Fotós hírek

AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED

Közzétéve itt: Hírek

 

 

A Nikon Corporation örömmel jelenti be az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektívet, amely beépített Silent Wave motorral rendelkezik.

Az új Micro objektív lehetővé teszi, hogy a fotósok további kiegészítők használata nélkül készíthessenek 1:1 méretű, életnagyságú közeli felvételeket. Az objektív teljes fókusztávolság-tartományban kitűnő képminőségét egy sor modern, eredeti Nikon optikai funkció és technológia szavatolja. A belső élességállítási (IF) rendszernek köszönhetően gyorsabb és finomabb az élességállítás, a két aszférikus lencsetag pedig minimálisra csökkenti a különféle torzítások lehetőségét. A Nikon exkluzív Nano Crystal Coat bevonata drámai módon csökkenti a belső fényvisszaverődésből eredő szellemképeket és tükröződéseket. Egy további ED üvegelem minimálisra csökkenti a kromatikus eltérést, egyúttal nagyobb felbontást és jobb kontrasztot kínál. Mindezen funkciók együttese kiemelkedően pontos képalkotási képességgel ruházza fel az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektívet.

Az objektív vázába épített Silent Wave Motor (SWM) gyors és halk automatikus élességállítást biztosít, és lehetővé teszi a könnyű és kisméretű kialakítást is. Az élességállítási módok között megtalálható az M/A (Automatikus élességállítás manuális prioritással) mód is, amely lehetőséget biztosít az automatikus és a manuális élességállítás közötti gyors váltásra, még élességállítás közben is.
A kilenclamellás, kerekített írisz még természetesebben mossa el az élességen kívüli képterületeket.
Megjegyzés: A műszaki adatok, a kialakítás, a mellékelt tartozékok és a piaci bevezetés ideje országonként és régiónként eltérhetnek.

Az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED fő jellemzői

Az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektív műszaki adatai
Gyújtótávolság 60 mm
Maximum aperture (Maximális rekesz) f/2,8
Minimális rekesz f/32
Az objektív felépítése 12 lencsetag 9 csoportban (egy ED üvegelemmel és két aszférikus lencsetaggal, amelyből egy Nano Crystal Coat bevonattal rendelkezik)
Képszög 39°40’ (26°30’ Nikon DX-formátumú fényképezőgép esetén)
Minimális élességállítási távolság 0,185 m (életnagyság)
Maximális leképezési arány 1,0x (életnagyság)
Íriszlamellák száma 9 (kerekített)
Szűrőméret 62 mm
Átmérő x hosszúság (a bajonettzártól számított kiterjedés) Kb. 73 x 89 mm
Tömeg Kb. 425 g
Mellékelt tartozékok LC-62 62 mm-es rácsúsztatható első objektívsapka, LF-1 hátsó objektívsapka, HB-42 napellenző, CL-1018 rugalmas tok
Külön beszerezhető tartozékok 62 mm-es becsavarható szűrők (körkörös polarizációs szűrő is)
A műszaki adatok és berendezések a gyártó bármilyen előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül változhatnak. 2008. január

Nyomtatás