Fotós hírek

Canon PowerShot G10

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2008. szeptember 17.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta PowerShot digitális kompakt fényképezőgép családjának zászlóshajóját, a PowerShot G10 modellt. A PowerShot G9 utódjaként az új gép az első G-sorozatú fényképezőgép 5-szörös nagylátószögű (28mm) objektívvel és képstabilizátorral. A 14,7 megapixeles képérzékelő és a Canon új DIGIC 4 képfeldolgozója segítségével kiváló képminőségű felvételeket készíthetünk.

Kitűnő nagylátószögű objektív

Az 5-szörös nagylátószögű (28mm) objektív a nagylátószögű tartomány mellett tele állásban is megállja a helyét, legyen szó , tájkép, épület, belső vagy távoli téma fényképezéséről. A Canon optikai képstabilizátornak köszönhetően – amelynek hatékonysága 4 fényértéknek felel meg – a zoom minden állásában éles képeket készíthetünk.

14,7 megapixeles felbontás és RAW

A PowerShot modellek között legnagyobb felbontású 14,7 megapixeles CCD képérzékelő a Canon új DIGIC 4 képfeldolgozóval együtt biztosítja a részletgazdag és különlegesen kis zajú képeket. A kimagasló részletgazdagság lehetővé teszi az A2-es méretű nyomtatást, illetve az utómunkák során a  kreatív kivágást.

A PowerShot G10 az utólagos munkálatokhoz RAW felvételi móddal is rendelkezik. A Canon Digital Photo Professional szoftver pedig segít a professzionális munkafolyamatok során.

DIGIC 4 a kivételes képekért

A Canon új DIGIC 4 képfeldolgozója továbbfejlesztett algoritmussal és nagyobb számolási pontossággal biztosítja a PowerShot G10 gyors működését, valamint a tökéletes színvisszaadással rendelkező zajmentes, tiszta képek készítését.

A DIGIC 4 segíti a számos intelligens funkciót működését is. A Canon új i-Contrast funkciója a dinamika növelésével a képek árnyékos részein elhelyezkedő legapróbb részleteket is megjeleníti a világos részek színének káros befolyásolása nélkül.

A Canon új megoldásai – az optikai képstabilizátor, a mozgásérzékelés, az automatikus érzékenység beállítás és az új AF Szervo – megszüntetik a fényképezőgép vagy a téma mozgása okozta életlenséget. A téma távolságának változásától függően az új AF Szervo bekapcsolt állapotban folyamatosan állítja az élességet.

Többre tervezve

A kategóriájában legjobb, 461 000 képpontos 3" PureColor LCD II képernyő lehetővé teszi a felvételek megjelenítését és a képek komponálását. A képernyő kitűnő színvisszaadással és kivételesen nagy láthatósági szögtartománnyal rendelkezik. A PowerShot G10 modellen megtalálható expozíciókompenzációs és a kettős ISO/felvételkészítési mód tárcsa segítségével mindig kéznél vannak az alapvető beállítások.

Gazdag tartozék kínálat

A tartozékok között elérhető Canon Macro Ring Lite és Macro Twin Lite[1] segítségével új lehetőségek nyílnak makró felvételek és a kreatív fényképezés terén. A RS60-E3 távkioldó biztosítja az egyszerű exponálást például, amikor a gépet állványon használjuk.

„A PowerShot G10 teljesítményével felülmúlja a többi kompakt fényképezőgépet. Nem csupán a fényképezés szerelmeseinek, hanem a hivatásos fotósoknak a figyelmét is magára vonja, akik ki fogják vele egészíteni felszerelésüket.” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

A funkciókról röviden:

- 14,7 megapixeles CCD érzékelő

- 5-szörös, nagylátószögű (28 mm) optikai zoom optikai képstabilizátorral

- RAW kép rögzítés, a Canon Digital Photo Professional szoftverrel használható

- DIGIC 4 a tiszta, éles képekért, gyors AF (AF Szervo is), rövid reakcióidő

- Automatikus nagy ISO, az optikai képstabilizátor, a mozgásérzékelés, és automatikus ISO eltolás a képek életlenségének megszűntetése érdekében

- A tökéletesített arcfelismerés AF/AE/FE/WB és arc kiválasztás/követés, valamint „időzítő indítása arcra” funkció a személyek fényképezéshez

- 3” PureColor LCD II (461 000 képpontos felbontás) nagy láthatósági szögtartománnyal, optikai kereső

- Az i-Contrast javítja a kép részletinek megjelenítését

- Expozíciókompenzáció és ISO tárcsák

- 26 felvételkészítési mód, kézi vezérlés és egyedi beállítások

- A tartozékok között tele-konverter, a Speedlite vaku és a vízhatlan tok

- Sima futású, 30 kép/másodperces VGA videók[1] A Macro Ring/Twin Lite használatakor szükség van a LA-DC58K objektívadapterre, az OC-E3 vakucsatlakozó kábelre és a BKT-DC1 Speedlite vakusínre, amely 2009 januárjától kapható.

Nyomtatás