Fotós hírek

Az első lépés az EOS világában – Canon EOS 1100D

 

Budapest, 2011. február 7. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új EOS 1100D modellt. A belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) a kezdő fényképészek számára készült, és a kiemelkedő minőségű felvételek elkészítéséhez számos, a magasabb szintű modellekhez kifejlesztett technológiát és funkciót tartalmaz. Az új fényképezőgéppel kiváló portrék, tájképek és kreatív felvételek készíthetők, így igazán szórakoztató a fényképezés.

 

Az EOS 1100D kiváló belépő a Canon világhírű EOS rendszerébe, ahol több mint 60 különböző objektív és számtalan egyéb kiegészítő, például a Speedlite vaku segíti a felhasználókat a fényképészet világának felfedezésében.

Fejlett képalkotás, könnyedén
A kompakt, könnyű és sokoldalú EOS 1100D modellt a fényképészek bárhová magukkal vihetik, így kiváló minőségben örökíthetik meg a fontos pillanatokat, a videó funkció segítségével pedig 720p felbontású HD videókat is rögzíthetnek. A képek a 95 százalékos lefedettséget biztosító, áttervezett, világos optikai kereső használatával könnyen és egyszerűen megkomponálhatók. Az Élőnézet funkció segítségével pedig a kijelzőn azonnal látható, hogy a különböző felvételi módok hogyan befolyásolják a végleges képet.

Az EOS 1100D fényképezőgép alkalmazkodik a fényképészek képességeihez, így már az első alkalommal gyönyörű felvételeket készíthetnek. A menürendszerben található, az egyes funkciókat bemutató útmutatók röviden leírják a fő fényképezőgép-beállításokat, mely hatékonyan segíti a kezdő felhasználókat a fényképezőgép használat közbeni megismerésében.

A Basic+ funkció és a Kreatív auto mód egyszerűen és közérthetően mutatja be a beállításokat és a végső képre gyakorolt hatásukat. A Basic+ funkció segítségével a felhasználók a kreatív céloknak vagy az adott megvilágításnak megfelelően – az egyszerűen értelmezhető, előre megadott lehetőségeket felhasználva – kiválaszthatják az expozíciós, a fehéregyensúly- és a képfeldolgozási beállításokat. A Kreatív auto móddal könnyedén létrehozhatók a kívánt effektusok: a még érdekesebb eredmények elérése érdekében igény szerint elmosódottá tehető a háttér.

Fényképezés és megosztás bárhol
Az EOS 1100D segítségével könnyedén készíthetünk fényképet és HD videókat, melyeket azonnal megoszthatunk a barátokkal és a családtagokkal. A nagy, 6,8 cm-es (2,7”) képátlójú LCD képernyő  230.000 képpontos felbontása, és széles látószöge lehetővé teszi a képek azonnali áttekintését. A felvételeket akár nagy képernyőn is élvezhetjük: az EOS 1100D fényképezőgép HDMI kapcsolaton keresztül HDTV-hez is csatlakoztatható, a TV távirányítójának segítségével pedig lapozhatunk a képek között és megtekinthetjük a videókat.

Az Eye-Fi connected funkciókkal1 az EOS 1100D alkalmas a tartalmak vezeték nélküli továbbítására, így a felhasználók könnyedén átvihetik képeiket otthoni számítógépükre. A fotók és videók közvetlenül feltölthetők az online megosztó portálokra – például a CANON iMAGE GATEWAY vagy a Flickr oldalakra – is.

Canon EOS rendszer
Az EOS 1100D egy kimagasló termékjellemzőkkel rendelkező, felhasználóbarát, belépő szintű DSLR fényképezőgép, amely megfelel a Canon és az EOS márkákkal egyet jelentő magas képminőségnek és nagy teljesítménynek.

A 12,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő lehetővé teszi akár A3 méretű képek készítését és kivágását, anélkül, hogy ez a kép minőségének rovására menne. A DIGIC 4 processzornak köszönhetően, az akár 3 kép/mp sebességű sorozatfelvételekkel3 szinte megdermeszthetők az akciódús pillanatok. A nagy, 100 és 6400 közötti ISO érzékenységi tartománynak köszönhetően a rosszul megvilágított témák minimális zajjal és vaku használata nélkül rögzíthetők. A gyors, 9 pontos autofókusz (AF) rendszer garantálja, hogy a fő téma – attól függetlenül, hogy a kép melyik részén található – mindig éles legyen. Az EOS 1100D fényképezőgép az EOS 7D modellhez kifejlesztett iFCL fénymérő rendszert használja, amely a legösszetettebb megvilágítási helyzetekben is biztosítja, hogy a téma megfelelően exponált legyen.

Az EOS 1100D modell a Canon EF objektívcsaládjának egyik új tagjával együtt lesz elérhető. Az EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS modellt váltó EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II a fényképezőgép alapcsomagjában megtalálható objektív, melynek segítségével az EOS 1100D felhasználói rugalmasan fotózhatják le a különböző témákat a tájképektől a portrékig. Az objektív a könnyű szerkezetnek köszönhetően egyszerűen hordozható, a 4 fokozatban állítható képstabilizáló rendszer pedig garantálja, hogy képek még a legnagyobb zoom, és rossz fényviszonyok mellett is tökéletesek legyenek.


Az EOS 1100D legfontosabb jellemzői

•    Kimagasló, 12 megapixeles képminőség
•    Kijelzőn olvasható útmutatók az egyes funkciókról
•    Kreatív auto mód és Basic+ funkció
•    HD videorögzítés
•    100 és 6400 között állítható ISO érzékenység
•    Nagy területű, 9 pontos autofókusz rendszer
•    63 zónás iFCL expozíciós fénymérőrendszer
•    6,8 cm-es (2,7”) képátlójú, 230.000 képpont felbontású kijelző
•    Minden EF és EF-S objektívvel használható

Canon Europe
A Canon Europe a világszerte ismert, fotográfiai és képalkotási technológiák vezető fejlesztő vállalatának, a japán Canon Inc. leányvállalata. Az 1937-ben alapított Canon Inc. több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik az optikai kutatások és fejlesztések területén. Bővebb információért kérjük, látogasson el a Canon magyar nyelvű honlapjára: www.canon.hu

Nyomtatás