Fotós hírek

Rögzítse kalandjai minden pillanatát az új EOS 600D fényképezőgéppel

Közzétéve itt: Hírek

Budapest, 2011. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új EOS 600D modellt. A kompakt, könnyű digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgéppel minden eddiginél könnyebben készíthetők izgalmas, szórakoztató és kreatív felvételek. A belépő szintű EOS fényképezőgépek zászlóshajójának számító EOS 600D a meglévő EOS 550D és az új EOS 1100D modellnél fejlettebb gép, amely tökéletes választás az ambiciózus, kiváló képminőséget és egyszerű kezelhetőséget elváró fényképészek számára.


A számos automata felvételi módnak köszönhetően az EOS 600D fényképezőgéppel még a kezdő fényképészek is egyszerűen készíthetnek lélegzetelállító felvételeket és Full HD videókat. A menürendszerben található, az egyes funkciókat leíró útmutatók segítségével a felhasználók fényképezés közben ismerhetik meg az EOS 600D képességeit, valamint fejleszthetik tudásukat. Az EOS rendszer az EF objektíveknek, Speedlite vakuknak és egyéb kiegészítők páratlan választékának köszönhetően tökéletes felvételeket garantál függetlenül attól, hogy a felhasználók hol és mit szeretnének lefényképezni.

 

 

Kiemelkedő képminőség
Az EOS 600D a gyönyörű állóképek és HD videók készítéséhez szükséges minden eszközt tartalmaz. A nagy felbontású, 18 megapixeles APS-C CMOS érzékelő lélegzetelállító részletességet nyújt, a 14 bites DIGIC 4 processzorral együtt pedig lehetővé teszi akár a kék égbolt fotózását is úgy, hogy a színek közötti átmenetek különlegesen finomak legyenek. A fényképezőgép rossz fényviszonyok között is használható, így a felhasználók a 12.800 értékig terjeszthető, 100-6400 közötti ISO érzékenységi tartománnyal sötétben is tiszta, természetes hatású képeket készíthetnek.

Az EOS 600D akár 3,7 kép/mp sebességgel, nagy sebességű sorozatfelvételek készítésére is alkalmas, így ideális a gyorsan mozgó témák, például háziállatok, gyermekek és vadállatok fényképezéséhez. A 9 pontos autofókusz rendszernek köszönhetően – amely a képmezőben elhelyezett autofókusz pontok használatával képes követni a témát – minden felvétel éles és részletgazdag lesz. A különlegesen érzékeny központi AF rendszer lehetővé teszi a még pontosabb élességállítást, az EOS 7D modellhez kifejlesztett iFCL fénymérő rendszerben található 63 zónás, kétrétegű fénymérő érzékelővel pedig a képek még összetett megvilágítási helyzetekben is megfelelően exponáltak lesznek.

Könnyű fényképezés, lélegzetelállító eredmények
Az új, Intelligens Automata témafelismerő mód jelentősen megkönnyíti a kiváló minőségű képek készítését: elemzi a jelenetet, és rögzítéséhez automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat. A színek automatikus finombeállításának köszönhetően a felvételek minden korábbinál szebbek lesznek, a felhasználóknak pedig csak a kívánt jelenet rögzítésére kell koncentrálnia.

A Basic+ funkció segítségével, a nyolc rendelkezésre álló lehetőség egyikének kiválasztásával – mint például a „Meleg”, a „Hideg” és az „Intenzív” – könnyedén megváltoztatható a jelenetek hangulata, így tökéletes tájképek, portrék vagy közeli makró felvételek készíthetők.


Egyszerű, rugalmas, művészi
Az EOS 600D menüjében megtalálható, az egyes funkciókat bemutató útmutatók minden egyes fő beállításról és annak hatásairól is tartalmaznak egy rövid leírást, így a kezdő felhasználók használat közben ismerhetik meg a készüléket.


Az EOS 600D fényképezőgép kihajtható-forgatható, 7,7 cm (3,0”) képátlójú, 3:2 oldalarányú ClearView LCD kijelzőjének segítségével fejmagasság felett, a földön vagy akár sarkok körül is készíthetünk felvételeket. Az 1,04 millió képpontos felbontású képernyő nagy részletgazdagságot biztosít, az oldalt rögzített zsanér pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók szokatlan szögből, illetve állvány használatával is kényelmesen készítsenek kreatív felvételeket. Az ujjlenyomat biztos fluor bevonat, valamint a háromrétegű, tükröződés-mentességet biztosító bevonat garantálja, hogy az LCD képernyő mindig tisztán látható legyen.

