Fotós hírek

A határ a csillagos ég Asztrofotós géppel bővül a Canon fullframe család

Közzétéve itt: Hírek

2019. november 7. A Canon szüntelenül fejleszt, hogy a világ vezető képalkotó megoldásait kínálhassa a fotósok számára.

Az elismert EOS R rendszer új tagja az EOS Ra az első Canon fullframe fényképezőgép, amelyet kifejezetten a csillagfotózásra fejlesztett.

 

Az EOS Ra egyedi a piacon– az ismert fullframe asztrofényképezőktől eltérően ez könnyen hordozható, és nem szükséges számítógéphez vagy külső erőforráshoz csatlakoztatni.

A kompatibilis változatos objektív sorozattal egészen kivételes fotókat készíthetünk az éjszakai égboltról.

A 2018 szeptemberében bemutatott EOS R alapjaira tervezett EOS Ra is gyors autófókuszt kínál és éles képeket sötétben is ( -6EV ), 35mm fullframe CMOS érzékelőt megközelítőleg 30.3 millió effektív pixelt és a DIGIC 8 processzort.

Az EOS Ra érzékelője előtt egy új, infravörös szűrőegység található, amely négyszer több hidrogén-alfa fény továbbítását teszi lehetővé a normál EOS R-hez képest.

Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép megörökítse a csillagködök jellegzetes vöröses színét.

A Canon optikai szakértelme megtestesül az EOS Ra fényképezőgépben.

Szenzora mind a 30.0 millió pixelt megörökíti, nem veszhet el fontos részlet a képből.

Ha a csatlakoztatott teleszkóp keresője kisebb a szenzor képmezőnél, akkor különböző arányokban crop-olható akár 11.6 MP (4176x2784) arányra.

Az EOS Ra nagyobb teljesítményű nagyításos megtekintő funkcióval rendelkezik a képek a fényképezőgép LCD-kijelzőjén történő megtekintéséhez, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 180%-ban ráközelítsenek a képekre és megvizsgálják a rögzített tartalom minden részletét.

A csillagfotózásban eddig egyedülálló módon az EOS Ra 4K videókat és 4K timelapse sorozatokat is készít az éjszakai égboltról.

Az EOS R rendszer objektív foglalat rengeteg kreatív opciót tesz lehetővé.

Három féle adapterével teleszkóp és több, mint 70 féle EF és EF-S objektív használható hozzá, így a korábbi EOS DSLR  gépekkel megszokott fantasztikus képminőséget adja.

 Az EOS Ra kicsi, könnyű és egyszerűen rögzíthető teleszkópra.

 

 A kiváló képek készítését megkönnyíti az EOS R rendszer ergonomiája és az érintéses és áthúzásos AF funkcióval rendelkező, változtatható látószögű érintőképernyő.

Távirányítható a felvételkészítés az EOS Utility és a Canon Camera Connect alkalmazások segítségével, ami nagy hidegben hasznos, hiszen nem kell odafagyni a géphez a különleges képekért.

 

 

A Bluetooth és Wi-Fi csatlakozással egyszerűen továbbíthatók a képek és a GPS a helyszín pontos meghatározását is segíti.

 

 

 

EOS Ra főbb jellemzők:

•Méretek (ma × szé × mé): 135,8 × 98,3 × 84,4 mm

•Tömeg (csak a váz): Kb. 580 g; kártyával és akkumulátorral: 660 g

• IR: Optimalizált infravörös szűrő
• 30,3 megapixel, teljes képmezős CMOS-érzékelő
• IS0 100–40 000
• -6 EV AF: fókuszálás kevés fény mellett
• 4K és 10 bites felvételek, video és timelapse
• Bluetooth és Wi-Fi kapcsolat
• USB 3.1

Teljes műszaki leírás itt:

Nyomtatás