• Kezdőlap
  • Hírek
  • A Sony bemutatta legújabb termékeit az idei IFA kiállításon

            

Fotós hírek

A Sony bemutatta legújabb termékeit az idei IFA kiállításon

Tokió, Japán–A Sony az idei évben is bemutatta legújabb termékeit és élvonalbeli fejlesztéseit az augusztus 31-én kezdődő berlini IFA szórakoztató elektronika kiállításon.

Augusztus 30-án az IFA hivatalos megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatót a Sony, ahol Kenichiro Yoshida, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója mutatta be, hogyan kívánja a vállalat ösztönözni a tartalomgyártókés a végfelhasználók közötti interakciót, valamint a legújabb vállalati irányzatot, amely arra épül, hogy még közelebb vigye a termékeket az emberekhez.

“Az általunk gyártott elektronikai termékek létfontosságú, egyfajta összekötő szerepet játszanak a tartalomgyártók és a felhasználók között, hiszen eszközeink nem csak a jobbnál-jobb audio és vizuális élmények megszületésekor vannak jelen, hanem segítenek a felhasználóknak abban, hogy pontosan úgy élvezhessék a tartalmakat, ahogy alkotóik megálmodták.

Továbbra is azon dolgozunk, hogy a Hi-Fi audio és a nagy felbontású videotechnológiák segítségével még közelebb hozzuk a “valóságot” felhasználóinkhoz, és valódi értékeket állítsunk elő.

A valós idejű szórakoztatás az “az adott pillanat megélésén”és az“életszerűségen” alapul.

”Ezután Ichiro Takagi, a Sony otthoni szórakoztató- és hangtermékekért felelős senior ügyvezető alelnöke vette át a szót, aki elmondta: “Legfőbb célunk, hogy termékeink a lehető legjobb kép- és hangminőséggel, maradéktalanul közvetítsék az alkotók szándékait a felhasználók felé, akiknek így páratlan audiovizuális élményekben lehet részük”- majd bemutatta a Sony legújabb televízió és audiotermékeit.

Végül Mitsuya Kishida, a Sony Mobile Communications Inc. elnöke lépett a színpadra, hogy bemutassa az új Xperia™ okostelefon modellt.

“A Sony Mobile úttörő szerepet játszik az 5G mobilhálózati technológia bevezetésében a telekommunikáció terén. Hisszük, hogy a legnagyobb sikert akkor érhetjük el, ha minden eddiginél szorosabbra fűzzük a kapcsolatot az alkotókés a felhasználók között, hogy a vásárlók úgy élvezhessék kedvenc tartalmaikat, ahogy azokat a tervezőasztalon megálmodták.”

Videostream a sajtókonferenciáról az alábbi linken érhető el:
www.sony.co.uk/electronics/ifa


A Sony a következő fő termékeket mutatta be az idei évben

Otthoni szórakozás és hang

A Sony bemutatta az 1000X vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató termékcsalád legújabb tagját, a WH-1000XM3-at.

Az új modell a piacvezető zajszűrő technológia*1továbbfejlesztett változatával, az új fejlesztésű QN1 HD zajszűrő processzorral érkezik,amely négyszer erősebb teljesítményre képes, mint elődje.

A technológia nem csak a repülőgépek rotorjának mély hangját semlegesíti, de az olyan közép- és magas hangokat is kiszűri, mint az utca nyüzsgése vagy az emberi beszéd.

A QN1 HD zajszűrő processzor belső erősítője kiváló hangminőségre képes.

A felhasználók kényelmesen elmerülhetnek zenéjükben bárhol, bármikor.

A valóban vezeték nélküli fülhallgatók kategóriájában a Sony bemutatta egy másik modelljét is, a WF-SP900 sport fülhallgatót.

A víz*2és porálló*3WF-SP900 belső memóriával érkezik, így a felhasználók Bluetooth® kapcsolattal telefonjukról vagy eszköz nélkül tudnak zenét hallgatni, akár úszás közben is.

A SignatureSeries a Sony legkiválóbb hangzású és a legkifinomultabb technológiákat magába foglaló termékcsaládja.

A kategória két új terméke a DMP-Z1 digitális lejátszó és az IER-Z1R sztereó fülhallgató, amelyek együttesen, az alkotó szándéka szerint keltik életre a zenét.

A tökéletes hangzás érdekében a DMP-Z1 egy nagy kimeneti teljesítményű analóg erősítőt és egy egyedi, független hangrendszert használ.

Az IER-Z1R 100 kHz-ig terjedő válaszfrekvenciája páratlan élményt nyújt viselőjének.

A Sony bemutatta az IER-M9 és IER-M7 színpadi fülhallgatókat is, amelyek először az Egyesült Államokban és Ázsiában4lesznek elérhetők, ősztől.

A két termék azt a hangminőséget, hangszigetelést és stabil illeszkedést biztosítja, amire a művészeknek szükségük van egy élő fellépés közben.

Televízió kategóriában a Sony bejelentette a BRAVIA® MASTER Series európai megjelenési dátumát.

