Fotós hírek

Canon EOS 50D

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2008. augusztus 26.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata az új fél-profi EOS 50D modellel bővítette ki digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek választékát. A 15,1 megapixeles CMOS képérzékelővel, 6,3 kép/mp-es sorozatfelvétel készítési lehetőséggel és a legújabb DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral rendelkező EOS 50D páratlan sebességre és felbontásra képes igen kedvező áron, amely szintén egyedi a piacon.

Kiváló minőségű, kristálytiszta képek

A vadonatúj 15,1 megapixeles CMOS képérzékelő segítségével igen részletgazdag, alacsony zajszintű képeket készíthet, emellett ideális nagy mennyiségben történő reprodukcióra, valamint kreatív vágásra is. Az új gyártási eljárás, valamint az újratervezett fotodiódák és mikrolencsék megnövelik a szenzor fénygyűjtő képességét, így a képminőség romlása nélkül helyezhető el több képpont a CMOS felületen. A technológiai újítások jelentősen jobb ISO teljesítményt és kevesebb zajt eredményeznek. A 3200-as ISO érzékenység – amely 12800-as értékig terjeszthető ki – még rossz fényviszonyok között is lehetővé teszi rövid záridők használatát.

Az EOS Integrált Tisztítási Rendszer – amelynek része a fluorin bevonatú Öntisztító Képérzékelő – a képződő por mennyiségének csökkentésével, a por taszításával valamint az érzékelőre rakódott por rendszeres eltávolításával javítja a képminőséget. A maradék porszemcsék nyoma a portérkép és a Digital Photo Professional szoftver segítségével távolítható el a képről.

Nagy sebességű képfeldolgozás

A Canon új DIGIC 4 processzora 6,3 kép/másodperces sorozatfelvételek készítését teszi lehetővé, UDMA kártya esetén akár 90 JPEG felvétel erejéig. A DIGIC 4 processzor és a Canon nagy lefedésű autofókusz rendszerének segítségével – amely 9 különálló kereszt típusú érzékelő pontot használ – még gyenge fényviszonyok között is kiemelkedő minőségű akciófelvételek készíthetők. Az EOS 50D így kiválóan alkalmas sport- és természetfotók készítésére.

A DIGIC 4 processzor a CMOS képérzékelő jelét 14 biten dolgozza fel, így fokozatmentes árnyalatokat és természetes színeket eredményez, valamint lehetővé teszi a bekapcsolás utáni azonnali használatot és a felvételek gyors megjelenítését.

Megjelenítés felsőfokon

Az új 3.0” Clear View VGA LCD kijelző extra nagy méretben és látószöggel jeleníti meg a felvételeket, így a képtisztaságnak köszönhetően a felvétel pontos élessége is ellenőrizhető. Az Élőkép Módban – amelyben az LCD kijelzőn valós idejű folyamatos kép jelenik meg – különleges szögekből, illetve a csatlakoztatott számítógép segítségével is készíthető felvétel. Ebben a módban háromféle élességállítás használható: a Gyors AF, az Élő AF, és az új Arcérzékelés Élő AF, amely optimalizálja az élességet a képen érzékelt arcokra.

Könnyű használat és vezérlés

A rendkívül intuitív EOS menürendszer tartalmaz egy új Gyorsvezérlő menüt is, amelyben könnyedén elérhetők a leggyakrabban használt beállítások. Az új Kreatív Auto Módban a fényképezőgép automatikusan beállítja élességet és az expozíciót, miközben továbbra is elérhetők az olyan kreatív beállítási lehetőségek, mint a háttér élességének a befolyásolása.

„Az EOS 50D egyedülálló lehetőséget biztosít a tapasztalt amatőrök, a középhaladó felhasználók, és a nagy teljesítményű második fényképezőgépet igénylő profi felhasználók számára egyaránt. Az EOS 50D árkategóriájában egyedülálló sebességet és képminőséget biztosít” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

A Canon EOS 50D főbb jellemzői:

- 15,1 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő

- 6,3 kép/mp-es sorozatfelvételek, UDMA kártyával max. 90 JPEG felvétel erejéig

- DIGIC 4 processzor

- ISO 100-3200 érzékenység, amely kiterjeszthető 12800-ig

- 9 pontos nagy lefedésű autofókusz

- 3.0”-os Clear View VGA LCD kijelző Élőkép móddal és Arcérzékelés Élő autofókusz móddal

- Magnéziumötvözet váz, tömítésekkel

- EOS Integrált Tisztítási Rendszer

- Felvételek lejátszása nagyfelbontású TV-n a HDMI csatlakozón keresztül

- Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX sorozatú Speedlite vakukkal

Nyomtatás