Legfrissebb hírek

 • 1

A legnépszerűbb

 • Expozíciós érték, rekesz, fényérték

  Aki a fotózással valamilyen szinten foglalkozik, előbb vagy utóbb találkozik ezekkel a kifejezésekkel. Van, amiről hallott, rémlik is valami, de pontosan nincs tisztában a jelentésükkel. Beszélgetések kapcsán gyakran kiderül, hogy Read More
 • Belépő- és középszintű digitális SLR-fényképezőgépek

  Ismét arra vállalkoztunk, hogy a piac jelenlegi DSLR-fényképezőgépeit jobban megvizsgáljuk. Ezt azért tartjuk fontosnak, hogy a több mint egy évvel ezelőtti paletta frissítéseként megjelent új gépek minőségéről is kapjanak tájékoztatást Read More
 • Vágunk...

  Nos, igen. Sok mindent lehet, és sokféleképpen. Én azonban a fotók, azon belül is a portréfotók felvétel közbeni, vagy utólagos vágásával kapcsolatban szeretném gondolataimat megosztani olvasóimmal. Később szerettem volna e Read More
 • 1

Máté Bence írásai

 • A tél túl gyorsan köszöntött be

  A tél túl gyorsan köszöntött be. A több száz hektáros halastórendszer tavai két nap alatt befagytak.A madaraktól hangos hullámzó vízfelületet pillanatok alatt dermesztő csendesség váltotta fel. A madarak számára ez Read More
 • Analóg? Digitális!

  2004 végéig aktívan védekeztem egy gyógyíthatatlan betegség, a digitális szindróma ellen. A Canon Hungária Kft. fertőzésének köszönhetően viszont három hónapja mégis elkaptam a kórt és immáron magam is vírushordozóvá váltam. Read More
 • Egy hónap Norvégiában I. rész

  Daróczi Csabával 2002 óta dédelgettük egy bő hónapos norvégiai fotós túra tervét, melynek időpontját az oktatási rendszer drasztikusan szabályozta. Ezt még tetézte az, hogy felesége, Enikő határozottan ellenezte elképzelésünket. Végül Read More
 • 1

Főoldal

Okos, vidám és könnyed

 

 

London, 2010. január 5. – A Canon ma jelenti be az új PowerShot A495 és PowerShot A490 típusú, megfizethető és felhasználóbarát, vidám, mindennapi használatra készült kompakt digitális fényképezőgépeinek piaci indítását. Az új modellek a népszerű PowerShot A480 gépet váltják. Kifinomult, lekerekített külsejük eredeti Canon objektívet és egy sor intelligens automatikus funkciót rejt – a komoly benyomást keltő teljesítmény kisméretű, könnyű vázba került.

Ezüst (mindkét modell), vörös és kék (csak a PowerShot A495) színben kaphatók, mindkét modell 10 megapixeles felbontású képérzékelővel és eredeti Canon 3,3x optikai zoommal készül, így nagyméretű, részletgazdag képek készíthetők. Az Intelligens Auto üzemmód automatikusan felügyeli a képbeállításokat, és a fényes, élénk színekben pompázó, 2,5” képátlójú LCD kijelzővel egyszerű a képkivágás, a kép rögzítése és megosztása.


Intelligens automata mód – egyszerűen irányítsa a tárgyra és fényképezzen
Az intelligens automata mód garantálja az egyszerű felvételkészítést a Scene Detection (Témafelismerő) technológiával, ami felismeri a felvételi körülményeket és a legmegfelelőbb képbeállításokat alkalmazza a tökéletes felvétel elkészítéséhez. A PowerShot A495 automatikusan felismer 18 különféle témát, a PowerShot A490 13 ilyen jelenetet képes megkülönböztetni – az eredmény nagyszerű tűző napsütésben, a tárgy közeli fotózásakor és éjszakai felvételkor is. Az Intelligens automata mód az ember helyett elvégzi a képbeállítást, így a fotózás egyszerűbb, mint valaha.
Az i-Kintraszt eljárás felismeri a nehéz megvilágítási körülményeket – biztosítva, hogy a világos és sötét részletek egyaránt rögzítve legyenek az elkészült képen – az Intelligens vakuvezérlés (Smart Flash Exposure) pedig automatikusan beállítja a vaku fényét a tárgynak és a körülményeknek megfelelő szintre. Nappali fénynél például az Intelligens vakuvezérlés felismeri az arcon az erős napfény miatti árnyékokat, és automatikusan indítja a vakut, hogy mindenki a lehető legjobban nézzen ki.
Arcfelismerés – több arc, többféle felhasználás
Az arc felismerése a csoportfelvételek készítését egyszerűsíti, biztosítja, hogy az arcok expozíciója megfelelő legyen, mindenki természetesen és élesen jelenjen meg. A vörösszem-korrekció felismeri és kijavítja a szemek vörös elszíneződését a felvétel elkészítése után, így a család és a barátok mindig nagyszerűen néznek ki. Az intelligens funkció, az önkioldó indítása arcra a PowerShot A495 gépben áll rendelkezésre. Ez egyszerűsíti a csoportkép készítését, mert megvárja, egy új arc megjelenését, majd két másodperc múlva elkészíti a felvételt – így biztosítja, hogy mindenki rajta lehessen a képen.


Egyszerű, kreatív felvételkészítés – kevés fény esetén is
Nagyobb teljesítmény érhető el fényszegény környezetben is az új Kevés fény módnak köszönhetően, mely automatikusan állítja be az ISO érzékenység értékét és a kisebb felbontást a kép elkészítéséhez gyenge fényben. A mozgásérzékelés is a képek elmosódása ellen hat, mozgó tárgy fényképezésekor, így a tapasztalatlan felhasználó is egyszerűen készíthet nagyszerű, elmosódástól mentes képeket.
A PowerShot A495 két új, egyszerű jelenet móddal rendelkezik, amelyekkel a felhasználó további kreativitást adhat azonnal a felvételhez. A Poszter effekt csökkenti a színek számát, ezzel régies, poszterszerű hatást ér el a fotón számítógépes utómunka nélkül. A Szuperélénk üzemmód felélénkíti a színeket a tárgyon, növeli a telítettséget, így a hatás drámai, gazdagabb lesz.
Az állóképeken túl: videó készítése és megosztás egyszerűen
A minőségi képek mellet a PowerShot A495 és PowerShot A490 fényképezőgépekkel videó is készíthető VGA felbontással, hanggal. Mindkét készülék rendelkezik YouTube™ feltöltési funkcióval a mellékelt szoftvercsomag részeként, így a számítógépen keresztül közvetlenül a fényképezőgépről az Internetre tölthető a képanyag. Így a kép és videó online megosztható, tehát a felvételkészítés után perceken belül láthatják a barátok. 
Az új PowerShot készülékek kompatibilisek az SDHC és SDXC memóriakártyákkal, az SDXC tárolási kapacitása legfeljebb 2TB, tehát egyetlen kártyára több ezer kép készülhet. Mindkét modell AA elemmel működik, így a felhasználó rugalmasan, sokáig használhatja, hiszen van elég tartalék.

Nyomtatás