Fotós hírek

Négy tehetséges amatőr fotós álmai válnak valóra

Budapest, 2008. október 21. – A Canon nemzetközi amatőr fotópályázatára 18 országból beérkező 43.404 fényképből az elődöntők során kiválasztott nyolc legjobb felvételt készítő fotós vett részt 2008. június 22-e és 2008. június 27-e között Bécsben, az UEFA EURO 2008 selejtező meccs helyszínén megrendezésre kerülő döntőn.

A végső megmérettetés során napjaink egyik legtehetségesebbnek tartott fényképésze, az olasz Sirio Magnabosco választotta ki a nemzetközi kategórianyerteseket. Az amatőr fotópályázat makró kategóriájában Alain Laboile bizonyult a legjobbnak. A francia amatőr fotós a bécsi Votiv Kirche éjszakai kompozíciójával nyűgözte le Magnaboscot. A portré kategória győztese, az angol Ivan Hoo a Schönbrunni Kastély kertjében táncoló csoportot örökített meg, míg a német Dave Derbis a tájkép kategória legkiválóbbnak bizonyult amatőr fotósa egy hőlégballon fedélzetéről készítette lélegzetelállító alkotását. A cseh David Bernardnak, a sport kategória díjazottjának pedig egy aszfaltszánkó futamon lencsevégre kapott pillanat hozta meg az édes sikert.

Az Álommegbízás

A négy tehetséges európai fotós kemény munkája meghozta gyümölcsét, így vadonatúj Canon EOS 450D gépükkel végre belevághattak életük eddigi legnagyobb fotós kalandjába.

A portré kategória kiválósága, Ivan Hoo 22 éves cambridge-i egyetemi hallgató álma, hogy egyszer profi divatfotós lehessen. Ez az álom immár elérhető közelségbe került, hiszen egy feltörekvő dizájner élményeit örökíthette meg a szeptember 15. és 19. között megrendezésre került Londoni Divat Hét keretein belül.

A cseh David Bernhard az Álommegbízásnak köszönhetően egyszerre hódolhat két legnagyobb szenvedélyének a fotózásnak és a különleges sportoknak. A részmunkaidős tűzoltó a Canon jóvoltából hamarosan Izlandra utazik, ahol lehetősége nyílik fotósorozatot készíteni a Mocsár Futball Kupáról.

Alan Laboile, az elhivatott makrofotográfus Kenyába, a Kakamega esőerdőbe készítheti el különleges fényképeit, ahol közel 160 különböző fa és cserjefajta, valamint 370 madárfaj honos. Ez a nyüzsgő vadon remek lehetőségeket kínál igazán különleges alkotások létrehozására.

Dave Derbis, a tájkép kategória nyertese az Izland dél-nyugati csücskénél található Reykjanes félszigetre utazik. A félsziget érdekessége, hogy közvetlenül alatta egy vulkanikus rendszer húzódik, így Dave a tűz és jég birodalmának lélegzetelállító vulkánjairól, lávamezőiről és kénforrásairól készíthet egyedi képeket.

További információ a http://www.canon-europe.com/amegbizas weblapon érhető el.

 

 

 

 

Nyomtatás