Fotós hírek

Panasonic Lumix DMC-LS80

Közzétéve itt: Hírek

A Panasonic örömmel mutatja be a DMC-LS80 új digitális fényképezőgépet, amelyben ötvöződnek az egyszerű használatot biztosító funkciók és az AA elemek nyújtotta kényelem. A kompakt vázban újonnan kifejlesztett Lumix DC VARIO lencserendszer foglal helyet 3-szoros optikai zoommal (35 mm-es filmes megfelelés: 33-100 mm), és a teljes képfelületen tiszta felvételeket hoz létre. A CCD felbontása 8,1 megapixelre növekedett, ami elsősorban a képek utólagos vágása és nagyméretű papírképek kidolgozása esetén hasznos. A készülék külső és a belső kialakítása egyaránt alaposan átgondolt, az egyszerű, könnyed felhasználás jegyeit hordozza magán.

A DMC-LS80 különösen egyszerű használatának lelke a négy különböző funkciót egyesítő, átfogó Intelligens üzemmód, amelynek célja, hogy a felhasználó könnyedén készíthessen tökéletes felvételeket. Az első a Mega O.I.S. (optikai képstabilizátor), a kézremegésből adódó életlenséget kiküszöbölő rendszer. A második az Intelligens ISO-vezérlés, amely a bemozdulásból eredő életlenséget akadályozza meg azzal, hogy érzékeli a fotótéma mozgását, és a mozgás sebességétől, illetve a fényviszonyoktól függően állítja be az ISO-érzékenységet és a zársebességet. A harmadik az Auto Makró funkció, amely a fotótémától való távolság függvényében automatikusan átáll a közelképek készítéséhez szükséges Makró üzemmódra. Végül, de nem utolsósorban kell említenünk a gyors AF-rendszert, amely már a fényképezőgép kioldó gombjának félig történő lenyomása előtt megkezdi az élességállítást, ezáltal a kellő pillanatban minimálisra csökkentve a fókuszálás időigényét. Ezek a funkciók mind automatikusan működnek, így nem kell minden alkalommal a használatukon töprengeni, ha a körülmények megváltoznak. Minden szituációban könnyedén és problémamentesen fotózhat, és gyönyörködhet az így készült csodálatos felvételekben.
A DMC-LS80 ezenkívül még számos olyan funkciót kínál, amelyek növelik a készülék használhatóságát, és további kényelmet jelentenek: ilyen például az Intelligens LCD-vezérlés, a High Sensivity (nagy érzékenységű) üzemmód, valamint a nagy kapacitású SDHC-memóriakártyák támogatása, ami még nagyobb rugalmasságot kínál a felhasználóknak a rögzítés során.
A DMC-LS80 a lehető legnagyobb kényelmet és a lehető legegyszerűbb kezelést biztosítja kezdő szintű felhasználóknak, és gyönyörű felvételekkel ajándékozza meg őket. A modell ezüst, fekete és rózsaszín színekben lesz kapható, várhatóan márciustól.**.
*3 megapixeles (4:3), 2,5 megapixeles (3:2), 2 megapixeles (16:9) felvétel esetén
**A modellek és színek elérhetősége értékesítési területenként változó lehet.

1. Nagy fényerejű F2.8 Lumix DC VARIO objektív Extra Optikai Zoom funkcióval
A 8,1 megapixeles DMC-LS80 kompakt vázában kategóriájában kiváló LUMIX DC VARIO objektív foglal helyet 3-szoros optikai zoommal (35 mm-es filmes megfelelés: 33-100 mm). Az objektív 5 csoportba rendezett 6 lencsetagot tartalmaz, köztük 3 db aszférikus lencsével, és 4 aszférikus felülettel.
Az Easy Zoom funkció a megfelelő gomb megnyomásakor azonnal a maximális 3x zoomra állítja az objektívet, egy újabb gombnyomással pedig az Extra Optikai Zoom funkció* is elérhető, mellyel a zoom mértéke egészen 4,8-szorosig növelhető.
*Ha a felbontás 3 megapixelre vagy nagyobb értékre lett állítva, a készülék automatikusan 3 megapixelre állítja a képet. Amikor az objektív visszaáll nagylátószögre, a képméret is visszaáll az eredeti beállításra. 3 megapixelnél kisebb felbontású képeknél megmarad az eredeti méret.