A szeptemberben induló sorozat célja, hogy a tartalmak az alkotók eredeti szándékát jelenítsék meg a felhasználók előtt.

A 4K OLED televíziókhoz tartozó AF9 és a 4K LCD televízókhoz tartozó ZF9 sorozatok X1™ Ultimate képprocesszorral érkeznek, amellyel a mostani csúcskategóriás termékek valós idejű feldolgozási sebességénél kétszer gyorsabb teljesítményre képesek.

Ez a legjobbat hozza ki a OLED és LCD kijelzők funkcióiból.

A Pixel ContrastBooster-el ellátott AF9 sorozat valósághű fényerővel jeleníti meg a mély fekete színeket is.

Merüljön el az egyedi Acoustic Surface Audio+ hangtechnológia kiváló hangminőségébe, amely a képernyő közepén elhelyezkedő hangrezonátorok és a TV Center Speaker Mód*5 segítségével a képernyő közepétől bocsátja ki a hangokat.

A Sony a helyszínen élőben mutatta be a hangvezérléssel működő AV lejátszóit is, amelyek képesek zene lejátszásra, hírek és más információk közlésére, valamint az IoT eszközök (például szobavilágítás) irányítására.

A bemutatónlátható továbbá a WH-1000XM3 vezeték nélküli zajszűrős fejhallgató,a beépített mikrofonoknak köszönhetően hanggal vezérelhető BRAVIA*6televíziók, az EXTRA BASS™ sorozathoz tartozó SRS-XB501G okos hangszóró beépített Google Asszisztenssel,valamint az Amazon Alexa kompatibilis*7 HT-ZF9 sound bar.

A Sony eddigi legkényelmesebb és legsokszínűbb hangvezérelt eszközei különböző beltéri és kültéri helyzetekben mutatkoznak be.

*1:    2018. augusztus 30-i adatok szerint, a Sony Corporation által a fejpánt stílusú, vezeték nélküli zajcsökkentéses fejhallgatók között végzett, a JEITA irányelveket követő felmérése alapján.

*2:    A burkolatra bármilyen irányból érkező vízsugár nem okoz meghibásodást a fülhallgatóban,ha az úszáshoz használt fülpárnák csatlakoztatva vannak(IPX5 védelem).

Mindemellett egy 30 percen át tartó, 2 méteres víz alatti merülés sem okozott kárt az eszközben (IPX8 védelem).

*3:    Az úszáshoz használt fülpárnákkal felszerelt fülhallgatót egy törmelékkel megtöltött eszközben forgatták 8 órán keresztül, amely működését negatívan nem befolyásolta (IP6X védelem).

*4:    A hivatalos európai megjelenés még nem ismert.

*5:    A funkció használatához egy különálló házimozi rendszerszükséges.

*6:    Jelenleg az alábbi nyelveket támogatja:angol, japán, spanyol, francia, olasz és német.

*7:    A funkció a 2018. őszre tervezett szoftverfrissítés telepítése után válik elérhetővé.


XperiaTM okostelefonok

A Sony Mobile Communications legújabb zászlóshajója,az Xperia XZ3 bejelentésével folytatja az új generációs Xperia készülékek mérnöki és formatervezési evolúcióját, amelyben a mindkét oldalon hajlított 3D üveg felület és az OLED kijelző tökéletes egységet alkotnak.

Az Xperia XZ3 2018. október 5-én*8 válik elérhetővé a kijelölt országokban.

Az Xperia XZ3 okostelefont egy HDR kompatibilis,6” hüvelykes 18:9 képarányú QHD+ (2880x1440) OLED kijelzővel látták el.

A BRAVIA OLED televíziók technológiájának köszönhetően a felhasználók lenyűgözően mély feketéket, élesebb képeket és élénkebb színeket láthatnak a telefon képernyőjén.

Az X-Reality™ for mobile technológia még az SDR tartalmakat is közel nagy dinamikatartományúra javítja,így még az online videók is kiváló minőségben, nagyobb felbontással élvezhetők.

Mindemellett a még erősebbelülső hangszórópár és a DynamicVibration System rezgési funkció együttesen páratlan szórakozási élményt biztosítanak.

Az XZ3 továbbá egy teljesen új felhasználóbarát kezelőfelülettel, a Sidesense funkcióval is bővült, ami mesterséges intelligencia segítségével biztosít könnyű és egyszerű hozzáférést kedvenc alkalmazásaink hoza képernyőn.

Ha készülék bármelyik oldalára kétszer koppintunk, a funkció a felhasználó életstílusának, az aktuális napszak, helyszín és a használat gyakorisága alapján megjósolja, majd egy könnyen elérhető helyen meg is jeleníti a legszükségesebb alkalmazásokat.

Az kezelőfelület segítségével könnyedén indíthatók az alkalmazások vagy készíthetők fényképeket, akár egy kézzel is.

Az előlapi kamera helyén a Sony 19,2 effektív megapixeles MotionEye™ rendszere foglal helyet.

