Fotós hírek

Canon PIXMA iP100 nyomtató

 

 

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette a PIXMA iP100 nyomtatót, a népszerű PIXMA iP90v hordozható modell utódját. Az új, kompakt és hordozható nyomtatót két változatban kínálja a Canon: alap kiépítésben, illetve a teljes hordozhatóságot biztosító, mellékelt akkuval ellátott verzióban egyaránt.

A PIXMA iP100 stílusos, kompakt kialakításának köszönhetően mind az üzleti felhasználók számára, mind a mobil és elegáns megjelenésű eszközöket kedvelő otthoni felhasználók számára ideális megoldás. A továbbfejlesztett FINE (ld. Technológiai ismertető c. részben) nyomtatófej és az ötszínes tintapatron-rendszer kivételes fotólabor nyomtatási minőséget biztosít.

A PIXMA iP100 termék főbb jellemzői:

-Kompakt, hordozható és stílusos dokumentum- és fotónyomtató

- Akár 9600 x 2400 dpi felbontással dolgozó FINE nyomtatófej, minimum 1 pikóliteres tintacseppek

-Öttintás rendszer fotó fekete tintával, ami fejlett fotóminőséget biztosítja, valamint egy nagykapacitású pigmentes fekete patron, a kiemelkedő minőségű szövegnyomatok elkészítéséhez

-Szegély nélküli 10 x 15 cm méretű fotónyomatok kb. 50 mp alatt

- Wireless nyomtatás az IrDA infravörös és az opcionális Bluetooth csatlakozási lehetőséggel

-ChromaLife100 rendszer (ld. Technológiai ismertető c. részben) a hosszú élettartamú, gyönyörű fotók készítéséhez.

Egyedülálló minőség a hordozható nyomtatásban

A PIXMA iP100 új 9600 dpi felbontású FINE nyomtatófejjel rendelkezik, amely mostantól lehetővé teszi az egyedülálló, 9600 x 2400 dpi felbontású, fotólabor minőségű nyomtatást a hordozható nyomtatók esetén is. A rendkívül kisméretű, 1 pikoliteres tintacseppek segítségével gyakorlatilag szemcsementes fotók állíthatók elő. A PIXMA iP100 öttintás rendszert használ, amelyben a pigment alapú, nagykapacitású fekete tintapatron a szövegnyomatok élességét, a fekete festék alapú tintatartály pedig a fejlett fotóminőség elérését biztosítja.

Fotólabor minőség páratlan sebességgel

A továbbfejlesztett nyomtatási minőség kivételes nyomtatási sebességgel társul, így a PIXMA iP100 jelenleg a piac egyik leghatékonyabb nyomtatója. A fekete-fehér dokumentumok nyomtatási sebessége 20 lap/perc, a színes dokumentumoké pedig 14 lap/perc. Ugyanakkor egy fotólabor minőségű, 10x15 cm méretű, szegély nélküli képet a PIXMA iP100 már kb. 50 másodperc leforgása alatt elkészít. A ChromaLife100 rendszer minden PIXMA nyomtató esetében hosszú élettartamú, gyönyörű fotókat biztosít.

Kompakt kialakítás stílusos kivitelben
A mindössze 2,0 kg súlyú, kompakt, könnyűszerrel hordozható PIXMA iP100 teljes szabadságot jelent a nyomtatásban.

A felhasználók kétféle nyomtatókészletből választhatnak, az egyikhez újratölthető akkukészlet (LK-62) tartozik. Az akku egy töltéssel hozzávetőlegesen 290 lap٭ kinyomtatására képes. A menet közbeni töltést az opcionális autós töltőkészlet (PU-200U) biztosítja.

Vezeték nélküli kényelem

A PIXMA iP100 alapértelmezett IrDA IR infravörös csatlakozással és az opcionálisBU-30-as Bluetooth egységgel kínál egyszerű módszert a fájlok és képek átviteléhez a kényelmes vezeték nélküli nyomtatás érdekében. A készülék ugyanakkor gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható laptophoz vagy asztali számítógéphez a nagy sebességű USB 2.0 csatolófelületen keresztül.

 


٭ A tesztelés átlagos hőmérsékletű és páratartalmú környezetben új, teljesen feltöltött akkumulátorok használatával történt. A teszt során ISO/IEC 24712 fájlokat (5 minta) nyomtattak színesben, A4-es normál papírra a nyomtató illesztőprogramjának Standard módjában.

Nyomtatás