2. Az Intelligens üzemmóddal minden felhasználóból igazi fotós lehet
A Panasonic minden Lumix fényképezőgépét felszereli a ma alkalmazott két legfejlettebb életlenség elleni technológiával, a MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor) funkcióval, amely a kézremegésből adódó életlenséget kompenzálja, és az Intelligens ISO-vezérlés rendszerével, ami pedig érzékeli és kiküszöböli a bemozdulásból eredő életlenséget.
Noha a kéz remegése jelenti a képek életlenségének leggyakoribb forrását, nem ez az egyetlen ok. Egy másik probléma a bemozdulás okozta életlenség, ami akkor fordul elő, ha a fotóalany a kép készítésekor megmozdul. A Panasonic Intelligens ISO-vezérlésével felvértezett Lumix fényképezőgépek a képesek kiküszöbölni a bemozdulás okozta életlenséget. Ez a rendszer érzékeli, hogy mozog-e a fotóalany. Ha mozog, akkor automatikusan megemeli az ISO-értéket, így a készülék nagyobb zársebességet használhat, és éles képet készít. Ha a fotóalany nem mozog, akkor nincs szükség az ISO-szint emelésére, így a kép alacsonyabb ISO-értékkel készül, a fényképezőgép által elérhető legjobb kéminőségben, csodálatos, természetes hatású felvételeket eredményezve. Az Intelligens ISO-vezérlés automatikus aktiválódik olyan felvételi módok esetén, amelyeknél a fotóalany általában mozgásban van, például a Sport, Bébi és Kisállat felvételi módoknál. Egyszerűen válassza ki a fotó tárgyának leginkább megfelelő beállítást, és az Intelligens ISO-vezérlés elvégzi az optimális korrekciókat, így könnyedén készíthet éles, tiszta felvételeket.
Újabb kényelmi funkció az Auto Makró mód, amely automatikusan be- és kikapcsolja a Makró üzemmódot a fókusztávolság alapján.
A Quick AF (gyors autofókusz) rendszer segítségével a fényképezőgép képes fókuszban tartani a fotó tárgyát az exponáló gomb félig történő lenyomása nélkül is, így a fókuszálás idejének lecsökkentésével a legjobb eredmény érhető el hirtelen adódó szituációkban.
Ezek az intelligens funkciók mind automatikusak, tehát a felhasználónak nem kell további beállításokkal bajlódnia, és minden figyelmét a pillanat megörökítésére összpontosíthatja.

3. Kiemelkedő minőségű, nagy teljesítményű képfeldolgozás: Venus Engine III LSI
A több feladat egyidejű végzésére képes Venus Engine III kiemelkedő válaszidővel büszkélkedhet: a kioldási időkésedelem mindössze 0,005 mp*. Sorozatfotózási üzemmódban lehetővé teszi másodpercenként 2,5 felvétel készítését teljes felbontás mellett**. Nagy sebességű sorozatfotózás (High-Speed Burst)*** esetén pedig hihetetlen 5,5 felvétel/mp sebességet kínál. Lehetőség van korlátlan sorozatfotózásra is, mellyel addig fényképezhet, amíg be nem telik a memóriakártya ****.
A Venus Engine III az új High Sensitivity (nagy érzékenységű) üzemmódot is támogatja, amellyel az LS80 akár a ISO 6400 beállítást is lehetővé teszi, így vaku nélkül lehet közel teljes sötétégben fényképeket készíteni *****.
*Az autofókusz működési ideje nélkül.
**Max. 7 kép normál üzemmódban / 4 kép finom módban.
*** 3 megapixeles (4:3), 2,5 megapixeles (3:2), 2 megapixeles (16:9) felvétel esetén
**** A sorozatfotózás sebessége a memóriakártyától függ. Az elkészíthető képek száma memóriakártyánként változó. A rögzíthető képek száma függ a memóriakártya tulajdonságaitól, az elem élettartamától és a kép tömörítettségétől.
***** 3 megapixeles (4:3), 2,5 megapixeles (3:2), 2 megapixeles (16:9) felvétel esetén

