Fotós hírek

Canon EF 24mm f/1.4L II USM

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2008. augusztus 26.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata új modellel bővíti EF sorozatú objektíveinek választékát. A nagylátószögű EF 24mm f/1.4L II USM modell az EF 24mm f/1.4L USM objektív utódaként felépítésének köszönhetően tökéletes kiegészítő az új EOS 50D és az EOS 5D Mark II digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez.

Az EF 24mm f/1.4L II USM objektív legfontosabb jellemzői:

- f/1.4 blende

- Aszférikus és UD lencstagok a színhibák korrekciójához

- Sub Wavelength structure bevonat a szellemképek és becsillogás megakadályozására

- Kör alakú blendekialakítás az elmosódott háttér létrehozására

- USM fókuszmotor kézi beállítással

- Ólommentes üveg (RoHS-megfelelőség)

- Mellékelt napellenző és tok

Kiváló képminőség

A 13 tagból és 10 csoportból álló felépítés garantálja a kiváló képminőséget. A két precíziós GMo aszférikus lencse korrigálja a görbületet és a torzítást, a lebegő mechanizmus pedig a teljes fókusztartományban biztosítja a képminőséget. A két UD lencse a nagylátószögű objektíveknél gyakori színhibákat javítja ki.

Az f/1.4 blendével rendelkező EF 24mm f/1.4L II USM objektív gyenge megvilágítás mellett is kiemelkedő képminőséget garantál, a kör alakú blendekialakítás pedig lehetőséget nyújt az elmosódott háttér kreatív kihasználására. A 24 mm fókusztávolság és az állandó kézi beállítási lehetőséggel rendelkező USM motoros fókusz a legkülönfélébb helyzetekben is biztosítja az EF 24mm f/1.4L II USM ideális alkalmazását.

Modern lencsebevonat

A képérzékelőről visszaverődő fény okozta szellemképek, és becsillogás megjelenésének csökkentése érdekében, az EF 24mm f/1.4L II USM első részét a Canon új Sub Wavelength structure bevonatával kezelték. A kifejezetten Canon optikákhoz kialakított bevonat csökkenti a fenti hibák előfordulási valószínűségét, így biztosítja a torzításmentes, tiszta képeket.

Masszív felépítés

Az alig 650 g-os EF 24mm f/1.4L II USM objektív a legszélsőségesebb környezeti viszonyok között is megállja helyét: a modern időjárás- és porálló tömítéseknek köszönhetően tökéletes választás a sajtófotósok és természetfotósok számára.

Nyomtatás