Az új Smartlaunch funkcióval ezentúl nem lehet lemaradni a váratlan pillanatokról, hiszen vízszintesen tartva a készülék azonnal előkészíti a kamerát a mesterséges intelligenciának köszönhetően.

Mindemellett a készülék egy új, rendkívül felhasználóbarát kezelőfelületet is kapott.

A 19 megapixeles fő kamerát egy kategóriájában kiemelkedő 13 megapixeles F1.9 előlapi szelfikamera egészíti ki, mellyel az új bokeh és a szépségeffektet használva még gyönyörűbb szelfiket készíthetünk portré módban.

Az Xperia XZ3 zászlóshajó modellt a legújabb Android™ 9 Pieoperációs rendszerrel, egy modernQualcomm® Snapdragon™ 845 mobil platformmal, víz- és porálló védelemmel, Qivezeték nélküli töltővel és sok egyéb más funkciókkal látták el.

Az Xperia XZ3 teljes specifikációja az alábbi weboldalon található: https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-xz3/

*8:    A termék elérhetősége országonként változhat.Digitális képalkotás

A Sony bemutatta a Cyber-shot® termékcsalád két legújabb tagját, a DSC-HX99 és a DSC-HX95 fényképezőgépeket, amelyek2018 októberétől érhetők el Európában.

Mindkét modell a világ legkisebb*9, vázával rendelkezik, amelyekben egy ZEISS®Vario-Sonnar T* 24-720mm*10nagyítású zoomobjektív foglal helyet.

Ultra kompakt méretük ellenére képesek a széles látószögtől egészen a szuper telefotó tartományig felvételeket készíteni, így ezek a fényképezőgépek tökéletes kiegészítők lehetnek utazásokhoz vagy a mindennapi élet megörökítéséhez.

A beépített belső memóriára4K felbontású videofelvételek*11menthetők, valamint a legújabb képfeldolgozó rendszer gyors sorozatfelvételt tesz lehetővé,akár 10 képkocka/másodperces*12sebességig.

A rendkívül pontos FastIntelligent AF mellett a fényképezőgépek támogatják az EyeAF technológiát, a RAW felvételi formátumot, az érintő fókuszt és exponálást*13, valamint képesek GPS adatokat elküldeni*14Bluetooth® kapcsolaton keresztül.

*9:    A beépített képkeresővel és legalább 700 mm-es telefotó objektívvel (35 mm-es formátummal megegyező látószögű) rendelkező, fix lencsés digitális fényképezőgépekhez képest.

A 2018. augusztusi sajtóközlemény alapján, amely a Sony vállalati kutatásain alapul.

*10:    35 mm-es formátummal megegyező látószög.

*11:    Legalább Class 10 besorolású micro SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S™ formátumú mozgóképek rögzítéséhez.

A 100Mbps sebességű mozgókép felvételhez UHS-I (U3) szabvány szükséges.

*12:    Az alábbi beállítások esetén érhető el: "Folyamatos sorozatfelvételi mód: sebesség prioritású sorozatfelvétel" és "Képminőség: Megfelelő”

*13:    Csak a DSC-HX99 fényképezőgépen található.

*14:    A Bluetooth kapcsolathoz az alábbi okostelefon funkciók szükségesek (a 2018. augusztusi sajtóközlemény alapján):
Android: Android 5.0 vagy újabb operációs rendszer, valamint legalább Bluetooth 4.0 támogatás, iPhone/iPad: iPhone 4S vagy újabb típus /3. generációsnál újabb iPad.


SeedAcceleration Program

A FES Watch U karórát a Sony SeedAcceleration Program (SAP) kezdeményezése ihlette, amelynek célja, hogy startup projekteket hozzon létre és támogassa üzleti tevékenységüket.

A termék 2018. szeptember közepétől vásárolható meg Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. A FES Watch U egy egyedülállóan divatoskaróra, amelynek számlapjához és szíjához e-papír technológiát használtak fel, így a felhasználók csupán egy gombnyomással kiválaszthatják a nekik megfelelő dizájnt.

Mindemellett a Sony bemutatja további fejlesztéseit, amely megmutatja milyen lehetőségek rejlenek a technológia és a divat ötvözésében.

Ezek egyike a 247v2 típusú cipő prototípus a New Balance-tól, amelynek talpa és a rajta lévő N logo dizájnja is ízlés szerint változtatható.

A FES Watch U hivatalos weboldala: http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1
A cipő prototípus weboldala: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/


Mesterséges intelligencia és robotika

Európában először Berlinben látható a Sony ikonikus robotkutyájának,aibo-nak legújabb verziója.

Az Egyesült Államokban szeptembertől kapható robotkutyából eddig több mint húszezer darabot gyártottak és szállítottak le a 2018. januári japán bemutató óta.

A mesterséges intelligencia és robotika részleghez tartozóprojektek folyamatos fejlődést mutatnak, ezért a Sony továbbra is új ötleteket mutat be, amelyek ötvözik az elektronikát a képalkotó és audiotechnológiákkal, érzékelőkkel, a mesterséges intelligenciával ellátott mechatronikával és robotikával,valamint a mobilkommunikációs eszközökkel.

Nyomtatás