Fotós hírek

ÚJ FIRMWARE. ÚJ MOVIE SZETT. ÚJ LEHETŐSÉGEK

ÚJ FIRMWARE. ÚJ MOVIE SZETT. ÚJ LEHETŐSÉGEK.

2021. február 18.:A Nikon ma örömmel jelenti be a Z 7II és a Z 6II teljes képméretű (Nikon FX formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez készült új firmware-t, továbbá az új Z 6II EssentialMovie szettet is.

Az 1.10-es firmware verzió 2021. február 25-én jelenik meg. A firmware frissítés javítja a Z 7II és a Z 6II fényképezőgépek szemérzékelő AF-jének teljesítményét, és további rögzítési formátumokat és videó-munkafolyamatokat tesz lehetővé a Z 6II fényképezőgépekkel való felvételkészítés során. Az új Z 6II EssentialMovie szett a videótartalmak új szintre emeléséhez szükséges összes alapvető eszközt biztosítja a filmkészítők számára.

Az 1.10-es firmware frissítést követően a Z 6II és A Z 7II fényképezőgépek még akkor is képesek lesznek észlelni az emberek szemét, ha a téma arca kis helyet foglal el a képen. A fejlesztések az automatikus AF mező (emberek) és a széles mezős AF (L-emberek) fényképezésekor lesznek láthatók. A firmware frissítéssel lehetővé válik a 4K UHD/60p¹ rögzítési lehetőség a Z 6II fényképezőgép használatával, valamint a RAW videokimenet² ³ a Blackmagic Design külső rögzítők⁴ 6 használata során mind a Z 7II, mind a Z 6II fényképezőgép esetében.  A frissítést követően a videósok képesek lesznek Blackmagic RAW és ProRes RAW formátumban is felvételeket készíteni⁵.

A Blackmagic RAW egy egyszerűen használható kodek, amely a RAW-felvételek összes előnyét tartalmazza. A több új technológiát – például az új, fejlett demozaiking algoritmust – kínáló Blackmagic RAW vizuálisan veszteségmentes képeket biztosít, amelyek ideálisak a nagy felbontású, nagy képkockasebességű és a széles dinamikatartományú munkafolyamatokhoz.

Az új Z 6II EssentialMovie szett február végétől lesz elérhető. A filmkészítői szett tartalmazza a Nikon Z 6II teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépet, amellyel már használható a RAW-videokimenet funkció. Emellett tartalmazza az Atomos Ninja V-t, a Nikon FTZ-bajonettadaptert, a SmallRiggyorszáras fényképezőgép-tartókeretet és a legfontosabb kiegészítőket, például akkumulátorokat. Az összes olyan alapvető eszköz a videótartalmak következő szintre való emeléséhez.

A Z 7II fényképezőgéphez készült 1.10-es firmware (február 25-től) itt
A Z 6II fényképezőgéphez készült 1.10-es firmware (február 25-től) itt



Megjegyzések:
¹ Ha ez a lehetőség van kiválasztva, a képterületet DX-alapú videoformátumban, a minőséget pedig a Normál beállításban rögzíti.
² A RAW videokimeneti funkció Nikon szakszervizben is engedélyeztethető térítés ellenében. Nikon szervizközpont keresése itt. A Z 6II EssentialMovie szett részeként megvásárolható Nikon Z 6II fényképezőgépeken már használható a RAW videokimeneti funkció.
³ A Z 7II esetén FX-alapú videoformátummal teljes HD RAW-videót, DX-alapú videoformátumban pedig 4K UHD RAW-videókat rögzíthet. A Z 6II használata esetén 4K UHD vagy Full HD RAW-videó rögzítése FX- és DX-alapú videoformátummal lehetséges.
⁴ Az Atomos NINJA V és ezentúl a Blackmagic Design Video Assist 5" 12G HDR, illetve a 7" 12G HDR használható Nikon RAW-videók rögzítésére ProRes RAW vagy Blackmagic RAW formátumban. A fenti rögzítőkön kívüli rögzítők esetén a működés nem garantált (a 2021. február 18-i állapot szerint). Továbbá az Atomos által gyártott Ninja V külső rögzítőre rögzített ProRes RAW-videó kompatibilis az Apple FinalCut Pro 10.4.9-es és újabb verziójának ISO-beállításaival és színhőmérséklet-szabályozási funkciójával. Ezáltal több videoszerkesztési lehetőség áll rendelkezésre a FinalCut Pro használata esetén.
⁵ A 4K UHD/60p képméret/képkockasebesség beállítással nem használható a RAW-videokimenet.
6 Egy következő frissítés keretein belül a Blackmagic Design egy olyan szoftverfrissítést ad ki, amely a Blackmagic RAW Video Assist 12G modellekkel való rögzítéshez támogatott modellek listájára felveszi a Nikon Z 7II és z 6II fényképezőgépet..




Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Nyomtatás