• Kezdőlap
  • Hírek
  • A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

            

Fotós hírek

A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

•    A kiváló képminőségről az 1” méretű rétegelt 15,3 MP-es  képszenzor gondoskodik. A fényképezőgép pehelykönnyű, vízálló  és strapabíró kialakítással rendelkezik

•    ZEISS®Tessar T* 24 mm  F4 rögzített széles látószögű lencsével

•    A fényképezőgép képes saját belső tárhelyére 4K  felbontású videókat készíteni, valamint tovább fejlesztett képstabilizáló megoldásokkal is ellátták

•    Olyan korszerű funkciók támogatják az állóképek készítését, mint az 1/32000 másodperces torzításmentes zár és az akár 16 fps  sorozatfelvétel

•    A vízhatlan, 180 fokban dönthető LCD panel és a Clear Image Zoom számos beállítást tesz lehetővé

•    A továbbfejlesztett színvisszaadásnak, az új SoftSkinEffect üzemmódnak és a korszerű Eye AF funkciónak

köszönhetően szelfikészítésre is kiválóan alkalmas

•    A mikrofon csatlakozó és a VCT-SGR1 markolat egyszerű és ideális megoldást biztosítanak vlogoláshoz

•    Többkamerás megoldás, amely különböző nézőpontokból teszi lehetővé a kreatív videók készítését

A Sony új készülékkel, a világ legkisebb és legkönnyebb  prémium kompakt kamerájával, az RX0 II-val(DSC-RX0M2 modell) bővítette rendkívül közkedvelt kompakt fényképezőgép választékát.

Az eredeti víz-, por-, ütés- és törésálló RX0 készülék kiváló tulajdonságainak továbbfejlesztésén alapuló új modell képes 4K felbontású videókat rögzíteni belső tárhelyére, víz alatt is működő , 180 fok és 90 fok között dönthető LCD képernyőt kapott, valamint videófelvételek készítéséhez új képstabilizáló megoldásokat tartalmaz.Az RX0 II lelke egy 1” méretű rétegelt, 15,3 megapixeli felbontású Exmor RS™ CMOS képérzékelő és a korszerű BIONZ X™ képfeldolgozó motor, amely továbbfejlesztett színvisszaadást (többek között gyönyörű bőrszíneket) biztosít.

A két funkció együttesen nem csak villámgyors teljesítményre képesek, de kiváló képminőségű állóképeket és film felvételeket eredményeznek széles, ISO 80 -12800-ig terjedő érzékenységi tartományban.

A ZEISS®Tessar T* 24 mm F 4.0 rögzített széles látószögű lencse rövidített minimális fókusztávolsága 20 cm, ami kiválóan alkalmassá teszi szelfik vagy asztali képek készítésére.  

 

 

Bármilyen körülményhez igazodik

Az RX0 II fényképezőgépet bárhová gond nélkül magával viheti.

A mindössze 59 mm x 40,5 mm x 35 mm  méretű és csak 132 g súlyú RX0 II kényelmesen elfér a zsebben, és időjárási körülményektől függetlenül kényelmesen használható.

A kamera 10 méter mélységig vízálló, mindemellett porálló, 2 méter magasságig ütésálló és 200 kg erőhatásig törésálló is.

„Az eredeti RX0 fejlesztésével az volt a célunk, hogy egy olyan kamerát építsünk, amely a formájának és műszaki tulajdonságainak köszönhetően a kreatív önkifejezés új formáit teszi lehetővé.

Az RX0 továbbfejlesztésével alkottuk meg az új RX0 II-t, amely bővített képességeket és funkciókat tartalmaz.

Ezek az új funkciók ideálissá teszik az új modellt a legkülönbözőbb utazásokhoz.

Az új kamera képkészítés és vlogolás során kiválóan használható állóképek és videók készítéséhez szinte bármilyen helyzetben,” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging termékmarketingért felelős vezetője.

Filmezés és egyéb funkciók

Az RX0 II 4K 30p belső filmfelvételek készítésére alkalmas teljes pixel-kiolvasással, pixel binning nélkül, a 4K videókhoz szükségesnél kb. 1,7-szer gyorsabb adatolvasási sebességgel.

A rendkívül gyors mintavételezési eljárás csökkenti a moiré és raszter effekteket, és egyenletes átmenetekkel rendelkező, kiváló 4K felbontású, kivételesen részletgazdag és mély felvételeket biztosít.

A nemrégiben bemutatott Sony „Imaging Edge™” mobil alkalmazás segítségével ezek a felvételek egyszerűen továbbíthatók okostelefonra , szerkeszthetők és a közösségi oldalakon megoszthatók.

