• Kezdőlap
  • Hírek
  • A Canon bemutatta az új Speedlite 320EX és Speedlite 270EX II vakukat

            

Fotós hírek

A Canon bemutatta az új Speedlite 320EX és Speedlite 270EX II vakukat

Speedlite 320EX,    Speedlite 270EX II
Budapest, 2011. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a vezető EX Speedlite vakucsalád új tagjait, az új Speedlite 320 EX és Speedlite 270EX II modelleket. A vakukat azoknak az EOS digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép tulajdonosoknak tervezték, akik kreatív megvilágítási megoldásokat szeretnének használni az egyedi felvételek elkészítéséhez. A modellek ideálisak a kísérletezéshez, és eltérő hangulatú, különböző megvilágítású felvételek készítéséhez, valamint támogatják a fényképezőgéptől különálló vakuk használatát is.

 


A vakucsalád belépő szintű modellje – a Speedlite 270EX modell utódja – a Speedlite 270EX II vaku, kiváló megoldás az új EOS 600D és EOS 1100D DSLR fényképezőgépek felhasználói számára.

A kompakt, nagy teljesítményű és sokoldalú Speedlite 320EX pedig a több megvilágítási lehetőségre vágyó, középszintű fényképezőgépek használói számára ideális. Mindkét modell kompatibilis a távolsági információkat figyelembe vevő Canon E-TTL II rendszerrel. Az új vakuk a fényképezőgépre helyezve, valamint Segédvaku üzemmódban egy különálló Fővaku egység vagy az EOS 600D, EOS 60D és EOS 7D modellekben található integrált Speedlite jeladó által vezérelve is használhatók. A modellek ideálisak a kreatív otthoni stúdiófelvételek készítéséhez és általános célú fényképezéshez egyaránt.


Speedlite 270EX II : akár a zsebedben is elfér


A Speedlite 270EX II egy kompakt, nagy teljesítményű vaku, amely olyan felhasználók számára készült, akik egy kisméretű – akár zsebben is elférő – eszközt keresnek. A vaku kulcsszáma 27 (m/ISO 100), így az elvillanások között gyorsan és csendesen tölt. Beállításai manuálisan, a fényképezőgép menürendszerén keresztül adhatók meg, valamint a manuálisan állítható – a derítővakuzást lehetővé tevő – dönthető vakufej nek köszönhetőe n a fényképészek különböző hatások elérésével is kísérletezhetnek. A zoom fej pedig garantálja a fény hatékony elosztását a témán.


A Speedlite 270EX II vaku segítségével a fényképészek számtalan különböző módon világíthatnak meg egy jelenetet. A vaku Segédvaku üzemmódban is használható, amely lehetővé teszi a kreatív, a fényképezőgéptől különálló használatot. Az új távkioldó funkció a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kioldja a kompatibilis EOS DSLR fényképezőgépek zárját, így a felhasználók anélkül állíthatják be a megvilágítást, hogy vissza kellene menniük a fényképezőgéphez. A fényképész megkomponálhatja a képet, majd vezeték nélküli kapcsolaton keresztül aktiválhatja a két másodperces késleltetésű önkioldót a fényképezőgép vázán. Ezt követően tetszőlegesen áthelyezheti a vakukat, hiszen a fényképezőgép egyaránt kioldja a zárat és elvillantja a vakut.


Speedlite 320EX: nagy teljesítmény és sokoldalú lehetőségek


A Speedlite 320EX modell azon amatőr és profi felhasználók számára ideális, akik olyan második vakut keresnek, mellyel videofelvételek készítésekor is megvilágíthatnak egy jelenetet. A LED-es vaku kulcsszáma 32 (m/ISO 100), és a vaku lefedettsége a vakufej manuális kitolásával illetve visszahúzásával 24 és 50 mm között változtatható. A vakufej rugalmasabb, a visszaverődő vakufény érdekében elforgatható, így segítségével több megvilágítási hatás hozható létre.
A Speedlite 320EX modell Segédvaku üzemmódja lehetővé teszi, hogy a négy választható csatorna egyikén egy Fővaku egység vezérelje a vakut. A felhasználók „A”, „B” és „C” vakucsoportok használata közül választhatnak, így szabályozható a vaku relatív teljesítménye, és a létrejövő megvilágítási hatás. A Speedlite 320EX modellben található távkioldó funkcióval felhasználók a fényképezőgép zárját a vakuról oldhatják ki.
A Speedlite 320EX elsőként tartalmazza a videolámpa funkciót, melynek segítségével a videó móddal rendelkező EOS vázak használata esetén, HD videók rögzítése közben folyamatosan bevilágíthatók a rossz fényviszonyú jelenetek. A Speedlite 320EX modell és az új EOS 600D vagy EOS 1100D fényképezőgép használata esetén videokészítés közben az automatikus megvilágítási mód garantálja, hogy a LED-es lámpa a fényviszonyoknak megfelelően automatikusan be- és kikapcsoljon.


A Speedlite 270EX II legfontosabb jellemzői

•    Könnyű, kompakt kivitel
•    Kulcsszám: 27 (m, ISO100)
•    Dönthető vakufej
•    Vezeték nélküli Segédvaku üzemmód a fényképezőgéptől különálló vakuzáshoz
•    EOS fényképezőgépek zárjának kioldása a Távkioldás gombbal
•    Változtatható lefedettségi szög
•    Gyors és csendes újratöltés


A Speedlite 320EX legfontosabb jellemzői

•    Kulcsszám: 32 (m, ISO100)
•    Könnyű, kompakt kivitel
•    Dönthető és forgatható vakufej, 24 és 50 mm-es zoom beállításokkal
•    Integrált LED-es videolámpa
•    Vezeték nélküli Segédvaku üzemmód a fényképezőgéptől különálló, TTL fényméréses vakuzáshoz
•    Távkioldó gomb
•    Gyors és csendes újratöltés

Canon Europe
A Canon Europe a világszerte ismert, fotográfiai és képalkotási technológiák vezető fejlesztő vállalatának, a japán Canon Inc. leányvállalata. Az 1937-ben alapított Canon Inc. több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik az optikai kutatások és fejlesztések területén. Bővebb információért kérjük, látogasson el a Canon magyar nyelvű honlapjára: www.canon.huNyomtatás