• Kezdőlap
  • Hírek
  • Bemutatjuk új fullframe fényképezőgépünket: itt az EOS RP

            

Fotós hírek

Bemutatjuk új fullframe fényképezőgépünket: itt az EOS RP

Szeretettel várunk az EOS R kreatív világában!
Bemutatjuk új fullframe fényképezőgépünket: itt az EOS RP

2019. február 14.

Ma mutatja be a Canon Europe az EOS RP modellt, amely egy kicsi, könnyű és praktikus fullframe tükörnélküli fényképezőgép, kifejezetten haladó hobbifotósok számára.

A forradalmi EOS R rendszer vívmányaira építve ez a gép remek kreatív társ utazásokra, tájkép vagy portré fotózáshoz, és videózáshoz is.

Az EOS RP a fél éve bevezetett EOS R rendszer előnyeit hordozza,mint amilyen a világ eddigi leggyorsabb autofókusza.

A Canon jelenlegi legkisebb és legkönnyebb fullframe digitális cserélhető objektíves fényképezőgépével könnyen készíthetnek fantasztikus minőségű képeket és videókat úgy, hogy használhatják vele korábbi Canon EF és EF-S objektívjeiket is.

A Canon egy további fejlesztést is bemutat: mérete és teljesítménye tökéletes kiegészítővé teszi az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM objektívet.

Gyere velünk az EOS R világába!
Az EOS RP a Canon fullframe fényképezőgép választékának legújabb fejlesztése már új generációs optikai teljesítményt kínál megfizethető áron. RF objektívjeinek innovációja a kivételesen reszponzív és praktikus RF foglalat nagy, 54 mm átmérője, a nagy sebességű 12 pines kommunikációs rendszer és a rövid back focus.

A három EF-EOS R adapterrel, a vezérlőgyűrűkkel, és a drop-in szűrővel a meglévő EF és EF-S objektívek tulajdonosai is maximálisan kihasználhatják a gép funkcióit.A kreativitás szolgálatában: csend, gyorsaság és minőség
Az EOS RP 26,2 megapixeles fullframe CMOS érzékelővel, a Canon legfrissebb DIGIC 8 processzorával komoly minőségi ugrás érhető el, a mélységélesség beállításokkal gyenge fénynél is szép, részletgazdag kép készíthető.

Az ISO 100 - 40.000 (kiterjesztve ISO 50 -102.400) közötti állíthatósággal és a Dual Pixel CMOS AF rendszerrel kifejezetten sötétre optimalizálható a teljesítmény, akár -5 EV értékig.

Az RF objektívekhez és öt EF objektívhez beállítható a DLO (digitális objektív optimalizáló) korrekció csatlakoztatáskor.

Utómunkálatokhoz az EOS RP a legújabb generációs CR3 14 bites RAW file formátumot nyújtja és a kompakt RAW opciót, amellyel a megszokott RAW file méretekhez képest 40%-nyi helyet lehet megtakarítani.

Ezáltal sokkal több kép tárolható a memóriakártyán, ugyanakkor megmarad a RAW formátumban fotózás rugalmassága.

A CreativeAssist funkcióval még a fényképezőgépen alakíthatjuk a képeket, hogy a kívánt minőségben oszthassuk meg akár azonnal.

EOS kezelhetőség kompromisszumok nélkül
Az EOS RP, a Canon eddigi legkönnyebb fullframe cserélhető objektíves fényképezőgépe praktikus útitárs, hiszen a magnézium-ötvözet váz mindössze 485g.

Kiváló szigetelése révén ellenálló a porral és nedvességgel szemben.

A kézmozgásokat kompenzáló dupla érzékelő képstabilizátora pontosabb, néma üzemmódja pedig diszkrét exponálást tesz lehetővé.

A folyamatos exponálási módban 5fps vagy a Servo AF-el 4 fps sorozatokat képes készíteni, mindez az UHS-II kártyabemenettel óriásira növeli a tárhelyet  JPEG vagy RAW formátumban – így egyetlen úti kalandot sem marad ki.


Az EOS RP kezelése könnyű, és a személyre szabható beállításokkal kényelmes is.

 

 

Könnyen alkalmazkodik a fotósok különböző tapasztalatához és preferenciáihoz.

Az ergonomikus EOS stílusú markolat, a nagy felbontású 7,5 cm átmérőjű érintőképernyője kifordítható, különböző szögekben állítható.

 

A 0.39 típusú OLED elektronikus kereső és az ujjbegyekkel könnyen kezelhető gombok a fókusztól a menüopciókig gyorsan működtethetők.

