Fotós hírek

Az Epson a fenntarthatósági munkájáért az EcoVadis arany fokozatát kapta

Közzétéve itt: Hírek

Az Epson így a környezetbarát vállalatok közül a felső 3 százalékban kap helyet

2018. november 27. – Az Epson az általános fenntarthatóságért végzett munkájáért immár két egymásutáni évben hódította el a független EcoVadis arany fokozatát.

A legmagasabb fokozatot az Epson a környezet iránti elkötelezettségével érdemelte ki, mellyel feltett célja, hogy széleskörű, nemzetközi együttműködést valósítson meg a nagyvállalatok körében.

A díj emellett elismeri az Epsont mind a környezetvédelmi, mind a fenntartható beszerzés kategóriájában, illetve kiemeli az emberi jogok, a munkavállalók és az esélyegyenlőség érdekében tett erőfeszítéseit.

Az EcoVadis egyedi CSR értékelési módszertannal dolgozó,független és elismert szervezet, amely 150 országban mintegy 50 000 szervezetet vizsgál, 190iparágban.

A rangsor felállítása az Epson dolgozóinak, folyamatainak és platformjának felülvizsgálatán és értékelésén alapszik.

A minősítés kiemelkedő elismerésben részesítette a környezetvédelem és a fenntartható beszerzés iránti elhivatottságot, tevékenységeket és eredményeket, így került az Epson az általános fenntarthatóság tekintetében a vállalatok legfelső 3 százalékába.

„Büszkeséggel tölt el, hogy az EcoVadis arany fokozatával ismerte el a vállalat egészének erőfeszítéseit egy olyan politikai légkörben, ahol a társadalmi felelősségvállalásban és fenntarthatóságban vállalt szerep hangsúlyozása egyre nagyobb elvárás a piaci szereplőkkel szemben.” - nyilatkozta Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője.

„Az Epsonnál régóta valljuk, hogy a nagyvállalatok kollektív felelőssége a fenntartható jövő megalapozása, melybe az ellátó lánc összes eleme beletartozik a gyártósortól az irodaasztalig. Célunk, hogy kielégítsük a fogyasztóink fenntarthatóság felé támasztott igényeit, továbbá, hogy mindezt tükrözzék CSR törekvéseink és a technológiánk is.” – teszi hozzá Fábián Miklós.

„A fenntarthatóság a vérünkben van, ami áthatja a vezetési filozófiánkat” – folytatja Fábián Miklós.

„Fenntartható vállalatként működésünk minden területét áthatja a környezet iránti felelősségtudat. Ez érinti az innovációt, ösztönzi a növekedést, motiválja a munkaerőt,és kulcsfontosságú munkafolyamataink összehangolásához. Habár elkötelezettek vagyunk egy körkörös*, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságmegteremtésében a munkánk még közel sem ért véget.Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai iránt, melyek újradefiniálják az üzleti tevékenységek működését.”

Az Epson tintasugaras nyomtatótechnológiájával lehetőséget adunk vásárlóinknak, hogy hűek maradhassanak a környezettudatos, anyagi és társadalmi célok iránt tett lépéseikhez.

Ha a vállalatok a lézer helyett a tintasugaras technológiába fektetnek, akár 99%-al kevesebb hulladékot, zéró ózon gázt, 92%-al kevesebb szén-dioxidot állítanak elő és 96%-al kevesebb energiát használnak fel, mint a lézernyomtatóval.

Összehasonlításként, ha minden vállalat átállna a tintasugaras nyomtatóra a lézernyomtatók helyett, legalább 507 000 átlagos európai háztartásnak elengedő energiát spórolnánk meg egy egész évre.

A tintasugaras nyomtatók mellett az Epson több környezettudatos terméket is fejleszt, köztük projektorokat, robotokat és kiterjesztett valóságon alapuló okos szemüvegeket.

A japán Monozukuri-n, a gyártás művészetén és tudományán alapuló értékrenden nyugszik elkötelezettségünk, hogy hatékony, kompakt és precíz technológiákat hozzunk létre.

A fejlődés iránti eltökéltségünk eredményeképp születhetett meg az Epson legfrissebb innovációja, a PaperLab A-8000.

A világ első száraz eljárással működő irodai papírkészítő rendszere naponta több ezer újrahasznosítható lapot tud előállítani.

A PaperLab képes új papírt előállítani a megsemmisített papírhulladékból és biztosítja a környezetbarát, ökológiailag hatékony megoldást a körkörös gazdaság ösztönzése céljából.

Ha szeretne többet megtudni az Epson CSR teljesítményéről olvassa el az integrált  és a fenntarthatósági jelentést, melyben nyomon követheti a vállalat legfőbb eredményeit a környezetvédelem, a társadalmi felelősség válalás és a globális vállalatirányítás területén.

Az Epson Europe környezetvédelmi elismeréseiért kattintson ide!

 

Nyomtatás