4. 2,5”-os, 230.000 képpontos, nagy felbontású Intelligens LCD az egyszerűbb fotózás és visszanézés érdekében
Az LS80 jól látható, nagyméretű Intelligens LCD-vel rendelkezik, így a felvétel elkészítésekor és visszanézésekor is kényelmessé teszi a készülék használatát. A felbontás az előző modellhez, a DMC-LS75-höz képest mintegy kétszeresére emelkedett, ezáltal az apró részletek is jól kivehetők. Az Intelligens LCD funkció érzékeli a fényviszonyokat, és automatikusan maximum 40%-kal megemeli az LCD háttérvilágítását, amikor a szabadban, erős napfényben használják a fényképezőgépet, gyenge megvilágítás esetén pedig a pixelkeveréses olvasási módszerrel erősíti fel a jeleket. Ez a funkció pontosan érzékeli a fényviszonyokat, és a fényerőt automatikusan beállítja az összesen 12 finom lépcsőből álló skála szerint, így minden szituációban a legjobb láthatóságot biztosítja többletenergia felhasználása nélkül.
A High Angle (nagy nézési szögű) üzemmódban az LCD-n megjelenő kép jól látható, amikor a fényképezőgépet magasra emeljük, például tömeg felett fotózva. A funkció könnyen és gyorsan aktiválható a Gyorsmenüben.

5. Megtekintés különböző stílusokban; HD felvételek és széles képarányú videók
A DMC-LS80-nal 1920x1080 pixeles felvételeket is készíthet, amelyek ideálisak, ha Full HD-s szélesképernyőjű (16:9) televízió képernyőjén kívánja visszanézni őket. A Panasonic kínálatában szerepel a DMW-SDP1 HDTV fotólejátszó is, amellyel egyszerűen megtekintheti Lumix fotóit diavetítésként, 1080i nagyfelbontású minőségben.
A VGA felvételi szabvány (640 x 480) mellett a DMC-LS80 WVGA (848 x 480) filmek rögzítésére is képes 30 képkocka/mp sebességgel. Az így készült széles képarányú felvételek, tökéletesen illeszkednek a széles képernyőjű televíziókhoz. Mikrofon is került a készülékbe, hogy a mozgó felvételeket hanggal lehessen rögzíteni*
*Kösse össze a fényképezőgépet a televízióval AV-kábel segítségével (tartozék), ha a hangfelvételt televízión kívánja lejátszani. A filmfelvételt PC-n is lejátszhatja hanggal együtt.

6. Egyéb funkciók
Az LS80 két darab AA[LR6] elemmel működik, melyek könnyen beszerezhetők bárhol, így nem kell amiatt aggódnia, mikor merülnek le, gyorsan gondoskodhat helyettesítő megoldásról.
A készülék a mellékelt alkáli elemekkel 180 képet tud elkészíteni, illetve 470 képet a külön megvásárolható Ni-MH újratölthető elemekkel (tipikus kapacitás: 2600 mAh / minimális kapacitás: 2450 mAh)*.
Minden új Lumix fényképezőgépen található REC/PLAYBACK (felvétel/lejátszás) üzemmód váltó. A kapcsoló segítségével a felhasználó rögtön váltani tud a felvételi és lejátszási mód között, és mindig tudja, milyen üzemmódban van a készülék. A menü is fejlesztésen esett át, és az új design színben és megjelenésében is futurisztikusabb hatást kelt. A képernyő is szélesebbnek, jobban áttekinthetőnek tűnik, mivel az összes ikont áthelyeztük a két szélére.
Összesen 20 felvételi mód közül választhatja ki az adott szituációnak legmegfelelőbbet.
A készülék mintegy 24 MB beépített memóriával rendelkezik, amely kiegészíti az SD-/SDHC-memóriakártyát, illetve másolási célokat szolgál.
*CIPA szabvány szerint.

Nyomtatás