Fotós hírek

COOLPIX P6000

 

 

Amszterdam, Hollandia, 2008. augusztus 7. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a COOLPIX Performance sorozat új csúcsmodelljét, a COOLPIX P6000 fényképezőgépet. Ez az első Nikon gép, amelyben beépített GPS is helyet kapott. A kiváló képminőségről a 13,5 tényleges megapixeles felbontás, a nagy látószögű, 2 ED üvegelemet is tartalmazó, 4x-es zoom NIKKOR objektív, valamint a Nikon EXPEED képfeldolgozó rendszere gondoskodik. A beépített GPS, A RAW fájlformátum támogatása és a Nikon „my Picturetown” szolgáltatásán keresztüli képmegosztást segítő, integrált Ethernet-csatlakozó jóvoltából ez az egyik legfejlettebb kompakt fényképezőgép a piacon. A vonzó, intelligens design része a tükörreflexes gépeket idéző markolat, a kezelőgombok felhasználóbarát elrendezése, valamint a 6,86 centiméteres TFT-monitor, amelyek jóvoltából a gép kezelése egyszerű; a fotós minden figyelmét a fotózásra fordíthatja.

 

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Ez az új kompakt gép a kompakt piaci szegmens új etalonja. A Nikon arról ismert, hogy mind tükörreflexes, mind pedig kompakt gépeiben fejlett funkciókat mutat be. Ennek a GPS-modellnek a piacra dobásával ismét azt bizonyítjuk, hogy a technológia élvonalában vagyunk. A jóval drágább fényképezőgépekre jellemző, kiváló minőségű alapanyagok és gazdag funkcionalitás vonzó alternatívát kínál az igényes fotósnak.”

Csak a legjobb képek

A COOLPIX P6000 azoknak készült, akik a legjobbat akarják, mégpedig kis méretben.A Nikon úttörő technológiai megoldásokkal zsúfolta tele az új modellt annak érdekében, hogy a kompakt méretű gépből a lehető legjobb képminőséget hozza ki.A 13,5 megapixeles felbontás, a Nikon exkluzív, eredetileg a cég tükörreflexes gépeihez kifejlesztett EXPEED képfeldolgozó rendszere, valamint a nagy látószögű, két ED üvegelemet is tartalmazó, 4x Zoom-NIKKOR objektív (28–112 mm) egyszerűen nem hagy kívánnivalót maga után. A gép képminőségét tovább tökéletesíti a RAW fájlformátum támogatása és a Képszabályozás funkció, amelyek szintén a tükörreflexes modellekből származnak. A képek elmosódását három funkció gátolja meg. A nagy teljesítményű lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentés (VR) éles képeket garantál, amelyek elmosódása minimális; használata olyan érzés, mintha három lépésközzel rövidebb záridőt alkalmazna a fotós. A kiváló zajcsökkentő technológia akár ISO 6400 egyenértékű érzékenység beállítását is lehetővé teszi. A Legjobb kép kiválasztása funkció bekapcsolásakor pedig a gép egymás után 10 képet készít ugyanarról a témáról, majd kiválasztja közülük a legélesebb felvételt, és automatikusan azt menti. Ez különösen makrofotózásnál hasznos segítség, hiszen a fényképezőgép bemozdulása ekkor a legvalószínűbb.

Igazán egyszerű kezelhetőség

Hogy a COOLPIX P6000 remek technológiáját mindenki szép képekre válthassa, a Nikon mindent megtett annak érdekében, hogy a gép egyszerűen használható legyen. Az expozícióvezérlés szabadságát négy választható expozíciós mód (P/S/A/M) biztosítja, amelyekkel a fotós finoman hangolhatja a beállításokat, vagy épp a gépre bízhatja ezt a feladatot. 15 motívumprogram áll rendelkezésre, amelyekkel a legnehezebb fényképezési helyzetekben is könnyen boldogulhat – választható többek között a vízpart/hó, a naplemente, az alkonyat/hajnal és a tűzijáték mód. A színes szűrők használatát hatféle különleges színeffektus bekapcsolásával lehet utánozni. A javított Arc-prioritás mód már 12 arcot is felismer egy képen, így a portrék és a csoportképek egyaránt szépek és élesek lesznek, még akkor is, ha ellenfényben vagy erős napsütésben kell fényképezni. Ha pedig „vörösszem-hatás” jelenne meg valamelyik képen, a Beépített vörösszemhatás-korrekció a felvétel készítésekor bekapcsol, és automatikusan kijavítja a zavaró jelenséget.

A D-Lighting automatikusan természetessé teszi a képeket, megmentve a túl erős ellenfényben vagy elégtelen megvilágításnál készült felvételeket.  A Torzításcsökkentés segít abban, hogy a kép pontosan adja vissza a témát, mert kiküszöböli a nagy látószög használatakor a kép szélein jelentkező torzulást. A COOLPIX beépített Képszabályozás technológiája a Nikon díjnyertes tükörreflexes gépeiből származik, és rugalmasságot biztosít az egyes fényképezési helyzetek beállításánál. A gép videofunkciója hangos videofelvételt készít, illetve időzített videó rögzítésére is képes legfeljebb 640x480 képpont felbontással és 30 kép/mp sebességgel, tovább bővítve a kreatív lehetőségeket.

Ossza meg remek képeit!

A COOLPIX P6000 az első amatőr fényképezőgép, amelynek beépített Ethernet-csatlakozója van, hogy a képmegosztás egyáltalán ne jelentsen gondot. Ha a gépet LAN-kábellel hálózatra csatlakoztatja, akkor az interneten keresztül megoszthatja a képeit másokkal, feltöltve őket a Nikon „my Picturetown” szolgáltatásának oldalára. Ezzel a megoldással egyből biztonsági másolatot is készít a felvételekről, ami például akkor jöhet jól, ha éppen úton van. Utazás közben a fényképezőgép beépített GPS-funkciója „geotag”-információval látja el a képfájlokat. Ezek a címkék később használhatók a Nikon "my Picturetown" webhelyén, a ViewNX programban, illetve az őket kezelni tudó más alkalmazásokban is, így a képek készítési helye pontosan megjelölhető.

A COOLPIX P6000 designja a Nikon díjnyertes P5000 sorozatától ered, annak finomítása. A tükörreflexes gépeket idéző markolat például tökéletes méretű, alakú és textúrájú a kényelmes fogás biztosításához.A kezelőgombok ergonomikus elrendezése figyelembe veszi az ujjak természetes mozgását fényképezés közben, a váz könnyű és tartós, magnéziumötvözetből készült elülső panelje pedig a minőség rajongói számára egy csapásra vonzóvá teszi a COOLPIX P6000-öt.

A COOLPIX P6000 mellékelt tartozékai a következők: szíj, akkumulátor, hálózati tápegység, USB-kábel, audio-/videokábel, COOLPIX szoftvercsomag és 2 GB ingyenes online tárolási lehetőség a Nikon „my Picturetown” webhelyén.Az új modell szeptember közepétől lesz kapható, javasolt kiskereskedelmi ára 499 euró.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre:www.europe-nikon.com

Nyomtatás