Az RX0 II beépített elektronikus stabilizációt  biztosít, amellyel még a kamerát kézben tartva is rázkódásmentes felvétel készíthető.

Az egyenletes hatás még tovább javítható, ha az elkészült felvételt a „Movie Edit add-on” alkalmazással okostelefonra vagy táblagépre továbbítjuk, ahol a felvétel készítése során rögzített kiegészítő információk segítségével a gimbal felfüggesztéshez hasonlóan tökéletesen egyenletes videókat készíthetünk.

Egy másik új funkció, amelyet a Sony „Movie Edit add-on” alkalmazása segítségével vehetünk igénybe, az ún. „Intelligens képkivágás”, amely a kiválasztott tárgyat a kép középpontjában tartja, a képtorzítást pedig az utólagos szerkesztés során korrigálja.

A videó megosztási helyéhez igazodva választhatjuk ki a kívánt oldalarányt.

Az RX0 II további filmes funkciói közé tartozik a SuperSlowMotion, amely akár 1000 fps  sebességű lassított felvételt biztosít, a tömörítetlen 4K jeladás HDMI csatlakozón keresztül és az egyidejű proxy filmfelvétel.

Igénybe vehetjük a Picture Profile, S-Log2 és Time Code / User Bit funkciókat is, hogy a végeredmény pontosan megfeleljen az eredeti kreatív elképzelésnek.

Tűpontos képfelvételezés

Az RX0 II sokoldalúságához tartozik, hogy a videófelvételi lehetőségek mellett sokféle funkciót kínál állóképek készítéséhez is.

Akár 1/32000 másodperces torzításmentes zárral rendelkezik, és akár 16 fps sebességgel képes felvételeket készíteni, amelyek képesek élethűen visszaadni az alany arcán megjelenő érzelmeket.

Az eredeti RX0 készülék továbbfejlesztése során tökéletesítették a színvisszaadást, hogy képes legyen megjeleníteni az emberi bőr természetes, élénk színeit, míg az opcionális „SoftSkinEffect” a kisebb bőrhibák és ráncok elfedésére alkalmas.

A „Rating” és a „Protect” funkciók a kamerán belül is használhatók, és a folyamatosan készített állóképeket egymás mellett, csoportba rendezve tekinthetjük meg a kamerán.

Az RX0 II a Sony a portréfotósok körében világszerte rendkívül népszerű Eye AF funkció továbbfejlesztett verzióját tartalmazza.

Tovább tökéletesítettük az Eye AF gyorsaságát, pontosságát és működését, hogy még könnyebben lehessen gyönyörű portrékat készíteni; a kioldó gomb félig nyomva tartásával a készülék az alany szemére fókuszál.

Az így bemért szemet a menüben (bal / jobb / auto) vagy egy általunk beállított gombbal tudjuk kiválasztani, hogy a felhasználó kizárólag a kompozícióra koncentrálhasson.

A kamera beállított időközű sorozatfelvételek készítésére is használható.

Az elkészült képeket a Sony „Imaging Edge” alkalmazás segítségével tudjuk szerkeszteni, és gyorsított („time-lapse”) videókat is készíthetünk belőlük.

Többkamerás lehetőségek

Akár 5 db RX0 II kamerát vezérelhet vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a Sony „Imaging Edge Mobile”  alkalmazás segítségével, a későbbiekben pedig egy hozzáférési ponton keresztül 6–50 kamera is egyidejűleg vezérelhető lesz (várhatóan 2019 nyarától).

Az RX0 II a CCB-WD1 kameravezérlővel is kompatibilis, amely lehetővé teszi akár 100 kamera vezetékes, többkamerás konfigurációban történő összekapcsolását és vezérlését.

Ezek a többkamerás megoldások a filmkészítés teljesen új lehetőségeit nyitják meg a felhasználók számára, hogy a szabad önkifejezés során minden lehetséges nézőpontot kihasználjanak.


Elérhetőség

Az RX0 IIkit – amely tartalmazza a VCT-SGR1 markolatot és tartókart –2019 májusától érhető el Európában.

Részletes termékinformációkért kérjük, látogasson el a termék hivatalos weboldalára.

A legújabb kamerákkal és más Sony Alpha termékekkel készített exkluzív sztorik, videók és érdekes új tartalmak megtalálhatók az alábbi oldalon: https://www.sony.co.uk/alphauniverse.

A Sony 22 nyelven elérhető európai központi fotós oldalán megtalálhatók a termékekkel kapcsolatos újdonságok, a legfrissebb pályázatok és a Sony rendezvényeinek országonként folyamatosan frissített listája.

Nyomtatás