Fotós hírek

A Canon legyártotta a 60 milliomodik EF objektívet

Közzétéve itt: Hírek

 

Budapest, 2011. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy az EOS család újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: az első EF objektív legyártása után 24 évvel elkészült a 60 milliomodik objektív. Az eredményt egy EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM objektív legyártásával 2011. január 11-én érte el a Canon gyár, mindössze 13 hónappal az 50 milliomodik objektív legyártása után.


A Canon Electro Focus (EF) objektívcsaládja több mint 60 modellt tartalmaz, amelyek között 8 millimétertől 800 milliméterig, számtalan különböző gyújtótávolságú objektív megtalálható. A családhoz tartoznak még speciális makró, dönthető és eltolható, valamint halszem típusok is, amelyek az amatőröktől a profikig minden fényképész igényeit kielégítik.

 

1987-ben mutatkozott be az EOS családba tartozó első fényképezőgép, az EOS 650, azóta pedig az objektívek is kiemelkedő technológiai fejlődésen mentek keresztül.

•    1987-ben bemutatkozott az első, a sportesemények és vadállatok professzionális fényképezéséhez készült, ultrahangos motorral ellátott objektív, az EF 300mm f/2.8L USM.
•    1995-ben a Canon bemutatta a világ első, képstabilizátorral rendelkező cserélhető objektívét, a sportok és vadállatok rajongóinak szánt EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM modellt.
•    2001-ben elkészült az első, a Canon többrétegű, diffraktív optikai elemeit tartalmazó EF 400mm f/4 DO IS USM objektív, amelyek a mindig úton lévő professzionális sport- és vadvilág-fotósok számára készültek.
•   2008-ban megjelent a profi tájfotósoknak fejlesztett, a Canon SWC (Subwavelength Structure Coating) bevonatával ellátott első objektív, az EF 24 mm F/1.4L II USM modell.
•    2009-ben bemutatták a világ első Hybrid IS képstabilizátorral rendelkező objektívét, a közeli makró felvételek készítésére fejlesztett EF 100mm f2.8L Macro IS USM modellt.
•  2010-ben a Canon bemutatta a világ első zoom halszem objektívét, a kör alakú, és teljes képek készítésére is alkalmas EF 8-15mm f/4L Fisheye USM modellt.


„A Canon 70 éve az élvonalbeli képalkotó technológiák egyik úttörője, az EOS család pedig teljesen átfogó objektívválasztékot kínál minden fényképész számára. A 60 milliomodik objektív legyártása bizonyítja, hogy elkötelezettek vagyunk a fényképészek támogatása és a műszaki innovációk iránt, legyen szó az optikák tervezéséről, elektronikai megoldásokról vagy gyártástechnológiai kérdésekről” – mondta Kieran Magee, a Canon Europe fogyasztói piacra szánt képalkotó megoldások részlegének professzionális célú képalkotó eszközökért felelős marketingigazgatója.


Nyomtatás