Az EOS 600D fényképezőgépben található kreatív szűrőknek köszönhetően a felhasználók könnyedén megtalálhatják saját stílusukat. A halszem effektus a hal szemének torzító hatását utánozza, míg a miniatűr effektus kis léptékű modellekként jeleníti meg a témákat. Az új játék-fényképezőgép és lágy fókusz effektus pedig további lehetőségeket kínál a felhasználók számára a kísérletezésre.

Lélegzetelállító részletesség
A fényképezőgép Full HD (1080p) videók rögzítésére is alkalmas, így a felhasználók könnyedén válthatnak a csúcsminőségű állóképek és tökéletes HD videók készítése között. Az új digitális zoom funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők a távoli témák, így például tökéletesen örökíthető meg a vadállatok mozgása szafari közben. A funkció az érzékelő közepét a 3-szoros nagyítás helyett 10-szeres nagyításúvá teszi, miközben megőrzi a Full HD minőséget.


A Videó-pillanatfelvétel funkcióval kettő, négy vagy nyolc másodperces rövid, könnyen szerkeszthető klipek készíthetők, melyeket a fényképezőgép a videó-pillanatfelvétel albumba ment, majd egy videóvá állít össze. A fényképezőgépre feltöltött zeneszámokból filmzene is készíthető a felvételekhez, majd a kész videó a fényképezőgép LCD kijelzőjén vagy a beépített mini HDMI csatlakozón keresztül HDTV-n megtekinthető.

Canon EOS rendszer

Az EOS 600D fényképezőgép alkalmazkodik a fényképészek képességeihez. A fényképezőgép a Canon EOS család tagjaként az EF objektívek és számtalan egyéb kiegészítő széles választékával kompatibilis, így a felhasználók képességeiknek és stílusuknak megfelelően folyamatosan bővíthetik fotós felszereléseiket. A több mint 60 objektív korlátlan kreativitást biztosít: a nagy látószögű objektívekkel gyönyörű tájképek készíthetők, a makró objektívekkel még a legkisebb lények is rögzíthetők, a teleobjektívekkel pedig a legtávolabbi tárgyak is úgy tűnnek, mintha pont előttük állnának.

A felhasználók a Canon Speedlite vakucsalád és a beépített Speedlite jeladó használatával különböző megvilágítási technikákkal kísérletezhetnek, és a fényképezőgéptől távolabb is használhatják a vakut. Az Egyszerű vezeték nélküli funkció segítségével a fényképezőgép elvégzi a bonyolult beállításokat, így a felhasználónak csak a kép megkomponálására és kívánt megvilágítására kell koncentrálniuk.

Új  EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektív
Az EOS 600D géppel egyidőben jelenik meg a fényképezőgép alapcsomagjában megtalálható – EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS modellt váltó – EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektív, amely tökéletes teljesítményt nyújt a kezdő felhasználók számára. Könnyű felépítésének köszönhetően egyszerűen hordozható, a Canon elismert optikai képstabilizátor rendszere pedig minimálisra csökkenti a képek elmosódásának veszélyét, így akár a megszokottnál négyszer hosszabb záridőkkel is éles felvételek készíthetők.

Az EOS 600D legfontosabb jellemzői
•    18 megapixeles CMOS érzékelő
•    Intelligens Automata témafelismerő mód
•    Full HD EOS videó
•    Kijelzőn olvasható útmutatók az egyes funkciókról
•    Sorozatfelvétel 3,7 kép/mp sebességgel
•    Nagy területű, 9 pontos autofókusz
•    1.040.000 képpontos, kihajtható és elforgatható, 7,7 cm (3,0”) képátlójú kijelző
•    Basic+ funkció és kreatív szűrők
•    Beépített vezeték nélküli vakuvezérlés

Canon Europe
A Canon Europe a világszerte ismert, fotográfiai és képalkotási technológiák vezető fejlesztő vállalatának, a japán Canon Inc. leányvállalata. Az 1937-ben alapított Canon Inc. több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik az optikai kutatások és fejlesztések területén. Bővebb információért kérjük, látogasson el a Canon magyar nyelvű honlapjára: www.canon.hu

Nyomtatás