Az EOS RP megannyi EOS tartozékkal kompatibilis, mint például a szintén vadonatúj, kényelmes Grip EG-E1 markolat, vagy a tavaly februárban bemutatott Canon Speedlite 470EX-AI intelligens vaku.

Minden részletre figyel
Az EOS RP nem ismer kompromisszumot az autófókusz terén, a Dual Pixel CMOS AF a világ leggyorsabbja jelenleg, mely 0,05 másodperces pontossággal és 4779 választható AF pozícióval a széles keretben 88 x 100 % területen rögzít.

Az EOS RP elektronikus keresője (EVF) a témát 2,36 mililó ponttal és majdnem 100 százalékban mutatja.

Az előnézetet megkönnyíti gyér fényben is.

A Touch&Drag autofókusz egyike a négy lehetőségnek, hogy könnyedén irányítsuk a fókusz területet az LCD képernyő érintésével.

A hatásos portréképekhez a szemet érzékelő AF folyamatosan követi a téma arcát a FaceDetect beállítással.

Akár fotó, akár videó készül, a mozgó témát pontosan követi és a keretben tartja az EOS RP.

Makro fotózáskor vagy nagyobb mélységélesség esetén a fókusz keret segítségével fantasztikus eredményeket érhetünk el.

A zárkioldó egyszeri megnyomásával automatikusan több, előre beállított fókusz pozíciót rögzít.

A mélység kompozíció a Digital Photo Professional (PC vagy MAC) alkalmazással tökéletesíthető.

A Spot AF makrózásnál segíti a precíz fókuszt.

Egy sor további AF beállítással változatos témákat fényképezhetünk profi módon, mint pl.Face AF, 1pt AF, Expanded AF és Zone AF.

Fotózz, oszd meg, maradj online
Az okos Bluetooth és WiFi kapcsolódással az EOS RP mobilokos eszközökről is irányítható.

Ez a rugalmas kreativitást támogatja, például állatok vagy sportesemények fotózásakor.

A Canon Connect alkalmazás tökéletesen leképezi a fényképezőgép kezelőfelületét.

GPS koordinátákat is képes beágyazni a képekbe, és utazás közben is szinkronizálhatja képeit okoseszközeire, és akár azonnal megoszthatja a közösségi oldalakon vagy menet közben szerkesztheti a Canon DPP Express alkalmazással.

Menet közben is éles, 4K filmeket készíthetünk
Az EOS RP szabadságot és rengeteg lehetőséget ad a filmkészítők kezébe, gyors akcióktól lassított felvételekig széles dinamika tartományban rögzíthetünk 4K felbontású filmeket 25 fps sebességgel, és Full HD felbontásban 60fps sebességgel DIGIC 8 processzorának köszönhetően és olyan beállítások segítségével, mint a 4K time-lapse, az intervaltimer, a MovieServo AF és HDR Movies.

A Dual Pixel CMOS AF hibátlan fókuszálást és arcfelismerés biztosít, és a Movie Digital IS 5-tengelyes filmstabilizálással ellenpontozza az esetleges bemozdulásokat, ha kézben tartva filmezünk.

A mikrofon és a fejhallgató valós idejű hangrögzítést tesz lehetővé, a több szögben állítható érintőképernyővel sokféle nézőpontból filmezhetünk.

A Video Snapshot funkcióval úti élményeinkből 4, 6 vagy 8 másodperces video-összefoglalót szerkeszt.

Egy könnyen kezelhető codec egyszerű szerkesztési folyamatot biztosít, egyúttal lecsökkenti a file-ok méretét, hogy ne foglaljon túl nagy helyet.

Ma fullframe, holnap RF objektívek
A Canon elkötelezettsége a nemrég bevezetett EOS R rendszer és RF adapterek mellett további hat fullframe objektív fejlesztésében is testet ölt.

2019-ben ünnepelhetjük immár 140 millió EF és RF objektív legyártását.

Az objektív fejlesztések első új darabja az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, haladó hobbifotósok minden célra alkalmas utazási kiegészítője.

A további öt új, hamarosan érkező fullframe objektív a kreatív képalkotás határait bővítik majd az elismert Canon hagyományokra építve.

Honlapunkon megtalálható az EOS R rendszer és az RF adapterek minden technikai részlete: canon.hu
Képgaléria: https://www.irista.com/gallery/qwma0hf1jgio

EOS RPadatok:
•    26.2 Megapixel fullframe CMOS érzékelő
•    Könnyű, magnézium-ötvözet váz
•    Dual Pixel CMOS AF
•    4K Movie
•    DIGIC 8 processor
•    Három EF-EOS R adapter, amely kompatibilis az EF és EF-S objektívekkel
•    Wi-Fi és Bluetooth

Nyomtatás