• Kezdőlap
  • Pályázatok
  • Magyar fotós tehetségek jelentkezését várja a Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díjra

            

Fotó pályázatok

Magyar fotós tehetségek jelentkezését várja a Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díjra

●    Elindult a jelentkezés a magyar Nemzeti díjra, amely kiválasztja és széles közönség előtt mutatja be a világ több mint 50 ország fotósának legjobb fényképét
●    Bejelentették a világszinten elismert szakértőkből álló zsűri idei névsorát
●    Új fényképek érhetők el a www.worldphoto.org/press weboldalon2018. október 2.: A World Photography Organisation örömmel jelenti be, hogy elindulta jelentkezés a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjára.

A Sony World Photography Awards hatéves múltra visszatekintő elismerése egyedülálló lehetőséget biztosít a pályázóknak a világ több mint 50 országából, hogy munkájukat egy nemzetközileg híres fotópályázaton mutathassák be és ismerjék el.

Azok a magyar fotósok, akik jelentkeznek a Sony World Photography Awards Nyílt verseny tíz kategóriájának egyikére,automatikusan részt vesznek a magyar Nemzeti díjban is. A zsűri többek között olyan kategóriákban keresi a legjobb önálló képből álló munkákat, mint az Építészet, Utazás, Kultúra és Utcai fotózás (a teljes lista lejjebb található).

A magyar Nemzeti díj győztese a Sony legújabb képalkotó eszközeiből álló felszerelésével gazdagodik, valamint fényképét bemutatják Sony World Photography Awards éves kiállításán, 2019 áprilisában, Londonban.

A Nemzeti díj 2012 óta része a fotóverseny programjának, amelyben a zsűri elismerését fejezi ki azoknak a fotósoknak, akiknek önálló képből álló munkája minden szempontból kiemelkedik a honfitársaik által beadott jelentkezések közül.

A 2018-as Nemzeti díj győztese Radisics Milán “Peoples wirlingon an ice court” című munkája volt, amelyben egy újfajta szemszögből mutatta be a korcsolyázás szépségét, és a korcsolyázás közben szövődő emberi kapcsolatokat.„Minden apró megerősítésnek örülök, de különösen fontos számomra, hogy a szakma legnagyobbjai a sok kiváló nevezés közül végül az én munkámat ismerték el a világ egyik legnagyobb fotóversenyén.

Ez a győzelem megmutatta, hogy jó úton járok.

Külön öröm számomra, hogy emberek millióihoz juthat el a munkásságom” – mondta Radisics Milán, a magyar Nemzeti díj tavalyi nyertese.

A XII. Sony World Photography Awards az idei évben is többféle kategóriában díjazza az elmúlt 12 hónap legjobb kortárs fotóművészeti munkáit.

A jelentkezés ingyenes a www.worldphoto.org/swpa weboldalon.

A fotópályázat a győztes és shortlistes fotósok számára világszintű elismerést, pénznyereményeket, a Sony legújabb digitális képalkotói eszközeit, valamint kiállításokon való részvételt biztosít.

A fotópályázat zsűrijét a fotóipar szakértői mellett múzeumok, kiadók, médiaügynökségek és fesztiválok vezető beosztású szakértői alkotják.

A Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díjversenyek zsűrielnöke Rebecca McClelland (Egyesült Királyság), a SaatchiSaatchi&Prodigious fotográfiai igazgatója és művészeti produkció vezetője.

A zsűritagok részletes életrajzai elérhetők az alábbi weboldalon:
https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

„A témák sokszínűsége, és a tény, hogy a képek olyan kérdéseket vetnek fel, vagy olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek az egész világot érintik teszi igazán izgalmassá és egyedivé a fotópályázatot.

Azoknak, akik szeretnék bemutatni tehetségüket azt tanácsolom, hogy gondosan válasszák ki a nekik megfelelő kategóriát és higgyenek abban, amit közölni akarnak a világgal.

Mutassák be hogyan látják a világot, és messziről kerüljék a közhelyeket.

A különböző fényképezési technikák és stílusok egyre nagyobb hangsúlyt kap a kreativitás és a dinamika, ezért a technikai tudás is rendkívül fontos.

A kiváló szakemberekből álló bizottságot nehéz lenyűgözni, de ha a pályázók a legjobbat hozzák ki magukból, akkor egyáltalán nem lehetetlen.

Meg kell győzniük a zsűrit, hogy képesek egyszerre összefüggő, dinamikus és gyönyörű fényképeken bemutatniuk témáikat” – osztotta meg jó tanácsait Mike Trow, a 2019-es Professzionális verseny zsűrielnöke.

Fontos dátumok:
A 2019-es Sony World Photography Awards versenyeinek jelentkezési határideje a következő:
●    2018. november 30. 14:00 – Diák verseny
●    2019. január 4. 14:00 – Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díj versenyek
●    2019. január 11. 14:00 – Professzionális verseny

A Nyílt- és Ifjúsági shortlistesek névsorát 2019. február 5-én, a Nyílt verseny és a Nemzeti díj győzteseit 2019. február 26-án jelentik be.

A Professzionális és Diák versenyek döntőseit 2019. április 2-án, az Év fotósa, a Nyílt verseny kategória győzteseket, valamint a Diák, Ifjúsági és Professzionális versenyek győzteseit 2019. április 17-én jelentik be.Nyomtatás