Fotós hírek

Döntsd el Te, ki Európa legjobb amatőr fotósa!

Lezárult a Canon első nemzetközi amatőr fotópályázata. Most a közönségen a sor: 2008. május 18-án éjfélig a http://www.canon-europe.com/amegbizas honlapon szavazatod leadásával fejezheted ki véleményedet a Magyarországra érkezett több mint kétezer pályaművet illetően. A megmérettetésre négy kategória egyikében – portré, tájkép, sport és makró – pályázónként mindössze egy képpel lehetett nevezni.

A 18 résztvevő európai országból összesen 51.036 fénykép, köztük 2.263 magyarországi pályázat verseng a Canon által kitűzött komoly lehetőségekért és nyereményekért. A legkedveltebb kategóriának nemzetközi szinten a tájkép bizonyult 23.676 pályaművel, a sort pedig a portré kategória folytatja 15.229 nevezéssel.  Az óriási hazai fotózási kedv a leadott szavazatok számát tekintve a 8. helyre sorolta országunkat, miközben a honlapra feltöltött magyarországi fényképek száma a szomszédos országokhoz képest folyamatos vezetés mellett az első helyen végzett. Az öreg kontinensnek csupán olyan nagy országaiban volt tapasztalható nagyobb részvételi hajlandóság, mint Németország (2.915), Franciaország (3.293), Lengyelország (3.572) az Egyesült Királyság és Írország (3.685), Spanyolország (4.523), Hollandia (6.073), valamint Olaszország (7.435).

A többszintű pályázat első körében sor kerül az országos kategórianyertesek kiválasztására. Ha rád esik a választás, egy 520 ezer forint értékű EOS fotós ajándékcsomag és egy UEFA EURO 2008 selejtező meccsre szóló jegy között dönthetsz. Az országos elődöntőket követően a résztvevő országok kategórianyerteseit nemzetközi viszonylatban is összehasonlítja a Vicki Couchman, elismert sajtó- és portréfotós által vezetett szakértőkből álló testület. A döntőt 2008. június 22-e és június 27-e között rendezik meg Bécsben. A 8 döntős, kategóriánként a legjobb 2 versenyző küzd meg egymással, melynek eredményeképpen a zsűri kiválasztja a nemzetközi kategórianyerteseket. Ennek a végső megmérettetésnek a legizgalmasabb mozzanatait a Canon filmre veszi és a későbbiekben Európa-szerte bemutatja. A 4 nemzetközi kategórianyertes fődíjként 2008. második felében lehetőséget kap arra, hogy egy életre szóló élményt szerezve részt vegyen egy fényképészeti álommegbízáson.

További információ a http://www.canon-europe.com/amegbizas weblapon érhető el.

Nyomtatás