérését biztosító Quick Start funkciót, valamint az új Auto Photo Fix szoftveren keresztül automatikus vörösszem-eltávolítást tesznek lehetővé. A PIXMA MP240 a számítógép nélküli nyomtatás érdekében PictBridge kompatibilis, míg a PIXMA MP260 beépített memóriakártya-olvasóval rendelkezik.

A Canon PIXMA MP540 és a PIXMA MP620 középkategóriás modellek, amelyek ideálisak a gyorsabb és kiváló minőségű fotó- és dokumentumnyomtatást igénylő felhasználók számára. A készülékek a Canon prémium szintű technológiával vannak felszerelve, és az 1 pikoliteres FINE nyomtatófejjel akár 9600x2400 dpi felbontásra is képesek. A PIXMA MP540 2400 dpi beolvasási felbontást kínál, míg a PIXMA MP620 csúcskategóriás 4800dpi felbontással hódít, valamint a színenként cserélhető tintarendszerben dolgozó új tintáknak is köszönhetően támogatja a ChromaLife100+ rendszert.

A PIXMA MP540 és a PIXMA MP620 öt tintapatronnal rendelkezik: a nagy kapacitású, pigment alapú fekete tinta a kiváló minőségű, éles kontúrú szöveges dokumentumok nyomtatását, míg a festékalapú fekete tinta a fotók lenyűgöző kontrasztját emeli ki. A Canon Easy Scroll Vezérlőtárcsája és a színes TFT kijelző megkönnyíti a menürendszer, valamint a modellek széles körű funkcióinak használatát.

Mindkét nyomtató memóriakártya-olvasóval és PictBridge kompatibilitással biztosítja a számítógép nélküli nyomtatást, a PIXMA MP620 emellett WiFi és Ethernet csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik. A két papírtálcának köszönhetően pedig a készülékekbe egy időben tölthető be fotópapír és normál papír is.

A felső kategória két modellje, a PIXMA MP630 és a PIXMA MP980 megerősítik a Canon tökéletes nyomtatás – kiemelkedő minőség, jó nyomtatási sebesség és fejlett hordozókezelés – iránti elkötelezettségét. A PIXMA MP630 és a PIXMA MP980 1 pikoliteres tintacseppméretet alkalmaznak, és 9600x2400 dpi felbontásukkal 20 másodpercen belül fotólabor minőségű nyomatokat készítenek. Az automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás, a kétutas papíradagolási rendszer, valamint a DVD/CD lemezek közvetlen nyomtatási lehetősége testesítik meg a fejlett nyomathordozó kezelést. A PIXMA MP630 öt színenként cserélhető tintapatront alkalmazó nyomtatómotort használ, amely a festékalapú fekete tintával biztosítja a kiemelkedő kontrasztú fotók elkészítését.

A PIXMA MP980, a termékvonal zászlóshajója, a digitális és analóg fotósok otthoni fotólaborját megtestesítő multifunkciós készülék. Hat színenként cserélhető tintapatronja közül a szürke patronnak köszönhetően kiváló minőségű monokróm nyomatok készíthetők. A modell továbbá WiFi és Ethernet csatlakozási lehetőséggel, valamint az új készülékek között a legnagyobb – 8,8 centiméteres – TFT kijelzővel is rendelkezik.

Ezen kiemelt termék 4800 dpi felbontású szkenneregysége fehér LED-es reflektív beolvasást biztosít, valamint lehetővé teszi 35 mm-es filmek és diák beolvasását egyaránt. A kreatív tervezők és fényképészek számára a csomag tartalmazza az Adobe Photoshop beépülő moduljaként használható Easy-PhotoPrint Pro szoftvert, amely segítségével lehetőség nyílik a színes és monokróm nyomtatás tulajdonságainak állítására.

A multifunkciós készülékek csomagja tartalmazza a Canon Easy-PhotoPrint EX szoftvert, amely a fotók nyomtatásában, illetve kreatív feladatok – naptárak és albumok – elkészítésében segít.

PIXMA fotónyomtatók

PIXMA termékvonal három új egyfunkciós fotónyomtatója a korábbi sikerekre épít. A belépő szintű, stílusos kialakítású Canon PIXMA iP1900 a FINE nyomtatókazettáknak köszönhetően kedvező áron kínál fotólabor minőségű, kategóriájában kiemelkedő nyomatminőséget.

A Canon PIXMA iP3600 tulajdonságai többek között 9600x2400 dpi felbontást és az 1 pikoliteres cseppméretettel fotólabor minőséget tesznek lehetővé. Az öt színenként cserélhető tintapatron és az új Canon fotópapírok ChromaLife100+ fotónyomatokat eredményeznek.

A bemutatott termékek közül a legnagyobb teljesítményű Canon PIXMA iP4600 1 pikoliteres cseppmérettel és 9600x2400 dpi maximális nyomtatási felbontással – az öt színenként cserélhető tintapatronnak és új Canon fotópapíroknak köszönhetően – megközelítőleg 20 másodperc alatt fotólabor minőségű, 10x15 cm-es, szegély nélküli nyomatokat készít. A PictBridge kompatibilitást – amely lehetővé teszi a számítógép használata nélküli fotónyomtatást – kiegészíti az automatikus kétoldalas nyomtatás, a kétutas papíradagolási rendszer, valamint a DVD és CD lemezek közvetlen nyomtatási lehetősége. Mindhárom fotónyomtató csomagja tartalmazza Canon Easy-PhotoPrint EX szoftverének automatikus fotójavítási (Auto Photo Fix) szolgáltatását.

Nyomtatás