Fotós hírek

PowerShot A590, A580, A470

A Canon a mai napon bemutatta az új technológiákkal kibővült PowerShot A sorozatának 3 új modelljét: a 8.0 megapixeles PowerShot A590 IS-t, a PowerShot A580-t, valamint a 7.1 megapixeles PowerShot A470-t. Mindhárom fényképezőgép tartalmaz új funkciókat, például az elmosódottságot csökkentő mozgásérzékelő technológiát , az arcfelismerés és fehéregyensúly-beállítás együttes alkalmazását, valamint az exponáláskor is használható automatikus vörösszem-korrekciót. Az arckiválasztás és -követés funkciót először tartalmazzák a PowerShot A sorozat gépei. A PowerShot A590 IS 4x optikai zoom-os objektíve a Canon híres képstabilizátor funkcióját is alkalmazza, amely ellensúlyozza a fényképezőgép bemozdulását, és tovább csökkenti az elmosódottságot.

 

A három új fényképezőgép teljesítménye természetesen megfelel a Canon képminőséggel szemben támasztott magas szintű követelményeinek” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője. „A PowerShot A sorozat felhasználói minden bizonnyal megtapasztalják majd, hogy ez a három fényképezőgép egyszerűen használható, intelligens funkciókat tartalmaz, és a Canon híres optikájával kiváló minőségű képeket készít” – tette hozzá Jensen.
Főbb jellemzők:
PowerShot A590 IS, PowerShot A580
PowerShot A470
 • 8.0 megapixel
 • 4x optikai zoomos objektív
 • Optikai képstabilizátor
 • (PowerShot A590 IS)
 • Új mozgásérzékelő technológia nagy ISO-értéket alkalmazó automatikus móddal
 • Továbbfejlesztett arcfelismeréstechnológia
 • Automatikus vörösszem-korrekció exponáláskor és visszajátszáskor
 • DIGIC III és iSAPS a kiváló képminőséghez és teljesítményhez
 • 2,5” méretű LCD és optikai kereső
 • Felvételi módok széles választéka, beleértve az új naplemente és egyszerű módot is
 • Teljes manuális beállítás
 • (PowerShot A590 IS)
 • Előtétlencsék széles választéka
 • (PowerShot A590 IS)
 • 7.1 megapixel
 • 3,4x 4x optikai zoomos objektív
 • Új mozgásérzékelő technológia nagy ISO-értéket alkalmazó automatikus móddal
 • Továbbfejlesztett arcfelismerés technológia
 • Automatikus vörösszem-korrekció exponáláskor és visszajátszáskor
 • DIGIC III és iSAPS a kiváló képminőséghez és teljesítményhez
 • 2,5” méretű LCD
 • Felvételi módok széles választéka, beleértve az új naplemente módot
 • Négy színváltozat (ezüst, kék, vörös, zöld)
Precíziós optikák
A három új Canon PowerShot modell a Canon objektívkészítés terén elért eredményeit felhasználva nagyfokú rugalmasságot biztosít a zoomobjektíveknek. A PowerShot A470 3,4-szeres optikai zoommal rendelkezik, míg a PowerShot A590 IS és a PowerShot A580 a nagyobb, 4-szeres optikai zoommal további részleteket rögzíthetünk. A jobb teljesítmény elérése érdekében a PowerShot A590 IS tartalmazza a Canon eltolásos technikájával működő, optikai képstabilizátoros objektívét, amely elmosódás-mentes exponálást tesz lehetővé rossz fényviszonyok között is.

