Fotós hírek

SELPHY ES3 és ES30

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2008. augusztus 26.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata két új SELPHY modell bemutatásával még színesebbé teszi kompakt fotónyomtatóinak családját. A stílusos SELPHY ES3 és SELPHY ES30 modellek új funkcióiknak köszönhetően még több kreatív fotónyomtatási lehetőséggel is bővültek. A Canon ismertette a három teljesen új képeffektust – a modern fényes, lyukkamera és nosztalgikus hatást –, az új Gold és Silver Easy Photo Pack csomagokat, valamint a nagyobb méretű LCD kijelzőket. A SELPHY ES3 3,5”, a SELPHY ES30 pedig 3,0” kijelzővel is gazdagodott. Ezen felül a SELPHY ES3 1 GB beépített memóriával rendelkezik, lehetővé téve, hogy a felhasználók bárhol és bármikor könnyedén kinyomtathassák kedvenc képeiket.

Kreatív nyomtatás

Az egyszerű üzembe helyezés és kezelhetőség érdekében a SELPHY ES3 és a SELPHY ES30 modellek a fotópapírt és festéket egyetlen kazettában tároló Canon Easy Photo Pack csomagot használják, amelynek új tagjai – a különleges Gold (E-P20G), illetve Silver (E-P20S) Easy Photo Pack – a hagyományos színeken kívül arany-, illetve ezüstszínű festéket is tartalmaznak. Mindkét új Integrált festék- és papírkazetta dekoratív és csillogó megjelenést kölcsönöz a fényképeknek, meghívóknak és üdvözlőlapoknak.

A speciális Creative Print gomb segítségével a felhasználók saját ízlésviláguk szerint alakíthatják képeiket. A számtalan elrendezési és szűrő effektuson, valamint a képekre csempészhető apró kiegészítőkön – ClipArt elemeken és kereteken – túl három új képeffektus is megtalálható a nyomtatókban. Ezek a modern fényes, a nosztalgikus, valamint a régi fényképezőgépek vignetta hatását utánzó lyukkamera a hatás.

Megnyerő külső

A helytakarékos, képeket a nyomtató tetején kiadó, függőleges ES elrendezés mellett a Canon SELPHY ES3 és a SELPHY ES30 stílusos gömbölyű külsőt kapott. A nyomatók rögzített fogantyúja megkönnyíti a hordozhatóságot, miközben a memóriakártya-olvasók még könnyebben hozzáférhetők.

A számos formatervezési újításnak köszönhetően még egyszerűbb a használat: a Canon Easy Scroll vezérlőtárcsa segítségével mindkét modell leegyszerűsíti a kívánt funkciók kiválasztását, valamint a képek gyors megtekintését. A gombok praktikus elrendezése mellett a készülékek egy integrált hálózati adaptert is kaptak.

„A fogyasztók felismerik annak szépségét, hogy digitális fényképeikből fotólabor minőségű papírképeket varázsolhatnak, amelyek segítségével másokkal is megoszthatják élményeiket. A SELPHY ES3 és a SELPHY ES30 modellek leegyszerűsítik a képkészítési folyamatot, miközben számos kreatív nyomtatási lehetőséget is kínálnak a felhasználóknak” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

Canon SELPHY ES3 és SELPHY ES30 legfontosabb jellemzői:

- Az egyedülálló Easy Photo Pack Integrált festék- és papírkazettákban a festék és a papír egyetlen kazettában van, amely leegyszerűsíti a használatot, valamint véd a porral szemben

- Az új Gold és Silver Easy Photo Pack csillogóvá varázsolja a képeket

- Kompakt, függőleges kialakítás praktikus hordozófüllel

- Canon Easy Scroll vezérlőtárcsa a gyors és egyszerű kezelhetőség érdekében

- 3,5” (SELPHY ES3), illetve 3,0” (SELPHY ES30) méretű LCD kijelző az élethű előnézetek megjelenítése és a képszerkesztés megkönnyítése érdekében

- A SELPHY ES3 beépített memóriával rendelkezik a kedvenc felvételek tárolásához

- DIGIC II processzor a fotólabor minőségű papírképek gyors nyomtatása érdekében

- Közvetlen nyomtatás memóriakártyáról, digitális fényképezőgépről és digitális videokameráról[1]

- Creative Print gomb a keretekhez, szűrő effektusokhoz és egyéb képhatásokhoz

- Beépített képoptimalizálás: automatikus képjavítás, képkivágás, saját színek, vörösszem-korrekció

- Vezeték nélküli nyomtatás infravörös IrDA (csak a SELPHY ES3 esetében), illetve választható Bluetooth kapcsolaton keresztül

- Festék-szublimációs, 100 évig is tökéletes minőségű papírképeket eredményező nyomtatási technológia

 


[1] További információt a technikai jellemzők részben talál.

Nyomtatás