Fotós hírek

Két elismerést kapott az Olympus az EISA-tól

 

 

Hamburg, 2008. augusztus 15. – Az Olympus két tekintélyes címet nyert az EISA Díjkiosztón. A legjobb „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009” címet az E-3 – az Olympus digitális tükörreflexes sorozatának zászlóshajója vihette haza. A legjobb „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009” címet az Olympus ellenálló sorozatából a vízálló és ütésálló µ 1030 SW nyerte el. A díjak az Olympus vezető újító erejének újabb bizonyítékai.

Olympus E-3: „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009”

Az EISA zsűrije számára nem kellettek nyomós érvek, hogy a legjobb „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009” címet az Olympus E-3 modellnek ítélje. Abszolút lelkesedtek az Olympus zászlóshajós digitális tükörreflexes modelljéért: „Nagyon hatékony képstabilizációt, pormentesítést és a több irányban elforgatható LCD kijelzőn Élőkép funkciót alkalmaz, de a leglényegesebb, hogy nagyon meggyőző a képminősége és egyszerű kezelhetősége”, mondta az EISA, továbbá dicsérve a fényképezőgép robusztus felépítését és fröccsenésálló tulajdonságát. A zsűri az alábbiakban összegezte a jellemzést: „Az Olympus E-3 tökéletesen megfelel a professzionális igényeknek”.

Olympus µ 1030 SW: „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009”

A 10 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságig ütésálló, -10°C-ig fagyálló és 100 kg terhelésig törésálló, kompakt µ 1030 SW rendkívül ellenálló jellemzőihez kiváló képminőség párosul. Az EISA természetesen közelről szemügyre vette a funkciók eme egyedülálló kombinációját, és a fényképezőgépet a legjobb „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009” Díjjal jutalmazta. A zsűrit megnyerte a „jó fotografikus teljesítmény és a fizikai ellenálló képesség“ kombinációja. Impresszív funkciói közül az EISA a µ 1030 SW „kiváló fénymérést, a pontos színvisszaadást, továbbá azt emelte ki, hogy ez az első olyan fényképezőgép, amely 28 mm-nél kezdődő gyújtótávolsággal (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) rendelkező belső zoomot alkalmaz”. Az elismerés az alábbiakkal folytatódott: „A fényképezőgép gyenge fényviszonyok és nagy kontrasztú feltételek mellett is jól teljesít, ahol más kompakt modellek már általában túlexponálják az égboltot”.

EISA

Az EISA (European Imaging & Sound Association / Európai Kép és Hang Szövetség) 20 európai ország körülbelül 50 prominens audió, videó, házimozi, mobil elektronika és fotózás témájú magazinját fogja össze. Minden évben díjazza az új termékeket funkcióik, minőségük és általános felhasználói tetszetősségük alapján.

Nyomtatás