• Kezdőlap
  • Hírek
  • Új, XF-HEVC-képes Canon XF705 videokamera forradalmasítja a műsorkészítési munkafolyamatokat

            

Fotós hírek

Új, XF-HEVC-képes Canon XF705 videokamera forradalmasítja a műsorkészítési munkafolyamatokat


Canon,kamera
 
Canon XF705



2018. szeptember 12. – A Canon Europe ma mutatta be az XF sorozat legújabb videokameráját - az XF705-öt.

Az új generációs XF-HEVC formátumot alkalmazó videokamerával SD-kártyára rögzíthetők a 4K UHD 50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites, lenyűgöző képminőséget és részletgazdagságot nyújtó felvételek.

Az 1.0 típusú CMOS-érzékelő és a DIGIC DV6 képfeldolgozó kombinációjának köszönhetően az XF705 videokameránál nagymértékben javult a hangteljesítmény és az érzékenység, valamint sokkal mozifilmszerűbbé váltak a felvételek.

A korszerű 12G-SDI interfészt és az IP-streaminget is magában foglaló, továbbfejlesztett HDR-teljesítményével az XF705 forradalmasítja az UHD HDR gyártási munkafolyamatokat.

Különféle fájlformátumok: produktívabb munkafolyamatok

A Canon a rendkívül hatékony HEVC videótömörítési szabványra támaszkodva és az iparági MXF formátum felhasználásával fejlesztette ki az XF-HEVC fájlformátumot.

A HEVC a leggyakrabban használt H.264/AVC formátumnál kétszer hatékonyabb, új kódolási technológiát kínál.

Az XF-HEVC használatával egyszerűvé válik a 4K UHD adatok kezelése, így a kiváló minőségű, 4K UHD 50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites fájlokat közvetlenül rögzíteni lehet a széles körben elterjedt SD kártyára.

Az XF705 videokamera a HLG (Hybrid Log Gamma) és a PQ (PerceptualQuantisation) HDR formátumok használatával is képes a HDR fájlok belső tárolására.

A kamera kiterjedt HDR segédfunkciókkal is rendelkezik, amelyek támogatják a felhasználót az expozíció szabályozásában.

Az XF705 képes egyszerre SDR jelet kibocsátani és HDR-fájlt az SD kártyára rögzíteni, ezzel lehetővé téve az egyidejű HDR/SDR műsorkészítést.

A kiváló minőségű, tömörítetlen UHD 50P jelet szimpla SDI kábelen keresztül továbbító, fejlett 12G-SDI interfésszel és a HEVC-formátum alkalmazásával az XF705 hálózaton keresztül képes 4K UHD HDR streamelésére.

A műsorok közvetítéséhez és videókészítéshez ideális XF705 minden olyan felhasználó igényeit kielégíti, akik 4K UHD HDR videókat szeretnének egyszerű munkafolyamatok útján rögzíteni.

Magabiztos videókészítés

A nagyobb, 1.0 típusú CMOS-érzékelővel könnyebb beállítani a fókuszt, hiszen a Canon XF705 egyedülálló Dual Pixel CMOS AF fókuszvezérléssel is rendelkezik, ami pontos és gyors autofókuszálást biztosít az érintéses fókuszállítás, az arcfelismerő autofókusz és a tárgykövetés funkciókkal.

A Dual Pixel fókuszvezérlés a pontos manuális fókuszállításhoz grafikus segítséget biztosít.

Az első osztályú optikai rendszerekkel rendelkező XF705 hihetetlen sokoldalúságot és rendkívül egyszerű használatot tesz lehetővé.

A 4K L-sorozatú, 25,5 mm látószögű minőségi objektív 15-szörös optikai zoommal rendelkezik és maximális rekesztartománya f/2,8.

A hatékony képstabilizálónak köszönhetően minden helyzetben stabil 4K UHD képek készíthetők.

Ezt egészíti ki az ütközőkkel felszerelt három független szabályozógyűrű, amelyek biztosítják a videokamera professzionális szintű kézi szabályozását.


XF705 – főbb jellemzők
•    UHD/50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites képfelvétel XF-HEVC fájlformátumban
•    Egyszerűsített HDR munkafolyamatok
•    Fejlett 12G-SDI és IP-streamelés
•    Pontos és megbízható Dual Pixel CMOS AF fókuszvezérlés
•    15-szörös, nagylátószögű, L-sorozatú objektív

 

Nyomtatás