Búcsú az elmosódottságtól – új mozgásérzékelő technológia
A 2008-as év újításaként bemutatott mozgásérzékelő technológia továbbviszi a Canon azon hagyományát, hogy fényképezőgépeivel egyszerűen készíthetőek jó minőségű képek. A nagy ISO-értéket használó automatikus módban bekapcsoló intelligens mozgásérzékelő technológia a téma azonosításához és a fényképezőgép rázkódásának, vagy az alany mozgásának kiértékeléséhez több forrásból is információhoz jut: az arcfelsmerés technológiából, a jelenetvilágossági értékéből, az alany mozgásából és az optikai képstabilizátorból (ahol van ilyen funkció). A Canon saját rendszere optimalizálja az érzékenységet a lehető legjobb képminőség elérése és az elmosódottság csökkentése érdekében.
Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
A PowerShot modellek először tartalmazzák a Canon arcfelismerés technológiájának új fejlesztését, az arcfelismerést és fehéregyensúly-beállítást együttesen megvalósító funkciót. Ez a funkció nem a középpontra, hanem az arcfelismerő keretre állítja be a fehéregyensúlyt. A végeredmény így éles, természetes bőrszíneket megjelenítő, jól exponált portré lesz mesterséges, természetes és vegyes megvilágításnál egyaránt. Mindhárom PowerShot modell az arckiválasztás és követésfunkciót is tartalmazza. Ez az intelligens funkció követi a felhasználó által kijelölt arcot a keretben, így biztosítja a lehető legjobb eredményt a fénykép elkészítésekor.
Az új AF-nagyítási funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó felnagyítsa az autofókusz keretét az exponáló gomb félig történő lenyomásakor, így az arckifejezések még az exponálás előtt ellenőrizhetők. Az autofókusz teljesítménye jelentősen javult, így a felhasználó még sötétebb környezetben is megfelelően tud fókuszálni.
Amellett, hogy a vörösszemhatás a fényképek lejátszásakor kijavítható, a modellek mindegyike már az exponáláskor is automatikusan korrigálja a vörösszemhatást. Az új továbbfejlesztett vörösszem-korrekciós algoritmusok tovább javítják a korrekció pontosságát.

Üzemmódok minden alkalomra – nagyobb rugalmasság
Mindhárom új fényképezőgép témabeállításai között elérhető az új, naplemente esetén alkalmazható üzemmód. A különleges témák segítségével a fényképezőgép kiválóan beállítható néhány tipikus környezethez, amellyel a felhasználók jobb eredményt érhetnek el. Az új, naplementében alkalmazható mód optimalizálja a fehéregyensúlyt és az exponálási beállításokat, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el erről a népszerű, bár nehezen rögzíthető témáról.
A PowerShot A590 IS és a PowerShot A580 egy új, egyszerű exponálást biztosító üzemmódot is tartalmaznak. Az egyszerű üzemmód mozgásérzékelő technológiát alkalmaz az elmosódottság elleni védelemre, valamint szükség szerint automatikusan átvált a normál és a makró autofókusz között, ami a kezdők számára praktikus megoldás. A még egyszerűbb kezelhetőség érdekében kevesebb adat jelenik meg, és a vakun kívül minden gombot letilt. A PowerShot A590 IS és a PowerShot A580 egyszerű üzemmódjaremekül példázza a „célozz és lőj” elvét.
A PowerShot A590 IS teljes körű manuális exponálási beállításokat biztosít, valamint számos különböző előtétlencse – és vaku-kiegészítőt is tartalmaz. A PowerShot A590 IS tökéletes családi fényképezőgép, amely ideális kezdők és haladók számára is, mivel az egyszerű használat mellett lehetőséget nyújt további bővítésre és kísérletezésre is.
Az új modellek mindegyike lehetővé teszi a memóriatakarékos LP formátumú videoklipek rögzítését, és továbbra is biztosítja a fényképezőgép saját színeket alkalmazó fotóhatásait. A 19 (PowerShot A590 IS), 16 (PowerShot A580) és 14 (PowerShot A470) fényképezési móddal rendelkező fényképezőgépek a PowerShot A sorozat sokoldalú új tagjai.

Egyszer
ű megtekintés
Mindhárom fényképezőgép 115 000 képpont felbontású, 2,5” méretű LCD moitorral rendelkezik. Az éjszakai megjelenítési funkció sötét környezetben segíti a képek könnyű megtekintését. A PowerShot A590 IS és a PowerShot A580 valós képet mutató optikai keresőt tartalmaznak, így a monitor energiatakarékossági megfontolásokból kikapcsolható.

Nyomtatás