Fotós hírek

70 év tudása a Canon új EOS 1000D modelljében

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2008 június 10.: A Canon bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépének, az EOS 1000D-nek bevezetését. A 10,1 megapixeles EOS 1000D CMOS képérzékelővel és 7 pontos, nagy lefedésű AF rendszerrel 3 kép/másodperces JPEG sorozatfelvételek készítésére képes az adott memóriakártya maximális kapacitásáig. Az új modell 70 év képalkotási fejlesztéseinek legjavát nyújtja egy EOS vázon belül.

Az eddigi legkönnyebb vázzal rendelkező EOS modell, az EOS 1000D számos olyan megoldást tartalmaz, amelyek eddig csak a Canon professzionális EOS-1 sorozatú gépeire voltak jellemzők. Ilyenek többek között a DIGIC III képfeldolgozó processzor és az Élőkép megjelenítési mód. A Canon az EOS 1000D gépet EF-S 18-55 mm IS objektívvel együtt kínálja, amely a képstabilizátornak köszönhetően még gyenge fényviszonyok között is kiváló teljesítményt nyújt.

„Az EOS 1000D kisméretű gép az EOS rendszer kiváló bővíthetőségével és képminőségével rendelkezik” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „Ez a modell tökéletes választás lehet azok számára, akik most készülnek továbblépni a kreatív fotózás világába” – tette hozzá Jensen.

A Canon EOS 1000D fényképezőgép főbb jellemzői:

-10,1 megapixeles CMOS képérzékelő

- EOS integrált tisztítási rendszer

- 7 pontos, nagy lefedésű AF rendszer, f/5.6 kereszt típusú középső ponttal

- 3 kép/másodperces sorozatfelvételek

- 2,5”-os LCD képernyő Élőkép móddal

- DIGIC III képfeldolgozó processzor

- Kompatibilitás az SD és SDHC memóriakártyákkal

- Kompakt és könnyű váz

- Digital Photo Professional RAW képfeldogozó szoftver

- Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX-sorozatú Speedlite vakukkal

Professzionális technológia a nagy teljesítmény érdekében

A tökéletes képminőség elérése érdekében valamennyi EOS modellhez hasonlóan az új készülék alkatrészeit is a Canon gyártja és szereli össze. A 10,1 megapixeles CMOS képérzékelő, amely a jobb zajcsökkentés elérése érdekében már nagyobb pixelekből áll, elég nagy felbontást biztosít ahhoz, hogy a fotók – még vágás esetén is – A4-es méretben kinyomtathatók legyenek.

A képérzékelőre lerakódó por eltávolítására az EOS 1000D tartalmazza az EOS integrált tisztítási rendszerét, amely háromféle eljárással – a por mennyiségének csökkentésével, a por eltávolításával és taszításával – biztosítja, hogy a szennyeződések ne csökkentsék a felvétel minőségét.

A EOS 1000D gépben most először jelent meg az eddig csak a professzionális digitális tükörreflexes gépekben megtalálható DIGIC III processzor. A processzor lehetővé teszi sorozatfelvételek folyamatos készítését akár 3 kép/másodperces sebességgel (3 kép/mp JPEG képek esetén, és 1,5 kép/mp RAW képek esetén), egészen az SD- vagy SDHC-kártya kapacitásáig. A DIGIC III kiváló leképezési eljárást használ. Gyors, és bekapcsolás után szinte azonnal munkára kész.

Intelligens fókusz és vaku

A gyors élességállítást igénylő felvételeknél az EOS 1000D egy 7 pontos, nagy lefedésű autofókusz rendszer segítségével képes a másodperc töredéke alatt az adott témára rögzíteni a fókuszt. A kereszt típusú középső fókuszpont még gyenge fényviszonyok és alacsony kontrasztú jelenetek esetén is hatékonyan működik. A gép E-TTL II vakuvezérlő rendszert is tartalmaz, amely a professzionális EOS modellek sajátja.

Könnyű használat

Az ergonómikus kialakítású, kényelmesen fogható vázba épített EOS 1000D alig 450 grammos súlyával a Canon eddigi legkönnyebb digitális tükörreflexes gépe. A nagy fényerejű, 2,5”-os LCD kijelzőn megtekinthetők az elkészített felvételek, és ellenőrizhető a kompozíció. Az élességnek, a képkeménységnek, illetve a nagy látószögnek köszönhetően egyszerre többen is megtekinthetik a felvételeket. Az LCD kijelzőn megjelenik a könnyen navigálható menürendszer is. A görgetés elkerülése érdekében külön lapokból álló menürendszer a legújabb EOS modellekben alkalmazott megoldáshoz hasonlóan lehetővé teszi a külső eszközök, többek között a Speedlite vakuk vezérlését is.

fotóminőséget az egyes helyzetekben 12 egyedi funkció biztosítja. Az egyik ilyen funkció az Automatikus Megvilágítás Optimalizáció, amely a képfeldolgozás során korrigálja a fényerőt és a kontrasztot, miközben a portréfelvételeken a megfelelő expozíció biztosításával javítja a bőr színét. Emellett nagyobb ISO érzékenységgel készített felvételek esetén további zajcsökkentés is alkalmazható.

Élőkép mód a kiemelkedő élesség érdekében

Állvány használata esetén, vagy olyan helyzetekben, ahol a kereső használata nem praktikus a felhasználó Élőkép módba kapcsolva 30 kép/másodperces képfrissítéssel közvetlenül aképérzékelőrőlkapott élőképet mutatja. Megjeleníthető négyzetháló is, a hisztogram pedig a kompozíció és az expozíció beállításában segíti a felhasználót. Az új EOS készülék esetében Élőkép módban két autofókusz mód használható. A Gyors AF a tükör egy pillanatra történő felcsapásával, az ÉLŐ AF pedig a kompakt fényképezőgépekhez hasonlóan a kontraszt információk alapján állítja be az élességet.

Praktikus szoftvercsomag a nagyobb felhasználói élményért

A Canon az EOS 1000D fényképezőgéphez teljes szoftvercsomagot mellékel, amely a képek kezeléséhez és feldolgozásához szükséges programokat tartalmazza. A Digital Photo Professional (DPP) egy olyan nagy teljesítményű RAW konverter, amellyel RAW formátumú képek feldolgozására nyílik lehetőség. A DPP a fényképezőgép olyan funkcióit is használja, mint a Portrékép vagy a Képstílusok. A szoftvercsomagban szereplő Picture Style Editor képstílus-szerkesztő program a színek kezelése során saját Képstílusok létrehozásában nyújt segítséget. További mellékelt szoftverek az EOS Utility, az Image/Zoom Browser és a Photostitch.

Nyomtatás