• Kezdőlap
  • Hírek
  • Magyar fotós tehetséget díjaztak a 2019-es Sony World PhotographyAwardson

            

Fotós hírek

Magyar fotós tehetséget díjaztak a 2019-es Sony World PhotographyAwardson

●    Nemes ‘mettor’ Zoltán lett a Magyar Nemzeti Díj győztese
●    Nemzeti díjak mellett a Nyílt kategória nyerteseit is kihirdették
●    A képek megtekinthetők a www.worldphoto.org/pressweboldalon.

2019. február 26.: A Sony és a 62 ország helyi fotós közösségeit támogató World PhotographyOrganisation nyilvánosságra hozta a Nemzeti Díjak győzteseit.

A Nemzeti Díjat Magyarországon 2019-ben Nemes ‘mettor’ Zoltán nyerte el.

A nemzetközileg elismert Sony World PhotographyAwards Nemzeti Díja tehetséges fotósoknak biztosít felületet azzal, hogy világszerte bemutatják munkáikat.

Ez mutatja a Sony elköteleződését a helyi fotós közösségek tehetségeinek támogatása iránt.

Nemes ZoltánGyőr, 2018. március 23. 11:03:39 című képét a legjobb Magyarországon élő magyar fotós által készített képnek választották, amely a Sony World PhotographyAwards Nyílt versenyében is megméretteti magát.

A győri Nemes ‘mettor’ Zoltán győztes képe a győri ipari parkban található növényolajgyár utolsó kéményének lebontását mutatja be, megörökítve ezzel azokat az emblematikus emlékeket, melyek a régi győri ipari városrészhez köthetők.

A Nemzeti díjnyertesekéntNemes ‘mettor’ a Sony legújabb képalkotó eszközeivel gazdagodik.

Fényképe április 18. és május 6. között megtekinthető lesz a Sony World PhotographyAwards londoni kiállításán, valamint bekerül a 2019-es hivatalos évkönyvbe is.

A World Photography Organisation által szervezett Sony World PhotographyAwards a világ egyik legfontosabb fotós eseménye.

A névadó főszponzorral, a Sony-val közösen már 12. alkalommal rendezik meg a négy versenyt magába foglaló fotópályázatot: Professzionális (több képből álló portfóliót díjaznak), Nyílt (egy képből álló portfóliót díjaznak), Diák (tudományos intézmények számára kiírt pályázat) és Ifjúsági (12 és 19 év közötti korosztályba tartozó fiatalok pályázhatnak).

Nemes Zoltán győzelme mellett a további Nemzeti Díjak és a Nyílt verseny 10 kategóriájának nyerteseit is bejelentették.

 

 

A Professzionális és a Diák verseny shortlisteseit március 26-án hozzák nyilvánosságra.

A végső győztesek és a Professzionális verseny kategóriájának győzteseit április 17-én hirdetik ki. További részletekért kérjük, látogasson el a www.worldphoto.org weboldalra.

Nyomtatás